HOROSCOP SANATATE – Saptamana 16-22 decembrie

16 decembrie 2013 | 0 comentarii |

BerbecBerbec (21 martie – 20 aprilie)

Este posibil ca anumite accente existentiale sa fie mai vizibile decat de obicei, nativ din zodia Berbecului, asa ca ar fi bine sa te pregatesti pentru anumite evenimente in viata personala, cariera, parteneriat si familie.

Cu sanatatea stai bine, in general, cu exceptia cazurilor in care deja suferi de o afectiune cronica, iar in aceasta perioada se poate accentua din cauza stresului, a suprasolicitarii sau din cauza unei alimentatii dezechilibrate. Sunt vizate in special organele din zona superioara a corpului, din zona capului, inimii si pancreasului, dar nu este in afara oricarui pericol nici aparatul digestiv. Unele probleme pot fi transmise pe linie genetica, s-au manifestat si la parinti, ori pot fi o consecinta a unor neglijente personale din trecut.

Se vor produce in aceasta saptamana unele schimbari se statut astral, astfel ca poti primi impulsuri din partea destinului, pe  care nu le-ai anticipat. Pe 17 decembrie, spre exemplu, Soarele si Luna plina activeaza relatiile cu strainatate, cu strainii, cu drumurile, cu o evolutie profesionala ori cu examenele si testele pe care trebuie sa le sustii daca esti elev sau student.

Pe 21 secembrie, Soarele actioneaza asupra Casei ridicarii in rang si progresului, dar intervine si  care va intra in miscare retrograda si va ramane astfel pana la sfarsitul lunii martie, marcandu-ti existenta.

TaurTaur (21 aprilie – 21 mai)

Vei avea parte in aceasta saptamana, nativ din zodia Taur, de cateva schimbari pe cerul astral, care se vor manifesta timp de cateva saptamani de acum incolo, timp in care vei fi obligat sa te refaci, sa te consolidezi sau sa iti limpezesti o situatie, sa iei anumite decizii in legatura cu persiana ta si cu modul de viata. Incepand cu Solstitiul de iarna din 21 decembrie, timp de aproximativ patru saptamani, ar trebui sa aiba loc o serie de transformari privind relatile cu anumite persoane sau institutii, in care un rol important si profitabil il are micul benefic, Venus, care ar trebui sa fie profitabil pentru tine.

O serie de realitati trebuie luate in calcul si trebuie sa te adaptezi la realitate, sa nu ramai prizonierul unor obisnuinte, al unor mentalitati sau situatii in care nu faci decat sa-ti risipesti energia si sa te stresezi. Este indicat ca in cazul in care te confrunti cu anumite afectiuni, sa acepti si terapii alternative de tratament, pentru ca exista sansa ca in acest fel sa descoperi o ameliorare evidenta sau chiar disparitia  simptomelor care acum te nelinistesc. Ar fi nevoie sa renunte la anumite vicii care iti pot afecta sanatatea, cum ar fi bautura, fumatul sau efortul fizic prelungit, sa eviti excesele de orice fel.

Pe de alta parte, anumite situatii legate de bani se vor limpezi si chiar daca nu putem vorbi deocamdata de mari castiguri, o parte din griji se vor risipi.

GemeniGemeni (22 mai – 21 iunie)

Momentul de Luna plina din 17 decembrie este pentru tine, nativ din Gemeni, un moment de sarbatoare astrala care te obliga sa dai o importanta deosebita propriei persoane. Conjunctura astrala iti faciliteaza o serie de trairi legate de ambitii, visuri, sperante, emotii, dar si de punere in valoare a personalitatii. Esti obligat sa acorzi o sanatoasa atentie eului personal, sa-ti concentrezi atentia catre fiinta launtrica, catre problemele proprii. Iti vei analiza cu mai multa atentie sentimentele, reactiile, conceptiile, credintele. Vei acorda o mai mare importanta trairilor filosofice, religioase si artistice. Vei tine cont de  recomandarile unui medic si vei actiona in consecinta, dandu-ti seama ca a avut dreptate, fie sa-ti schimbi stilul de viata, fie sa iei un anumit tratament, sa te odihnesti mai mult sau sa faci mai multa miscare in aer liber.

Este bine sa iei in calcul si faptul ca Mercur, guvernatorul tau, participa la aceasta vibratie pe care celelalte astre o realizeaza cu un potential maxim. Este necesar de aceea sa-ti acorzi timpul necesar, rabdarea si atentia pentru a primi informatiile, sugestiile, care nu vin neaparat de la o persoana, ci pot veni sub forma unor limpeziri, a unor intuitii sau revelatii.

