Elitele medicinei militare romanesti, premiate cu prilejul Zilelor Spitalului Militar Central

9 octombrie 2014 | 0 comentarii |

Distinctiile au fost acordate cu ocazia Zilelor Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central.

 

premiile medicinei militare (2)Ministerul Apararii Nationale si Sectia Romana a Uniunii Medicale Balcanice, in colaborare cu Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central si Societatea Romana de Chirurgie de Urgenta si Traumatologie au dat ieri, startul unui eveniment stiintific ce se desfasoara pe parcursul a patru zile si include Saptamana Medicala Balcanica si Zilele Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central.

Deschiderea suitei de manifestari prilejuite de acest eveniment s-a facut intr-un cadru oficial, la Sala de Marmura a Cercului Militar National, in prezenta a numerosi reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Sanatatii, precum si a numeroase personalitati marcante din lumea medicala si membri marcanti ai mediului academic din Romania, Bulgaria, Franta, Grecia, Republica Moldova, Serbia si Turcia.

Cu aceasta ocazie au fost acordate si Premiile Medicinei Militare din Romania, respectiv Premiul pentru contributia de excelenta in medicina militara si Premiul pentru intreaga activitate, distinctii ce au fost acordate de catre conducerea Spitalului Militar Central.

 

premiile medicinei militare (4)Ceremonia de inmanare a premiilor a avut loc in cursul zilei de ieri, in prezenta ministrului Apararii Nationale, Mircea Dusa, a lui Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a conducerii Uniunii Medicale Balcanice, reprezentata de dr. Vasile Sarbu, secretar general, si de dr. Daniela Bartos, dar si a presedintelui Societatii Romane de Chirurgie de Urgenta si Traumatologie, dr. Mircea Beuran.

Premiul pentru contributia de excelenta in medicina militara a fost acordat, de ministrul Apararii si de directorul SUUMC, generalului academician profesor universitar dr. Victor Voicu, pentru crearea unei scoli medicale si farmaceutice, de cercetare stiintifica medico-farmaceutica, care datorita valorii si prestigiului celor care i-au trecut pragul de-a lungul timpului a condus la o recunoastere nationala si internationala, a cercetarii romanesti, ca institutie nationala unicat, in asigurarea protectiei medicale impotriva amenintarilor asimetrice, de tip chimic, radiologic si biologic.

Premiul pentru intreaga activitate„decanul de varsta al medicilor militari” a fost acordat generalului de brigada (rez.) dr. Aurel Nicolau, colonelului (rez.) dr. Marin Anton, colonelului (rez.) dr. Dumitru Tranca si colonelului (rez.) dr. Octav Bocaneala.

Premiile Medicinei Militare din Romania au fost inmanate de catre col. dr. Florentina Ioniţa-Radu, directorul general al Spitalului Militar de Central.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*