Finanțare de 680.000 lei pentru proiecte de terapie emoțională, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor

29 noiembrie 2024 | 0 comentarii |

La cea de-a 16-a ediție a concursului de proiecte organizat prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, 18 proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale, prin care vor fi sprijiniți 858 de copii, au fost declarate câștigătoare. 

 

MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță rezultatele concursului de proiecte derulat în cadrul celei de-a 16-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Au fost selectate pentru finanțare 18 proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale, care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții a 858 de copii cu dizabilități, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave, transmite Fundația pentru Comunitate.

„Rezultatele obținute până acum, în cadrul edițiilor anterioare ale acestui program, ne arată că ajutorul pe care îl oferim este cu adevărat util și necesar în comunitate. De peste 16 ani suntem alături de copiii care se luptă cu probleme medicale, dar și de părinții lor, pe care am reușit să îi implicăm în procesul terapeutic. Proiectele care au beneficiat până acum de finanțare au reușit să contribuie la creșterea calității vieții beneficiarilor și avem încredere că inițiativele selectate acum vor avea, la rândul lor, un impact pozitiv, a declarat Gabor Mozga, CEO, MOL România.

 

La ediția din acest an a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, lansată pe data de 24 septembrie, la UMF Carol Davila din București, s-au înscris 61 de organizații neguvernamentale, din 17 județe și din Capitală, care derulează proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflați în curs de recuperare după afecțiuni grave.

„A fost o bucurie și o onoare în acest an colaborarea inclusiv cu un grup de studenți de la Universitatea Emanuel din Oradea, interesați de managementul ONG-urilor, care au parcurs întregul concurs de proiecte, de la înscriere și până la evaluare. Implicarea lor, începând de la analiza procedurii, situației și stării juridice a ONG-urilor participante, până la fezabilitatea și comunicarea proiectelor depuse, a generat informații utile organizatorilor și juriului de specialitate, deschizând și posibilitatea către o colaborare mai largă, afirmă András Imre, director executiv, Fundația Pentru Comunitate.

 

50 dintre cele organizații înscrise în concurs au mai participat și la edițiile precedente ale Programului, iar 5 dintre cele 18 organizații câștigătoare obțin finanțare pentru prima dată, proiectele lor urmând să fie implementate în perioada decembrie 2024 – august 2025.

Organizațiile care au obținut finanțare sunt din București și din județele Alba, Bacău, Bihor, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Iași, Satu Mare și Timiș.

În implementarea proiectelor vor fi utilizate mai multe metodele, printre care terapie prin artă (muzică, desen, pictură, crafting, terapie prin dans Ways of Seeing); terapie emoțională (creare de amintiri, jocuri de rol, psihodramă și jocuri dramatice, teatru experiențial, povești Metamorphoses, povești în mișcare, teatru senzorial); terapie ocupațională; jocuri terapeutice; integrare senzorială; terapie DIR Floortime®; terapie asistată de cai. 

Lista proiectelor finanțate poate fi accesată pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro.

 

* Programul MOL Pentru sănătatea copiilor, înființat în 2009, este organizat de Fundația Pentru Comunitate, din fondurile puse la dispoziție de MOL România. În 16 ani de existență, prin acest program au fost finanțate, cu peste 6,1 milioane de lei, 307 de proiecte, de care au beneficiat aproape 16.000 de copii și adolescenți.

* MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 29 ani pe piața autohtonă. Este membru activ al comunităților din care face parte și investește în programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului.

* Grupul MOL, cu sediul central în Budapesta – Ungaria, este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie şi retail, cu operațiuni în peste 30 de țări.

* Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj, în 2008, cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație, dar și copii și tineri aflați în suferință, precum și organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

 


Adaugati un comentariu


 

*