IPS Epifanie va fi inmormantat joi, 10 ianuarie

7 ianuarie 2013 | 0 comentarii |

Maine dimineata, la ora 10:00, trupul neinsufletit va fi depus in Catedrala Arhiepiscopala, unde va fi si inmormantat.

 

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane anunta ca IPS Epifanie va fi inmormantat joi, in Catedrala Arhiepiscopala.

Patriarhia Romana anunta cu durere trecerea la viata vesnica a Inaltpreasfintitului Parinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, in dupa-amiaza zilei de 7 ianuarie 2013”, se precizeaza in comunicatul Patriarhiei.

Slujba de inmormantare va avea loc joi, 10 ianuarie 2013, incepand cu orele 11:00 pana la orele 13:00, in Catedrala Arhiepiscopala din Buzau, unde va fi si inmormantat, mai informeaza documentul citat.

Pana la alegerea noului ierarh titular al acestei eparhii, loctiitor de Arhiepiscop al Buzaului si Vrancei va fi Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, in calitate de Mitropolit al Munteniei si Dobrogei, care va fi pomenit la sfintele slujbe, ca Loctiitor de Arhiepiscop al Buzaului si Vrancei, in toate bisericile si manastirile din cuprinsul acestei arhiepiscopii, se mai precizeaz in comunicat.

 

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si vesnica sa-i fie pomenirea!

                                                                          07.01.2013 | 20:52

 

In aceasta seara, un grup de preoti a plecat din Eparhia Buzau catre Spitalul municipal din Panciu, pentru  afla detalii despre felul in care a avut loc  trecerea la cele vesnice a IPS Epifanie si pentru a stabili, impreuna cu preotii vranceni, detaliile privind inmormantarea.

Se vor intoarce impreuna cu trupul neinsufletit al fostului Arhiepiscop care va fi depus maine dimineata, la ora 10:00, la Catedrala Arhiepiscopala „Inaltarea Domnului” din Municipiul Buzau, sfintita in noiembrie 2009, in prezenta Patriarhului Daniel, odata cu ridicarea Episcopiei Buzaului si Vrancei la rang de Arhiepiscopie.

Tot in aceasta seara, la Buzau a ajuns Preasfintitul Varsanofie, Episcop Vicar trimis de Patriarhia Romana la Buzau pentru a organiza funeraliile Arhiepiscopului Buzaului si Vrancei.

La primele ore ale diminetii de marti, consilierii personali ai IPS Epifanie Norocel vor oficia o liturghie speciala, la care publicul nu va avea acces, dupa care sicriul cu trupul ninsufletit al Arhiepiscopului va fi mutat in Catedrala Mare, unde credinciosii ii vor putea aduce un ultim omagiu celui care i-a pastorit vreme de 30 de ani.

Tot marti dimineata, la ora 9:30, la Arhiepiscopie are loc o conferinta de presa, la care vor fi facute publice detaliile privind funeraliile IPS Epifanie Norocel si la care vor participa inalte fete bisericesti si reprezentanti ai unor institutii care se vor ocupa de inmormantarea care va avea loc joi, 10 ianuarie.  Slujba va fi oficiata de Inaltpreasfintitul Casian, Arhiepiscop al Dunarii de Jos, cunoascut ca un apropiat al IPS Epifanie Norocel.  

 

Reamintim ca in aceasta seara, in timp ce se deplasa catre Manastirea Brazi, din orasul Panciu-judetul Vrancea, IPS Epifanie Norocel, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei a suferit un atac de cord. Prin 112 a fost anuntata ambulanta, dar cand a ajuns la spital, potrivit medicilor, era in stop cardio-respirator. Medicii nu au mai putut decat sa constate decesul, manevrele de resuscitare neavand nicun efect. IPS Epifanie era cunoscut cu antecedente cardiovasculare, fiind supus unei interventii de angioplastie cu stent cororian. In ulrima perioada a avut mai multe internari la o clinica din Capitala, pentru investigatii si evaluari.

IPS Epifanie avea 80 de ani de viata si 37 de ani de la intronizare, din care 30 i-a petrecut in slujba credinciosilor din Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei. Se bucura de o larga apreciere, atat din partea preotilor cat si a oficialitatilor din cele doua judete. Desigur, ca orice muritor, avea si critici, dar marea masa a credinciosilor il privea cu deosebit respect si chiar cu veneratie.


Adaugati un comentariu


 

*