Totodata, Solstitul de iarna iti da posibilitatea unor trairi aparte si te mai elibereaza, dupa 21 decembrie, de stres, de griji si de oboseala.

RacRac (22 iunie – 21 iulie)

Pentru tine, nativ din zodia Leului, saptamana aceasta este una favorabila din punctul de vedere al sanatati si al regimului muncii unde se pot inregistra  mici beneficii, care te scapa de o serie de griji.

In privinta starii de sanatate, poti inregistra ameliorari vizibile ale unot suferinte. Starea ta fizica se imbunatateste vizibil, organismul tau raspunde rapid la tratamente, proceduri medicale, diete, terapii si un regim de viata care contribuie la reabilitarea organica, dar si la o buna stare psihica, la indepartarea stresului si la echilibru mental.

Dupa o perioada in care organismul tau a avut de suferit si ai trecut prin stari care nu ti-au oferit deloc motive de bucurie, o perioada in care ai fost nevoit sa mergi din medic in medic, sa faci tot felul de analize si ai suportat tot felul de manevre asupra organismului tau, acum toate parca au disparut ca prin farmec, ai motive de bucurie, te simti bine, energic si optimist.

Tot in aceasta perioada, Marte iti aduce o serie de ipostaze noi, uneori complicate, legate de exprimarea publica, de un examen pe care trebuie sa-l dai periodic si sistematic, pana in iulie 2014. De aceea trebuie sa dai dovada de diplomatie, temperanta, intuitie, capacitatea de a te strecura intr-un mod elegant printre problemele spinoase care apar.

LeuLeu (22 iulie – 22 august)

Cel putin pana pe 21 decembrie esti entuziast, plin de speranta,  intelegator cu cei din jur, mai dispus catre concesii sau chiar poti avea un motiv de implinire, de bucurie, nativ din zodia Leului. Poti stabili relatii noi socio-umane, cu organizatii care te pot ajuta sa inlaturi unele suferinte sau sa-ti recapeti optimismul prin anumite activitati cultural-distractive.

Incepand din 21 decembrie insa, in afara evenimentului Solstitiului, pentru tine se pune problema intrarii Soarelui in Casa sanatatii, in Capricorn, astfel ca pot aparea probleme cu privire la regimul mineralelor, la integritatea oaselor, la echilibrul calciului in organism.

Este bine sa fii atent, de aceea la efort si suprasolicitare, sa nu te hazardezi intr-un sport de performanta sau periculos, mai ales daca nu ai suficient antrenament! Exista riscul unor entorse, fracturi, lovituri, traumatisme, accidente mai ales ale membrelor inferioare si, in general, ale sistemului osos.

Totodata este bine sa stii ca de acum incolo, timp de patru saptamani, sistemul tau imunitar poate fi deficitar, echilibrul psiho-fiziologic poate avea de suferit din cauza unor tulburari neurovegetative, hepatice, digestive sau din cauza unor alergii care pot avea cauze genetice sau o slabire a sistemului imunitar.

FecioaraFecioara (23 august – 22 septembrie)

Ziua de 17 decembrie ar trebui sa fie pentru tine, nativ din Fecioara, una importanta, semnificativa, care se asociaza cu faza de Luna plina in semnul Gemenilor, care va pune probleme de imagine, notorietate, simoatie si antipatie, de duplicitate. Din fericire nu este o perioada de lunga durata, dar aceasta secventa te poate marca. Fie vorbim despre un accident casnic, fie se manifesta un eveniment cosmic ce poate avea efecte de mai lunga durata. Iti pot fi afectatate pozitia sociala, felul in care esti perceput in lume, stabilitatea, autoritatea sau apar alte elemente generatoare de stres si chiar alte tulburari organice determinate de oboseala si surescitare, de divergentele de opinii,  schimburile furtunoase de idei, chiar scanteile dintr-o confruntare.

Dupa 21 decembrie, poti beneficia de o perioada mai stabila, dar nu lipsita de probleme in totalitate, nici daca vorbim despre sanatate, nici in plan social. ceea ce se construieste in aceasta perioada de Luna plina, din punct de vedere astral, poate dura un an intreg. Se pun bazele unui nou ciclu astrologic, al unei noi realitati a existentei tale, dupa care vei trage „linie” abia peste un an.

Atentie cu privire la aspectul care incepe sa se construiasca pe segmentul financiar, unde apar probleme din ce in ce mai acute, care se pot dezvolta daca nu esti precaut, nu-ti controlezi calmul, spiritul analitic si ratiunea !

