HOROSCOP SANATATE – Saptamana 3-9 martie

3 martie 2014 | 0 comentarii |

BerbecBerbec (21 martie – 20 aprilie)

Noutati in Casa relatiilor parteneriale, iti aduce planeta Marte, nativ din Berbec, care intra in miscare aparent retrograda si accentueza rectiile impulsive, pana in luna mai. Chiar din prima zi a acestei saptamani risti sa devii tap ispasitor pentru  sefi sau pentru persoane cu putere de decizie, de aceea ar fi indicat sa va stapaniti reactiile si sa evitati conflictele, pentru a nu avea apoi dureri de cap, la propriu si la figurat. Aflat si intr-o relatie tensionata cu Pluton, Uranus si Jupiter (care se va mentine pana in luna mai), Marte poate influenta negativ atat relatiile familiale, cat si pe cele parteneriale, dar poate accentua si dificultatile financiare.

Exista insa si o influenta astrala oarecum pozitiva incepand cu 5 martie, desi ramane rascolita Casa sentimentelor mai ales daca esti tanar, sau a relatiilor parteneriale daca te afli deja la maturitate ori detii o pozitie sociala importanta. Vei primi un ajutor nesperat din partea unor persoane necunoscute sau putin apropiate, intr-un moment greu al existentei tale. Acestea iti vor da sfat bun, un ajutor psihologic, un impuls care te va ajuta sa treci mai usor peste momentele de stres.

In ceea ce priveste sanatatea fizica, organica, ar fi bine sa nu neglijezi respectarea conduitei terapeutice – daca esti deja diagnosticat cu i afectiune cardiaca sau neurologica, pentru ca exista riscul unor vulnerabilitati ale inimii si circulatiei  sangvine, mai ales daca ai trecut de varsta de 45-50 de ani.

TaurTaur (21 aprilie – 21 mai)

Planeta Venus, micul benefic, va fi un aliat al tau in prima jumatate a acestei saptamani, nativ din zodia Taur. Impreuna cu Mercur va influenta pozitiv modul tau de comunicare, reusind astfel sa repare anumite relatii sau anumite probleme de sanatate deteriorate, mai ales daca esti femeie.

Ar trebui sa profiti cat poti de mult pentru a-ti rezolva nelamuririle in legatura cu anumite problema de functionare a organismului, sa-ti faci analizele si investigatiile necesare stabilirii unui diagnostic, sa urgentezi o interventie chirurgicala daca este cazul sau sa stabilesti impreuna cu medicul tratamentul adecvat. Nu trebuie sa te sperii, dar nici sa te culci pe o ureche, cum se spune, pentru ca din a doua jumatate a saptamanii si pana in ultima decada a lunii mai lucrurile ar putea evolua negativ si ar putea aparea complicatii greu de depasit.

Influenta planetei Marte in miscare aparent retrograda poate genera revenirea unei deteriorari a organismului, rascolirea unor afectiuni de care tocmai credeai ca ai scapat, cu consecinte atat in plan fizic cat si psihic. Tocmai de aceea este necesar sa tii foarte bine sub control orice reactie a organismului, sa nu neglijezi nciun simptom, sa nu lasi nimic la voia intamplarii si, asa cum am spus, sa-ti iei toate masurile de precautie in primele soua-trei zile ale saptamanii, cand influenta astrala iti este favorabila.

GemeniGemeni (22 mai – 21 iunie)

Contextul astral al acestei saptamani este in continuare favorabil pentru tine, nativ din zodia Gemeni, cand planeta Jupiter incepe sa-si exercite influenta de mare protector si va contribui la ameliorarea situatiei financiare si la afirmarea intelectuala. Un alt aspect bun este conturat de planeta Venus, de Luna si de Soare, care alimenteaza potentialul tau de afirmare pe Casa invataturii, a inovatiei, a afirmarii originale, a cresterii spontaneitatii si a farmecului personal, mai ales daca esti tanar, in special elev sau student.

Exista insa o regula de care trebuie sa tii cont odata cu intrarea in miscare retrograda a planetelor Marte si Saturn, dupa 5 martie, pentru ca disconfortul acestor planete va alimenta conflictele generate de comunicare si de starea  sanatatii tale, mai ales daca ai o imunitate scazuta (varsta a treia este cea mai vulnerabila).  Trebuie avuta in vedere sensibilitatea pe care stii ca o ai in ceea ce priveste rezistenta – mai binezis lipsa ei, la infectiile care s-ar putea manifesta acut in acesta perioada. Mai trebuie sa ai grija de felul in care functioneaza circulatia apei in organism, care poate influenta activitatea rinichilor si a aparatului urinar. Nici problemele endocrine nu sunt de neglijat, iar cele genitale iti pot da serios de furca, mai ales daca esti femeie si daca ai mai avut astfel de disfunctii organice ( nu este exclus ca si in cazul barbatilor sa se dezvolte afectiuni ale prostatei).

