Etica și integritatea, promovate la nivelul Consiliului Județean Buzău

28 septembrie 2018 | 0 comentarii |

Un proiect în acest sens, finanțat din fonduri europene, a fost lansat oficial în această după-amiază.

 

Astăzi a avut loc lansarea oficială a unui nou proiect finanțat din fonduri europene, care va fi implementat la nivelul Consiliului Județean Buzău, proiect ce are ca principal obiectiv promovarea principiilor de etică și de integritate la nivelul instituției administrației județene.

Denumit „Parteneriat pentru etică și integritate în Consiliul Județean Buzău”, programul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, fiind derulat de Consiliul Județean, în parteneriat cu Transparency International România. Valoarea totală a proiectului este de 388.139 de lei, din care 326.851 de lei reprezintă finanțare din fonduri europene.

Prezent la seminarul organizat cu ocazia lansării oficiale a proiectului, directorul Transparency International România, Victor Alistar, a precizat că vor fi urmărite trei obiective specifice. Primul dintre ele constă în elaborarea și aplicarea unui set de standarde de etică și integritate care să faciliteze punerea în aplicare a cadrului legal în domeniul eticii și integrității, facilitând totodată implementarea la nivelul instituției a măsurilor anticorupție.

 

Al doilea obiectiv specific constă în dezvoltarea unei platforme colaborative la nivelul instituției, care să se constituie într-un instrument inovativ de know-how în procesul de adaptare și aplicare a noilor standarde de etică și integritate de către personalul din cadrul Consiliului Județean.

Ultimul dintre obiectivele specifice este creșterea nivelului de educație anticorupție în rândul angajaților instituției, prin organizarea a șase cursuri de formare și perfecționare profesională în domeniul eticii și integrității, precum și a unui seminar care va avea ca temă bunele practici în domeniul eticii și integrității și în prevenirea corupției.

Proiectul se adresează unui grup țintă constituit din 270 de persoane, dintre care 151 reprezintă personal de conducere și execuție din cadrul Consiliului Județean, 32 sunt consilieri județeni, iar 87 reprezintă personal de conducere și execuție din cadrul unităților administrativ-teritoriale din județ.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*