BalantaBalanta (23 septembrie – 22 octombrie)

Pe harta cerului tau natal, Luna are o influenta puternica, ce tine de o comunicare cu persoane din strainatate, de la drum lung sau care detin functii foarte importante, comunicare ce poate fi directa sau prin intermediul unor mijloace de comunicare la distanta, nativ din Balanta.

Se mai poate vorbi despre o evaluare, un examen pe care trebuie sa-l sustii, de obtinerea unor note sau despe o evolutie ulterioara care presupune o aprofundare a cunostintelor, o invatare suplimentara, invatarea unei limbi straine, a unui ceremonial, a unor reguli de protocol sau familiarizarea cu anumite notiuni juridice. Vorbim despre un mare consum de energie, dar din fericire stai destul de bine cu sanatatea in aceasta perioada, asa ca vei putea face fata si stresului, si efortului fizic, te vei putea odihni mai tarziu!

Pentru toate acestea vei fi insa nevoit sa accepti anumite constrangeri, sa faci un efort suplimentar, sa nu mai dispui de timp liber si sa te conformezi unor norme si reguli de care depinde reusita ta ulterioara intr-o misiune, un protocol, o afacere sau accederea intr-o anumita pozitie sociala, intr-o functie publica sau intr-o pozitie cheie a unei companii sau in cadrul unui prooiect important.

Dupa 21 decembrie pot aparea unele probleme de patrimoniu sau de protocol care iti vor imoune reguli restrictive, la care trebuie sa te supui.

ScorpionScorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Incepi saptamana intr-o relatie armonica, la fel ca saptamana trecuta si ai destula bunadispozitie, nativ din Scorpion, dar in a doua jumatate a saptamanii incepe sa se risipeasca relatia armonica, iar existenta ta se poate complica din cauza vanitatii, a orgoliului exacerbat de care dai dovada. Jupiter se afla in miscare retrograda, astfel ca pot aparea conflicte de idei, de conceptie, de ideal.

Dupa 21 decembrie pot aparea chiar probleme de exprimare, de comunicare, de livertate de gandire, de conceptie de viata personala, de reguli si convingeri interioare.

Contextul astral mai arata si anumite probleme de sanatate, care incep sa apara odata cu 21-22 decembrie, cand pot aparea simptome specifice functionarii defectuoase a rinichilor, a retinerii apei in organism, a felului in care organismul se elibereaza de toxine. Este de luat in calcul si un factor infesctios, exista riscul unei scaderi accentuate a imunitatii si rezistentei organismului. Tot in aceasta perioada si, poate, chiar mai demn de luat in calcul este factorul cerebral, care este supus unui stresul accentuat. Este posibil sa te confrunti cu insmnii, cu dureri de cap, nervozitate, stare de agitatie, instabilitate psihica, pusee de enervare greu de reprimat, care din cauza efortului de a te controla te-ar putea epuiza atat din punct de vedere psihic cat si fizic.

SagetatorSagetator (22 noiembrie – 21 decembrie)

Traiesti din plin pentru tine in aceasta perioada, nativ din Sagetator, astfel ca pana in 21 decembrie, totul iti este favorbil. Pe 17 decembrie este posibil sa inregistrezi o stare de plenitudine, de multumire, de entuziasm, chiar de victorie. Ai toate atributele necesare pentru a fi combativ, eficient, cu atat mai mult cu cat esti un lider, o persoana importanta in plan social, un sef, ai putere de decizie. Aproape tot ce se intampla in acest interval de timp face sa fii apreciat, ascultat, consultat, urmat, antrenat in tpot felul de actiuni de importanta majora pentru o colectivitate, mai mica sau mai mare, in functie de pozitia sociala pe care o ocupi si de la inaltimea careia poti decide.

Stai bine si cu sanatatea, singurele exceptii fiind cele in care ai o anuita varsta si suferi de anumite afectiuni cronice, care insa daca urmezi recomandarile medicului curant si nu faci excese, nu te vor deranja.

Dupa 21 decembrie, astrele vor marca componenta financiara care te marcheaza, timp de patru saptamani vei avea de traversat o incercare karmica, de destin, legata de bunurile pe care trebuie sa le ingrijesti, sa le mostenesti sau sa le imparti. Se vor isca niste furtuni, vei avea de invatat anumite „lectii de viata” care se vor manifesta cu preponderenta saptamana viitoare, dar care vor continua pana spre sfarsitul lunii ianuarie anul viitor…

CapricornCapricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Fenomenul de Luna plina din 17 decembrie va fi resimtit intr-un mod destul de placut de tine, nativ din Capricorn. Poate vor fi cateva probeme legate de circulatia sangvina, de mobilitatea membrelor sau de coordonare a miscarii, dar toate acestea pot fi simptome care tin de afectiuni datorate unei varste inaintate, asa ca pentru cei tineri nu se vor manifesta.