RacRac (22 iunie – 21 iulie)

Incepand cu 4 martie, scapi de influenta Lunii negre asupra fiziologicului si psihicului, nativ din zodia Racului. Problemele medicale vor disparea ca prin minune, te vei simti in forma si plin de energie, tratamentul pe care l-ai urmat si-a facut efectul, terapia care ti-a fost recomandata a dat roade, organismul tau pur si simplu se revigoreaza intr-un mod neasteptat de eficient.

Aceasta stare de bine din punct de vedere fiziologic va influenta si starea psihica pe care o vei resimti, astfel ca vei fi mai prietenos, mai vesel, vei atrage prietenia unor persone influente si vei face i buna impresie celor pe care-i vei cunoaste in aceasta perioada.

Influenta celorlalte planete iti este de asemenea favorabila din aceste puncte de vedere, dar si in ceea ce priveste relatiile familiale, imaginea publica si afirmarea profesionala. Gasesti noi cai de comunicare cu cei apropiati, esti inteles atunci cand ai o problema sau iti exprimi o dorinta, iti faci noi prieteni si beneficiezi de o capacitate extraordinara de exprimare artistica.

Exceptia se va constitui insa pe Casa banilor, care va fi marcata nu tocmai fericit, pana la sfarsitul acestui an, astfel ca ar fi bine sa nu te hazardezi sa faci cheltuieli necugetate sau sa mizezi pe niste beneficii financiare care urneaza sa vina, pentru ca risti sa intri in datorii.

LeuLeu (22 iulie – 22 august)

Pentru tine, nativ din zodia Leului, se schimba si chiar se pot complica lucrurile privind sanatatea, energia fizica, sentimentele si relatiile parteneriale.

Circumstante destul de complicate pot aparea in ceea ce priveste coloana vertebrala, atat la propriu cat si la figurat. Luna neagra te obliga sa ai o mai mare responsabilitate fata de propria persoana, sa nu intri intr-o dificultate din neglijenta, din ignoranta sau din naivitate, atat in ceea ce priveste stilul de viata cat si in ceea ce priveste modul in care actionezi in plan socio-profesional, partenerial si familial.

Este necesar, astfel, sa nu te bazezi pe rezistenta organismului de pana acum, ci sa dai dovada de responsabilitate, pentru ca toate greselile vor fi sanctionate. Este bine sa fii precaut cu privire la efortul fizic si psihic pe care-l faci si sa fii atent la alimentatie, la medicatie, la riscurile pe care ti le asumi la un moment dat si in anumite imprejurari. Organismul tau nu mai este la fel de rezistent ca pana acum, iar pana la sfarsitul acestui an va trebui sa dai dovada de echilibru, de calm si ratiune, sa te menajezi pe cat posibil si mai ales sa eviti excesele de orice fel. Nu trebuie sa ignori niciun semnal pe care ti-l transmite organismul, sa mergi la medic, sa-ti faci analize si investigatii si mai ales sa respecti indicatiile terapeutice si tratamentul prescris, sa nu incerci metode neconfirmate de vindecare si mai ales sa nu apelezi la medicamente carora nu le cunosti foarte bine indicatiile si contraindicatiile.

FecioaraFecioara (23 august – 22 septembrie)

Planeta Venus iti influenteaza peisajul astral din aceasta saptamana, nativ din Fecioara, micul benefic contracarand anumite riscuri generate de influenta martiana, mai putin pe cele referitoare la beneficiile financiare – de aceea este bine sa eviti cheltuielile inutile sau hazardate.

Venus, Luna si Jupiter iti favorizeaza insa relatiile de comunicare, de cooperare asupra unui proiect, de relationare umana. Poti gasi un loc de munca, ai toate conditiile de afirmare sociala, de punere in valoare a unor calitati native sau dobandite si sa-ti faci prieteni, sa impresionezi sau sa gasesti adepti in ceea ce priveste viziunea ta asupra unor scopuri, principii, criterii interumane.

Luna neagra iti va influenta starea de sanatate, crescand vulnerabilitatea organismului la anumiti factori de risc. Nu vorbim despre acutizare a unor afectiuni, ci de o slabire a rezistentei organismului, care cu timpul s-ar putea accentua.  Un stil de viata adecvat, evitarea efortului prelungit, odihna si eliminarea stresului ti-ar fi de ajutor. O mare atentie trebuie sa acorzi functionarii sistemului cardiac, sanatatii ochilor si coloanei vertebrale. Nu sunt excluse nici simptomele care conduc spre identificarea unor afectiuni genetice, astfel ca daca ai in familie rude apropiate care sufera de anumite boli, ar fi indicat sa verifici daca nu ai si tu o astfel de predispizitie, astfel incat a poti interveni in faza incipienta.

