Campania antidrog inițiată de Consiliul Județean Buzău a ajuns la Vernești

12 martie 2024 | 0 comentarii |

Elevii clasei a VII-a ai Școlii Gimnaziale „Nicolae Ioan Jilinschi” din Verneți și părinții lor au aflat despre riscurile și consecințele consumului de droguri, în cadrul Campaniei ,,Alege-te pe tine!”. 

 

 

Campania antidrog Alege-te pe tine!, inițiată de Consiliul Județean (CJ) Buzău”, în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog prin Centrele de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău și Prahova, Inspectoratul Școlar Județean Buzău și Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, lansată săptămâna trecută, a ajuns, astăzi, la Școala Gimnazială „Nicolae Ioan Jilinschi” din comuna VerneștiVernești. Aici, elevii, părinții și profesorii lor, alături de primarul comunei, Daniel Năstase, au avut o întâlnire interactivă cu specialiștii implicați în campania de informare și conștientizare a riscurilor consumului de droguri, cărora li s-a alăturat și preotul din localitate.

Școala gimnazială din Vernești face parte din grupul celor 10 unități de învățământ în care se desfășoară prima etapăa campaniei antidrog, în perioada martie-aprilie 2024.

 

Campania „Alege-te pe tine!” are ca grupuri țintă elevii de gimnaziu și liceu, precum și alte categorii de tineri, dar și familiile și cadrele didactice, care au o contribuție esențială în formarea, educarea și responsabilizarea tinerilor, prin adoptarea unor comportamente sănătoase, atât față de ei înșiși cât și față de societate.

„Am avut întâlniri cu elevii de clasa a VII-a și  cu părinții lor”, a transmis președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care își exprimă bucuria să constate că tinerii „au încredere în ei și știu să își susțină și să își argumentele opiniile, iar părinții le sunt alături și acordă atenție și timp copiilor lor”, în cadrul campaniei „prin care ne dorim ca împreună să îi ajutăm să aibă un parcurs frumos în viață și să nu cadă pradă dependențelor!, afirmă președintele CJ Buzău.

 

Campania antidrog inițiată de Consiliul Județean Buzău are ca scop consolidarea legăturilor afective dintre membrii familiei și dintre aceștia și școală, prin aplicarea unor metode testate și validate științific. Prin creșterea nivelului de informare, sensibilizarea şi conştientizarea populației genrale și în special a tinerilor asupra efectelor medico-psiho-sociale ale consumului de droguri, se dorește să se evite dezvoltarea de comportamente adictive.

Tinerii constituie principala categorie de populaţie vulnerabilă la consumul de droguri, aceștia fiind mult mult mai deschiși la nou, la risc, mai dispuși să încerce noi experienţe” și sunt adesea victime ale mediului online, unde consumul de droguri este deseori prezentat ca o alternativă de a face faţă greutăților vieţii”, susțin specialiștii antidrog.

Prima etapă a campanei se desfășoară în 10 școli din municipiile Buzău și Râmnicu-Sărat, și din comunele Smeeni, Mărăcineni, Vernești, Vadu Pașii și Gălbinași.

 


Adaugati un comentariu


 

*