Femeile din sanatate au, de astazi, un portal dedicat exclusiv promovarii lor

3 iulie 2013 | 0 comentarii |

Portalul PromovareaTa.ro, care se adreseaza femeilor din domeniul sanitar si a fost  promovat la Buzau pe 25 iunie, de SANITAS si OAMGMAMR, a devenit, astazi, functional.

 

bolnavi ATIPlatforma online reprezinta un serviciu care faciliteaza crearea si mentinerea de legaturi intre persoanele active din sistemul de sanatate, dar si intre acestea si alte persoane interesate.

Portalul se adreseaza comunitatii profesionale medicale, fiind orientat catre imbunatatirea actului profesional si a actului legislativ. Website-ul intentioneaza sa devina o comunitate activa a femeilor din domeniul sanitar, in cadrul careia utilizatorii sa faca schimb de informatii si experienta cu colegi din tara si strainatate. „Ne-am dorit sa cream o comunitate activa a femeilor din domeniul sanitar, un loc in care persoanele inscrise sa primeasca informatiile de care au nevoie si sa fie promovate”, a declarat Razvan Daraban, presedinte Centrului Roman de Initiative (CRI) care impreuna cu SANITAS,  OAMGMAMR si Societatea de Analize Feministe AnA au implementat proiectul „O sansa pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar”, co-finantat din Fondul Social European, prin care a fost dezvoltat si website-ul www.promovareata.ro.

 „Inscrierea personalului medical pe acest site ofera utilizatorilor posibilitatea completarii profilului in mediul online, beneficiind de cresterea  propriei vizibilitati pe piata de sanatate si oferind colegilor, prietenilor si angajatorilor o imagine profesionala corecta. Totodata, au posibilitatea de a consulta o biblioteca dotata cu documente din legislatia romaneasca si europeana din domeniul sanitar, isi pot gestiona propria imagine, contribuind astfel la imbunatatirea imaginii sectorului sanatatii, dar si a pietei muncii din Romania si vir putea afla povesti de succes din acest domeniu”, a explicat Laura Jigau, coordonator portal, la o conferinta de presa.

Laura Grunberg, presedintele Societatii de Analize Feministe AnA, a subliniat ca „este timpul ca femeile sa aiba un rol mult mai activ si sa inceapa sa isi aroge responsabilitatile pentru functii de conducere, intr-un proces de regenerare si refacere a intregului sistem sanitar, pe baze sanatoase si echilibrate”.

Carmen Mazilu, presedintele Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR) Bucuresti si vicepresedinte OAMGMAMR Romania, considera ca portalul va permite asistentilor medicali sa isi cunoasca mediul profesional si sa isi dezvolte viziunea despre profesia aleasa, dar si o conexiune directa la tot ce inseamna informatie de actualitate in legatura cu profesia.

Asa cum au subliniat si la Buzau, pe 25 iunie, Mariana Munteanu si Elena Comanescu, liderul SANITAS, respectiv, presedinta Ordinului Asistentilor, cu prilejul promovarii site-ului, in sistemul de sanatate din Romania exista un procent semnificativ de femei care ocupa diverse functii, insa un procent destul de mic ocupa functii de conducere.

Intre primele subiecte de discutie promovate pe acest portal regasim  sfaturi medicale, legislatie in domeniul medical, pareri despre Malpraxisul medical din Romania, oportunitati pentru dezvoltarea carierei si alte teme de  actualitate, dar si sondajul lunii, prin care se solicita parerea despre o chestiune importanta din sanatate.


Adaugati un comentariu


 

*