Romancele cu venituri peste medie prefera sa nasca in maternitati private

17 iunie 2016 | 0 comentarii |

Majoritatea acestora isi incheie asigurari private de sanatate, care le acopera toate costurile spitalizarii.

 

gravidaCum e mai bine, sa nasti la stat sau la privat? Parerile sunt impartite, dar cert este ca tot mai multe romance se indreapta catre maternitatile private, considerand ca cel putin din punct de vedere al confortului hotelier este mai bine sa nasca intr-o astfel de unitate medicala.

Un studiu intern, efectuat recent de compania de asigurari private de sanatate MediHelp, releva faptul ca cele mai multe dintre viitoarele mame care lucreaza in corporatii si au castiguri salariale peste medie prefera sa nasca intr-o unitate medicala privata. Acestea au declarat ca sa se simt mult mai in siguranta intr-un astfel de spital decat intr-o maternitate din sistemul public de Sanatate. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 150 de femei care lucreaza in corporatii, avand venituri care le permit sa isi incheie asigurari private de sanatate, unele dintre acestea fiind cliente ale companiei care a efectuat studiul, altele nu.

De mentionat este faptul ca studiul a vizat doar potentialele beneficiare ale unor asigurari private de sanatate, nu intreaga populatie feminina in ansamblu, astfel ca rezultatele sunt relevante doar pentru acest segment.

 

gravida maternitate salonPotrivit studiului, 65% dintre femeile care au raspuns au declarat ca se simt mai in siguranta intr-o maternitate privata si ca in mod sigur ar alege o astfel de unitate pentru a-si aduce pe lume copiii. Optiunea se mentine, fie ca sunt sau nu beneficiare ale unei asigurari private de sanatate, ceea ce inseamna ca ar prefera sa plateasca anumite sume in plus pentru a fi internate intr-o maternitate privata. Doar 35% dintre respondentele care au incheiate asigurari de sanatate private au declarat ca ar fi ales un spital public din motive financiare, daca nu ar fi avut incheiata o astfel de asigurare.

In ceea ce priveste gradul de multumire al femeilor care au nascut in spitalele publice si cele care au fost internate in spitalale private, proportia este si de aceasta data in favoarea unitatilor private. Astfel, 36% dintre femeile care au nascut cel putin o data intr-un spital public s-au declarat multumite de ingrijirile primite, in comparatie cu 91% dintre mamele care au nascut in sectorul privat si au fost multumite.

In ceea ce priveste nasterea la domiciliu, asistata de o moasa, doar 0,25% s-au declarat adepte ale acestei variante.

 

mama si copil maternitate salonFie ca nasc in spitale private, fie ca opteaza pentru cele publice, 86 dintre femeile chestionate s-au declarat ingrijorate de faptul ca ar putea contracta bacterii infectioase si de aceea, optiunea lor ar inclina pentru o nastere intr-o clinica din strainatate.

Mamele petrec, in general, 4 zile in spital dupa ce au nascut. Adaugand perioada de spitalizare la celelalte costuri necesare pentru ingrijirile prenatale, nasterea, ingrijirile postnatale, ingrijirle nou-nascutului, costurile pentru maternitate variaza, in medie, intre 3.000 si 6.000 de lei, cu asigurare medicala. „Intrebarea pe care si-o pun cel mai des viitoarele mame este daca vor naste intr-un spital privat, unde parintii primesc toate ingrijirile necesare sau intr-un spital public, unde conditiile nu sunt intotdeauna cele mai bune, dar costurile pentru interventii in cazul complicatiilor sunt mai mici. Cu o asigurare privata de sanatate, costurile de maternitate sunt acoperite in Romania si la nivel international, in cazul in care mama decide sa nasca intr-un spital care nu se afla pe teritoriul Romaniei. O asigurare medicala acopera costurile de spitalizare, medicul obstetrician si moasa, ingrijiri pre si postnatale, cezariana sau nastere la domiciliu si pana la 7 zile de ingrijiri pentru bebelus, precum si costurile unor posibile complicatii”, se arata in comunicatul ce prezinta rezultatele studiului.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*