Fundația Kaizen s-a lansat în România cu donație de 350.000 de euro pentru Spitalul de Pediatrie din Pitești

13 martie 2024 | 0 comentarii |

Proiectul de renovare a secției în care sunt tratate cazurile grave ale copiilor sub trei ani, inițiat de Asociația „Medici pentru România”, a costat 700.000 de euro. Peste 30.000 de copii sunt tratați, anual, în acest spital.

 

Spitalul de Pediatrie Pitești, cel mai mare din Regiunea Sud-Muntenia, care împlinește anul acesta 40 de de înființare, a fost complet renovat, modernizat și dotat cu aparatură medicală de înaltă performanță. Extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe, a Ambulatoriului de Specialitate și renovarea și modernizarea a cinci etaje ale spitalul s-au realizat cu fonduri europene, din fonduri proprii și de la Consiliul Județean Argeș sau de la Ministerul Sănătății.

Etajul șase al unității medicale, unde funcționează secția destinată tratării cazurilor grave a copiilor sub trei ani din județele Argeș, Vâlcea și Dâmbovița, a fost compet renovat, modernizat și dotat, printr-un proiect realizat exclusiv din donații și sponsorizări, inițiat de Asociația „Medici pentru România” și derulat în parteneriat cu Fundația Kaizen, partener principal, care a contribuit cu 350.000 de euro. Investiția totală a fost de 700.000 de euro și a fost realizată exclusiv din donații și sponsorizări.

 

Ceremonia de inaugurare a proiectului a fost anunțată și lansarea Fundației Kaizen în România.

În urmă cu câteva săptămâni am anunțat înființarea Fundației Kaizen și începerea primului nostru proiect, renovarea Spitalului General de Copii «Penteli», din Atena, Grecia. Suntem foarte mândri că cel de-al doilea grant major al nostru, de data aceasta în România, s-a concretizat deja. Acest proiect ne motivează pentru viitorul parcurs al Fundației Kaizen. De această investiție vor beneficia cei mai mici pacienți ai Spitalului de Pediatrie din Pitești, ajutându-i să ducă bătălii pe care nu ar trebui să le ducă, mai ales în primii ani de viață. Suntem recunoscători Asociației Medici pentru România pentru toată munca depusă și, bineînțeles, tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect, de la autoritățile locale până la personalul medical al spitalului. Prin intermediul Fundației Kaizen, ne propunem să răspundem rapid și coerent la nevoile actuale presante ale comunităților locale”, a declarat Panos Konstantopoulos, președinte Fundația Kaizen.

 

Proiectul, inițiat de Asociația „Medici pentru România”, marchează prima renovare completă a acestui compartiment, din ultimii 40 de ani, de la înființarea Spitalului de Pediatrie din Pitești.

„Astăzi marcăm împlinirea unei viziuni îndrăznețe și a unui angajament profund față de sănătatea și binele copiilor noștri. Cu sprijinul generos al partenerilor noștri, am reușit să transformăm această viziune în realitate. Astfel, prin eforturile comune, am renovat acest spațiu, care va sluji ca un sanctuar al vindecării pentru copiii noștri și familiile lor. Renovarea acestui etaj de spital nu este doar o simplă îmbunătățire fizică a infrastructurii, ci este un simbol al dragostei, grijii și adevăratului angajament față de sănătatea și fericirea copiilor noștri. Nu pot decât să mulțumesc sponsorilor noștri, în mod special partenerului nostru principal, Fundației Kaizen, pentru că fără generozitatea și devotamentul lor față de cauza noastră, nu ar fi fost posibilă această realizare impresionantă. Le suntem profund recunoscători pentru implicarea lor și pentru că au făcut parte din această călătorie alături de noi”, a declarat Alexandru Costache, președinte Asociația Medici pentru România, care a fost internat în acest spital în urmă cu 30 ani, ceea ce l-a determinat să se implice, fiind legat sufletește de unitatea medicală.

 

Spitalul de Pediatrie din Pitești oferă servicii medicale copiilor din județele Argeș, Vâlcea și Dâmbovița. Peste 30.000 de copii îi trec pragul în fiecare an. Renovarea acestui spațiu oferă micilor pacienți și aparținătorilor lor un mediu sigur, curat și modern, în care să primească îngrijirile medicale de care au nevoie, contribuind astfel la rezolvarea mai multor cazuri și însănătoșirea mai rapidă a micuților.

Lucrările au fost unele complexe și au vizat o suprafață de peste 1.100 de metri pătrați, întreg spațiul fiind recompartimentat pentru a construi un grup sanitar în fiecare salon, cu păstrarea aceluiași număr de paturi. De asemenea, au fost refăcute toate instalațiile –  termice, sanitare, electrice, iar pereții și pardoselile au fost placate conform normativelor în vigoare.

La eveniment au fost prezenți, alături de reprezentanții spitalului, ai Asociației Medici pentru România și ai Fundației Kaizen, reprezentanții sponsorilor și ai autorităților centrale și locale.

 

* Fundația Kaizen este o organizație caritabilă globală, finanțată exclusiv de Kaizen Gaming, una dintre cele mai mari companii GameTech din lume, care are în vedere să servească drept catalizator pentru schimbări pozitive la scară globală, în parteneriat cu comunitățile locale, ONG-uri, instituții publice și private. Misiunea Fundației este de a sprijini inițiative cu impact pe termen lung care să încurajeze inovația și să servească drept catalizator pentru schimbări pozitive la scară globală, prin îmbunătățirea tuturor aspectelor vieții oamenilor, cu accent pe trei domenii principale – societate, educație și mediu, cu scopul de a crea un viitor durabil și incluziv. După proiectele din România și Grecia, în 2024 vor urma noi proiecte în Malta, Portugalia și Bulgaria.

* Asociația Medici pentru România este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este să contribuie la reformarea sistemului medical din România. Obiectivele principale sunt crearea unui sistem sanitar care să lucreze atât în beneficiul pacienților, cât și în cel al cadrelor medicale și îmbunătățirea condițiilor din spitalele românești. Asociația Medici pentru România dorește continuarea campaniei „Pentru copiii noștri” prin renovarea altor patru secții de Pediatrie la nivel național în următorii 4 ani. De asemenea, sprijină cadrele medicale care revin din Diaspora pe parcursul procesului de recunoaștere a experienței profesionale, dobândite în străinătate.

Foto: Medici pentru România


Categorii: Actual

Adaugati un comentariu


 

*