Eu „Sunt inteligent. Stiu sa fiu in siguranta!” Tu?

25 iunie 2013 | 1 comentariu |

Astazi are loc deschiderea activitatilor Taberei tematice de prevenire a criminalitatii in general si a consumului de droguri in particular, in randul tinerilor, care se vor desfasura in Centrul de Agrement de la Poiana Pinului, Buzau .

 

 poiana pinului 125 de liceeni buzoieni care s-au oferit sa militeze voluntar pentru prevenirea riscurilor in randul tinerilor participa, in perioada 24-30 iunie, la Tabara tematica de prevenire a criminalitatii in general si a consumului de droguri in particular „Sunt inteligent. Stiu sa fiu in siguranta!” , din Centrul de agrement Poiana Pinului. Maine, are loc deschiderea activitatilor taberei organizata de Inspectoratul de Politie Judetean Buzau, in parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Buzau si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Buzau, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean si al Directiei de Sanatate Publica – Departamentul de Prevenire si Educatie pentru Sanatate, in prezenta unor oficialitati locale si centrale.

         Este prima editie a unei astfel de tabere tematice si se doreste sa devina traditie. Tinerii buzoieni vor participa astfel la sesiuni informative privind concepte generale de prevenire, criminalitate, victimizare; managementul proiectelor de prevenire; modalitati de desfasurare a campaniilor de prevenire.  Elevii vor invata ce inseamna voluntariatul si care sunt efectele consumului de droguri/substante noi cu proprietati psihoactive, printr-o abordare multidisciplinara. In cadrul atelierelor de lucru, prin jocuri de rol, vizionarea unor filme tematice si asistarea unui exercitiu demonstrativ al politistilor Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul IPJ Buzau vor invata cum sa previna traficul de persoane, prin implicarea activa in activitati specifice. Nu vor lipsi focul de tabara si activitatile recreative.

Prin organizarea activitatilor care se vor desfasura timp de o saptamana la Poiana Pinului, se doreste formarea unor deprinderi de siguranta personala pentru adolescenti si tineri, prin recunoasterea situatiilor de pericol, precum si insusirea cunostintelor si deprinderilor pentru gestionarea unor situatii de criza, sustin organizatorii proiectului. Cresterea gradului de implicare tinerilor in activitati de voluntariat privind siguranta civica este un alt obiectiv urmarit, participantii urmand a fi cooptati in activitati de prevenire a criminalitatii si a consumului de droguri. Tabara constituie, de fapt, un stagiu de formare.

demonstratii sasLa inaugurarea activitatilor sunt asteptati directorul Agentiei Nationale Antidrog – chestor de politie Sorin Oprea, seful Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii – comisar sef de politie Constantin Stroescu, seful Biroului Prevenire din cadrul Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, seful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, primarul municipiului Buzau – Constantin Boscodeala, primarul municipiului Rm. Sarat – Viorel Holban, inspectorul scolar pentru Educatie Permanenta din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Buzau si un ofiter din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi – Compartimentul Prevenirea si Combaterea Faptelor Antisociale.

         Din partea institutiilor implicate in proiect si-au anuntat prezenta la eveniment comisar sef de politie Laurentiu Pantazi – seful IPJ Buzau, comisar sef de politie Gheorghe Roman – adjunct al sefului IPJ, comisar sef de politie Stefan Marin – Coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Buzau, Romeo Lungu – directorul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Buzau, impreuna cu cei care au avut aceasta initiativa – ofiteri din cadrul Compartimentului Analiza si prevenirea Criminalitatii si cate un reprezentant al CPEC si al DJST Buzau.Comentarii (1)

  1. Elena Dogaru spune:

    La “Poiana Pinului” piatra si iarba locuies impreuna, in siguranta.Iarba-iarba si piatra-piatra, in eternitate. Sunt incredintata ca puteti transmite acest fior tinerilor din tabara. Cu admiratie pentru munca pe care o desfasurati, profesor Elena Dogaru (vecina dvs. din satul Hales).
    (Elena Dogaru, profesor la C.N.”Mihai Eminescu” Buzau)

Adaugati un comentariu


 

*