BalantaBalanta (23 septembrie – 22 octombrie)

Tu, nativ din zodia Balantei, vei resimti din plin tensiunea martiana, in aproape intreaga ta existenta, care incepand cu aceasta saptamana, timp de trei luni de zile actioneaza suficient de tensionat incat sa te expuna la tot felul de blocaje si dificultati, fie la nivelul relatiilor de serviciu, al institutiei in care lucrezi sau al familiei din care faci parte.

Este posibil sa suferi din cauza unor persoane in care ai avut incredere, pe care le-ai considerat prietene si carora le-ai impartasit secrete pe care acum le vor specula pentru a-si atinge niste scopuri, fara sa le pese ca te-ar putea rani sau chiar ti-ar putea cauza imbolnavirea.

Stresul va fi cuvantul de ordine al acestei saptamani si al mai multor luni care vor fi incarcate de dificultati financiare, profesionale si sentimentale, cu repercusiuni si asupra sanatatii fizice. In organismul tau pot avea loc transformari radicale care te vor obliga sa-ti reconsideri modul de viata, modul de a gandi si chiar alimentatia. Este chiar indicat sa eviti excesele de orice fel, pentru a nu avea de suferit mai mult decat ti se transmite oricum din astral, prin tensiunea astrala acumulata in aceasta perioada. Nu este exclus sa fii puternic marcat din punct de vedere psihic si emotional de actiunile neprincipiale, poate chiar de tradarea cuiva in care ai avut incredere si chiar l-ai platit sa te ajute intr-o problema.

ScorpionScorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Casa puterii, a rangului, a demnitatii, a imaginii publice si a autoritatii va fi greu incercata pentru tine, nativ din Scorpion, o lunga perioada de acum incolo, pana prin luna noiembrie. Venus va face insa un echilibru prin interventii benefice in casa falmiliei, a celor apropiati, a intelegerii din casa proprie.

Vei avea de traversat multiple incercari in urmatoarele 9 luni, este vorba de vulnerabilitati de natura carmica, de destin si sa fii nevoit sa-ti refaci modul de viata, sa-ti reconsideri pozitia din punct de vedere existential, sa abordezi din alta perspectiva atat actiunile tale socio-profesionale cat si in planul sanatatii. Va fi nevoie sa iti schimbi stilul de viata si alimentatia, poate chiar va trebui sa adopti o anumita dieta, sa eviti anumite alimente si mai ales bauturile alcoolice care in aceasta perioada nu fac decat sa-ti sporeasca vulnerabilitatea in fata factorilor de risc. Afectiuni mostenite, transmise din generatie in generatie, isi vor face aparitia si va trebui sa iei masuri, sa te tratezi, sa accepti o terapie care implica si un nou mod de alimentatie, mai ales daca esti o persoana trecuta de varsta a doua.

Totodata va fi nevoie sa-ti cenzurezi cu mai multa grija iesirile  temperamentale, sa eviti aventurile care te suprasolicita fizic si psihic, sa-ti pastrezi calmul pentru a putea preveni pericolele ascunse intre care se pot regasi un puseu de hipertensiune arteriala sau chiar un atac cerebral.

SagetatorSagetator (22 noiembrie – 21 decembrie)

In cazul tau, nativ din Sagetator, modificarile de statut astral sunt de o importanta secundara, cu exceptia aspectelor influentei plaetei Venus, nu te influenteaza in mod direct, ci se vor resimti mai mult in legatura cu invatatura, instruirea, afirmarea artistica si intelectuala, cu cei cu care  tu intri in contact sau cu obiective cu care ai o anumita legatura.

 Zilele de 3 si 4 martie sunt profitabile in ceea ce priveste spiritul tau creator, exprimarea artistica, intelectuala si oratorica sau iti pot aduce satisfactii senzoriale care, atentie, iti pot aduce tensiuni familiale, conjugale sau partenerial-afective in perioada 5-6 martie. Vei constata ca succesul profesional nu este neaparat si aducator de satisfactie sentimentala.

Din fericire aceste rani sufletesti vor trece in zilele urmatoare, ca un vant usor de primavara si nu vor lasa urmari, pentru ca fie tu iti vei reconsidera atitudinea, fie daca a fost vorba despre o neintelegere, aceasta se va lamuri iar armonia se va reinstaura, eliminandu-se, implicit, stresul pe care l-a cauzat.