Elementul cel mai important al acestei saptamani este legat de tranzitul Soarelui care din dupa-amiaza zilei de 21 decembrie va intra in semnul tau natal si va face sa fii intr-o buna forma fizica, sa te incarci cu energie. Este posibil sa apara insa si anumite inhibitii in relatiile conjugale sau intr-o relatie parteneriala, de afaceri, astfel ca este necesar sa-ti impui o anumita degajare fata de stresul astral pe care il vei resimti.

Totodata, planeta Venus intra in miscare retrograda, ceea ce presupune ca trebuie sa te inarmezi cu rabdare, pentru a veneficia de impulsurile benefice necesare existentei tale. De acum si pana in martie anul viitor vei fi sub influenta unor obligatii astrale de a te intoarce asupra unor actiuni care necesita anumite lamuriri, va trebui sa acorzi o atentie sporita unor chestiuni pe care le-ai facut, le-ai vazut sau le-ai trait deficitar din cauza nestiintei, a lipsei de experienta sau a unor slabiciuni de moment.

VarsatorVarsator (20 ianuarie – 18 februarie)

In primele zile ale saptamanii care incepe esti predispus „jocului”, teatralitatii, ludicului, nativ din Varsator. Uneori poti avea parte si de aplauze.

Intre 18 si 20 decembrie ar fi bine insa sa ai grija la alimentatie, hrana, medicatie, terapia care ti-a fost recomandata, manevrele medicale care sunt necesare pentru a te trata de o anumita afectiune, ca si toate celelalte detalii care privesc functionarea organismului, metabolismul si reactiile organice disproportionate fata de tot ceea ce vine din exterior. Uneori poate fi vorba despre o mancare greu digerabila, alteori despre un medicament cu o toxicitate crescuta, agresiv. Alteori poate fi vorba de un parfum sau un detergent la care faci alergie, ori de un gust care ti se pare diferit la un aliment si gata alergia,  nevoia de a te adresa medicului, de a te supune unui tratament si unui regim alimentar sever. De aceea este recomandabil sa ai o grija deosebita fata de orice ti-ar putea provoca alergii, pentru a te putea bucura de sarbatorile Craciunului!

Sfarsitul saptamanii vine cu probleme de orgoliu, cu dorinta de a te afirma, de a te impune, de a obtine ceea ce ti-ai propus, de a ti se recunoaste meritele intr-o activitate sau intr-un proiect. Te dovedesti insa autoritatr, chiar despotic in relatiile matrimoniale, ceeea ce-ti va atrage anumite critici si va face sa dispara orice simpatie pe care altii o aveau pana acum pentru tine.

PestiPesti (19 februarie – 20 martie)

Tu, nativ din zodia Pesti, te afli sub semnul stresului in prejma zilei de 17 decembrie cand are loc faza de Luna plina, pentru ca atat Soarele cat si Luna sunt intr-o pozitionare atrala care iti dau tie suficiente motive de enervare, de stres, de ingrijorare, de preocuoare, de raspundere, de activitate intensa. In functie de gradul de raspundere in societate sau intr-o activitate socio-profesionala, acest tranzit astral poate fi mai mult sau mai putin acentuat. Din fericire nu actioneaza asupra sanatatii, astfel ca vei putea face fata stresului si solicitarii la care esti envoit sa faci fata.

Intre 18 si 20 decembrie, Luna poate crea numeroase reflexe si conexiuni astrale profitabile pentru tine, alaturi de Jupiter, Saturn , Neptun si Chiron. Se refac astfel premisele mai multor trigoane regale, care s-au manifestat in toata vara acestui an si care acum isi finiseaza intrucatva influenta asupra unor aspecte ale personalitatii si capacitatii tale de a valorifica o inteligenta superioara si de a actiona intuitiv dar eficient.

Dupa 21 decembrie, timp de patru saptamani, vei fi nevoit sa faci fata insa unui stres astral destul de vizibil, dar cum semnul tau este „semnul incercarii” si esti obisnuit, nu ti se va parea la fel de greu cum ar fi pentru cei nascuti in alte semne zodiacale.


Categorii: Horoscop, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*