Gemene nascute la diferenta de 51 de zile, la spitalul Cantacuzino

8 februarie 2015 | 5 comentarii |

Cele dou fetite au venit pe lume chiar si in ani diferiti, prima nascandu-se in luna noiembrie a anului trecut, iar sora ei a venit pe lume in luna ianuarie 2015.

 

Maria si

Maria si Ioana, cele doua minuni

Medicii spitalului Cantacuzino din Capitala au facut public, zielele trecute, un caz mai putin obisnuit al unei paciente care a nascut gemeni, insa la un interval de 7 saptamani. Nastea celor doua fetite a avut loc chiar si in ani diferiti. Pana vineri, cele doua fetite aduse pe lume de femeia de 41 de ani au fost internate, pentru a fi tinute permanent sub supraveghere, avand in vedere faptul ca fusese vorba de nasteri cu probleme.

Medicii spun ca astfel de cazuri sunt extrem de rare, intrucat nasterea primului copil, in cazul sarcinilor gemelare, declanseaza automat si nasterea celuilalt bebelus. In cazul de fata doctorii nu isi pot explica din ce cauza nu s-a petrecut acest lucru.

Medicii ginecologi mai spun ca pana in luna noiembrie a anului trecut, sarcina a evoluat normal, femeia neavand nicio problema. In noiembrie s-a declansat nasterea, cand sarcina avea 27 de saptamani. Atunci a venit pe lume Maria, prima fetita, care s-a nascut pe cale naturala, cantarind 900 de grame.

 

incubatoare prematuriDupa nasterea ei, contractiile s-au oprit si, intrucat gemenii se aflau in saci embrionari diferiti, medicii au hotarat ca cel mai bine ar fi ca femeia sa continue sarcina cu celalalt copil, acesta avand sansa de a se dezvolta mult mai bine in uterul mamei.

In timp ce prima fetita nascuta a fost tinuta intr-un de incubator, mama si-a continuat inca 51 de zile sarcina cu sora sa, fiind permanent tinuta sub observatie de medici. Pe 6 ianuarie, intrucat fatul nu mai lua in greutate, medicii de la Cantacuzino au decis sa-i faca cezariana si astfel a fost adusa pe lume  Ioana, cea de-a doua minune, care cantarea un kilogram. Si ea a fost tinuta intr-un incubator, la fel ca si sora sa nascuta in noiembrie, iar vineri, medicii au decis ca au ajuns la greutatea optima si nu mai este niciun pericol pentru mama si cele doua fetite sa plece acasa. La externare, Maria cantarea 2,250 de kilograme iar sora sa Ioana, 2,9 kilograme. Mamica si cele doua bebeluse vor revini periodic la control, pentru ca medicii sa se asigure ca evolutia lor este una favorabila.

Un caz asemanator s-a petrecut in vara anului trecut, in Statele Unite ale Americii, unde cei doi gemeni au venit pe lume la diferenta de 24 de zile. Se poate spune insa ca in cazul de fata situatia este cu mult mai speciala, fiind vorba de un interval dublu intre cele doua nasteri. Special este si faptul ca cele doua gemene de la Cantacuzino s-au nascut si in ani diferiti.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Comentarii (5)

 1. Elena Manea spune:

  Minuni se intampla in fiecare zi, minuni de care aflam sau nu!
  La fel cred si eu… cum ca vor avea o relatie deosebita cele doua gemene!

 2. Asociatia Transplantatilor din Romania spune:

  Vor avea o viata interesanta, cu siguranta!

 3. Cretu Ioana spune:

  Dumnezeu ne-a aratat inca o data ca exista, numai noi nu-l vadem!…
  Sa-i traiasca, sa fie sanatoase!

 4. Gabriela Neagu spune:

  Dumnezeu are grija de toate trei!

 5. Ana Radu spune:

  Ce la om nu este cu putinta, la Dumnezeu este !

Adaugati un comentariu


 

*