Nici macar teribila Luna neagra nu este un motiv de panica pentru tine, ea actionand discret doar asupra unor chestiuni intelectuale superioare, a unor aspecte financiare pe care le-ai putea controla printr-o mai buna organizare sau a unor calatorii in strainatate ori a unor evenimente care nu sunt insa de impotanta fundamentala.

CapricornCapricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

In aceasta saptamana se imbunatateste situatia ta financiara din munca proprie si efort personal, dar nu si in cazul in care primirea unor beneficii, chiar daca acestea presupun un avantaj legal si moral care va fi intarziat de o persoana, o instituie sau un eveniment care vor intarzia finalizarea acestor aspecte.

Cu multa prudenta trebuie sa abordezi si conflictele si problemele care privesc numele, cariera, reputatia ta si in care te poti trezi brusc implicat, chiar daca personal nu ai avut un amestec in dereglarea unor stari de fapt. Este bine sa-ti analizezi cu calm fiecare gest, fiecare pas pe care le vei face, pentru a evita stresul pe de o parte, precum si pentru a nu da posibilitatea unor speculatori sa profite de o clipa de neatentie sau de o greseala oricat de mica din partea ta. Chiar daca asta prtesupune un mare consum nervos si un mare efort energetic, beneficile vor arata ca a meritat sa-ti controlezi impulsurile, sa-ti pastrezi calmul si luciditatea si sa previi in acest fel implictiile fiziologice pe care le-ar fi generat o astfel de situatie.

In ziua de 5 martie este posibil sa ai parte de o intalnire romantica sau sa iesi cu prietenii si sa te simti bine. In ultimele zile ale saptamanii vei fi plin de energie.

VarsatorVarsator (20 ianuarie – 18 februarie)

Una calda, alta rece, asa s-ar putea defini pentru tine saptamana care incepe, nativ din Varsator. Intrarea planetei Venus in semnul tau natal este benefica, pentru ca iti da sanatate, implicare, dragoste, originalitate, capacitate de convingere si eficienta afectiva, emotionala si estetica.

In primele doua zile ale saptamanii este insa bine sa eviti pe cat posibil calatoriile, deplasarile si drumurile lungi, iar daca este neaprat necesar sa le faci, mareste-ti vigilenta pentru ca exista riscuri de accidente. Mai multa atentie nu strica sa manifesti si fata de aparatura casnica, dar si activitatilor care presupun efort fizic, pentru ca si in aceste cazuri pot aparea riscuri cauzte de o defectiune sau pur si simplu, din neatentie.

Vei avea satisfactii in ziua urmatoare, cand optimismul iti creste, iar ideile si planurile faurite anterior vor avea sanse mari de realizare. Esti stimulat din astral din punct de vedere al sanatatii fizice si mentale, ai parte de succes, de recunoastre sociala. Esti curajos, original, plin de energie si entuziasm.

Ai grija cum iti gestionezi banii, altfel risti sa strici sarbatoarea de 8 martie!  Dupa 9 martie, in relatia sentimentala, conjugala pot aparea nori negri care, in unele cazuri, ar putea duce la despartire, pentru ca ies la iveala vicii care umbreau si pana acum sentimentele, dar ai reusit o vreme sa le ignori.

PestiPesti (19 februarie – 20 martie)

Provocarea saturniana, care pentru alte zodii constituie probleme si dificultati, pentru tine, nativ din zodia Pesti, are una dintre cele mai bune influente. Se creeaza un statut favorabil care va dura cinci luni de zile, in care vei avea ocazia unei benefice regrupari de forte, care iti vor aduce avantaje, beneficii, echilibrari, punere in parctica a unor proiecte.

Planeta Venus vine si ea cu o sursa de „combustibil interior”, cu inspiratie, eruditie si ameliorari ale unor afectiuni fizice care ti-au creat probleme in ultima perioada. La fel de benefica este si influenta planetei Jupiter, care revine in mers direct si transmite cele mai bune raze si sustinere, fie Soarelui tau natal, fie planetei Neptun care te vor sustine in realizarea unor idei si proiecte socio-profesionale.

Intrarea Lunii negre in Casa sanatatii si a muncii iti va supune viata de zi cu zi unor incercari mai mici sau mai mari. Vulnerabile sunt sistemul cardiovascular si coloana vertebrala, asa ca este necesar sa acorzi o mai mare atentie odihnei, sa reduci efortul fizic si intelectual, sa elimini pe cat posibil factorii de stres si mai ales sa nu neglijezi sa-ti administrezi tratamentul in cazul in care acesta ti-a fost prescris de medicul specialist. Vigilenta sporita trebuie sa manifesti, pana in luna noiembrie, si fata de statutul si relatiile socio-profesionale, care pot fi deteriorate de influente din afara, de legislatie, de evenimente neprevazute.


Categorii: Horoscop, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*