Presedintia OAMGMAMR Buzau, disputata de patru asistenti medicali

15 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Pentru Adunarea Generala a organizatiei profesionale s-au inscris 39 de candidati, iar 32 de asistenti medicali concureaza pentru un loc in Consiliul Judetean.

 

Maine, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali (OAMGMAMR) buzoieni isi alege noua conducere profesionala pentru urmatorii patru ani.

Cea mai mare „batalie” se da, asa cum era de asteptat, pentru functia de presedinte al „puterii profesionale”, pentru care s-au inscris in cursa nu mai putin de patru candidati, fiecare dintre ei cu sanse reale de a obtine votul majotitar. Este vorba despre actualul presedinte interimar,  Elena Comanescu, asistenta sefa a UPU din Spitalul Judetean, Luminita Turcu, vicepresedinta Santitas, Corina Donescu si Nicolae Stoican, asistent medical care la ora actuala este auditor la Spitalul Judetean.

Pentru functia de vicepresedinte s-au inscris in cursa Mariana Munteanu (liderul Sanitas), Ion Stoicescu (liderul Sindicatului Ambulanta), Emilia Bostan, Florica Mirica si Adrian Tusinschi.

Un singur candidat, Cleopatra Ispas, s-a inscris pentru functia de secretar general, iar pentru Adunarea nationala a OAMGMAMR au intrat in cursa Elena Comanescu, Cleopatra Ispas, Mariana Munteanu si Corina Donescu.  

Potrivit listelor centralizate de Biroul Electoral Judetean, al carui presedinte este as. Liliana Gheorghiu, pentru Adunarea Generala a organizatiei profesionale s-au inscris 39 de candidati, 32 de asistenti medicali concureaza pentru un loc in Consiliul Judetean, cinci dintre ei se afla in cursa pentru vicepresedintia organizatiei profesionale, patru pentru Adunarea Nationala, iar pentru functia de secretar general exista un singur candidat.

Maine, reprezentantii din teritoriu sunt asteptati la urnele amenajate la sediul Spitalului Judetean, in incinta Colegiului Medicilor, la Sectia Contagioase-TBC si la Maternitatea Buzau, pentru a-si exprima preferintele in privinta reprezentarii profesionale pentru urmatorii patru ani.

Deocamdata, in urma votului de maine se vor alege reprezentantii Adunarii Generela a OAMGMAMR, urmand ca dupa validarea alegerilor de catre Comisia Electorala Centrala, pe 18 octombrie sa fie desemnati membrii Consiliului Judetean, ai Biroului Consiliului Judetean si reprezentantii filialei in Adunarea Nationala a Ordinului, dupa care Biroul isi va alege prin vot  secret, presedintele.

Desigur, in balanta alegerii persoanei care va indeplini cea mai importanta functie in cadrul organizatiei profesionale a asistentilor medicali va atarna numarul voturilor acordate de alegatori, la urne.

OAMGMAMR este organizatia profesionala care avizeaza certificatele de libera practica pentru asistentii medicali, organizeaza cursuri de educatie medicala continua, reprezinta interesele asistentilor medicali in forurile administrative si sanctioneaza membrii care incalca deontologia profesionala.

Lista completa a candidatilor poate fi consultata AICI .


Adaugati un comentariu


 

*