EXCLUSIV: Mocanu vroia farmacie privata in Spitalul Judetean

2 august 2012 | 1 comentariu |

Dupa aprobarea unui magazin de pompe funebre in curtea Spitalului Judetean si ingineriile financiare de la noua Maternitate, fostul presedinte al Consiliului Judetean voia si o farmacie privata in incinta unitatii medicale.

 

Spitalul Judetean de Urgenta, pe care l-a preluat in administrare cu multa reticenta, pare sa se fi dovedit, pana la urma, una dintre „vacile bune de muls” pe care fostul presedinte al Consiliului Judetean, Victor Mocanu, le-a descoperit in ultima perioada a mandatului sau.

Ca este asa, oricine si-a dat seama, din articolele publicate de Sanatatea Buzoiana, iar in sprijinul acestei afirmatii stau deciziile lui Mocanu privind aprobarea infiintaraii unui magazin de pompe funebre chiar in curtea unitatii medicale, langa morga spitalului si foarte aproape de cea a SML, desi peste strada sunt mai multe astfel de firme.

Chiar dupa inaugurarea noii Maternitati, pentru care bugetul judetului a fost angajat cu aproape 20 de milioane de euro, timp de zece ani, s-a dovedit ca investitia a fost o mare „teapa”. Lucrarile de constructie nu erau finalizate, dotarile cu aparatura medicala care au fost „fluturate” la inaugurare s-au dovedit a fi fost inchiriate (unele surse sustin chiar ca fusesera achizitionate de constructor, urmand ca tot printr-o manevra mai putin ortodoxa sa fie apoi achizitionate), iar anumite utilitati erau inexistente, motiv pentru care buzoiencele vor astepta, probabil pana anul viitor, ca sa poata naste aici.

O alta „afacere” aprobata de Mocanu pe ultima suta de metri de mandat este, potrivit unor informatii transmise redactiei Sanatatea Buzoiana de surse apropiate acestuia, „amplasarea” unei unitati farmaceutice si de comercializare de dispozitive medicale in curtea interioara a Spitalului Judetean.

Nimeni nu intelege rationamentul existentei unei farmacii in curtea spitalului, cand unitatea medicala are propria farmacie, cu circuit inchis, decat daca ne gandim ca s-au facut anumite calcule din  care toata lumea sa iasa in castig. Ciudat este ca daca Mocanu nu stia ca nu este permisa existenta unei unitati farmaceutice private intr-o unitate spitaliceasca de stat, sau daca asa cum a ignorat multe alte situatii la limita legii, este mult mai greu de inteles cum a putut fostul manager sa accepte o astfel de aberatie. Nu mai punem la socoteala faptul ca in felul acesta, bolnavii ar fi putut fi dirijati catre aceasta unitate.

A fost imposibil sa optinem un punct de vedere al noului manager vizavi de aceasta situartie, pe motiv ca nu a avut timp sa verifice toate deciziile luate pana astazi de vechea conducere, dar sursele noastre sustin ca noua echipa manageriala  „va avea surprize mult mai multe si mai mari” decat cele care au aparut pana acum in presa.


Categorii: Stiri

Comentarii (1)

 1. Margareta C. spune:

  UPU Buzau este jalnica.
  Cati dintre dvs. ati fost la urgente la spitalul judetean???
  Cati a trebuit sa asteptati cate 3-4 ore doar ca sa va bage in seama???
  Cati ati fost nevoiti sa dati spaga doar ca sa se uite un medic si sa puna un diagnostic????
  Cat va mai trebui sa induram aceasta batjocora???
  Chiar nimeni nu poate face nimic???

Adaugati un comentariu


 

*