Iesenii vor afla in week-end de ce trebuie sa spuna DA! si sa sustina donarea de organe

22 august 2013 | 0 comentarii |

Voluntarii Asociatiei Transplantatilor din Romania si ai Filialei Iasi a SNCRR vor distribui sambata, materiale informative si vor sta de vorba cu publicul pe traseul: Parcul Copou – Bdul Carol I – Bdul Independentei  – Str. Al. Lapusneanu – Piata M. Eminescu – Piata Unirii.

 

Conferinta de presa - Constanta

Conferinta de presa – Constanta

Succesul inregistrat saptamana tgrecuta la Constanta, Mangalia si Neptun, unde a debutat Campania  Spune DA! Sustine donarea de organe – editia 2013,  echipa de 14 voluntari a Asociatiei Transplantatilor din Romania (ATR) se arata optimista si fata de etapa a doua a campaniei, care va avea loc sambata, 24 august, in „dulce Targul Iesilor”.

Ni se vor alatura colegi de asociatie domiciliati in Iasi si in imprejurimi – unii dintre ei cu transplant renal efectuat chiar in centrul de la Iasi, dar si voluntari ai Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania (SNCRR) Filiala Iasi”, a precizat Amali Teodorescu, vicepresedinte ATR.

Ca si la Constanta, actiunea va debuta cu o conferinta de presa care va avea loc la ora 10:00 la Casa de Cultura „Mihai Ursachi”, cu tema „Actul donarii, transplantul si starea posttransplant”. Au confirmat participarea , din partea Spitalului C.I.Parhon, prof. dr. Adrian Covic – medic nefrolog, seful Sectiei de Nefrologie, dr. Dimitrie Siriopol – medic nefrolog si conf. dr. Ioana Grigoras – medic ATI. CJAS Iasi va fi reprezentata de dr. Dana Scumpu – medic sef , din partea DSP Iasi si-a anuntat prezenta ec. Ana Pintilei, director economic, iar Primaria Iasi a conformat de asemenea ca va fi reprezentata.

 

Gheorghe Tache, presedinte ATR

Gheorghe Tache, presedinte ATR

Presedintele ATR, Gheorghe Tache, spune casansa la o noua viata a colegilor nostri – de diagnostic, aflati pe listele de asteptare in vederea efectuarii operatiei de transplant, va creste concomitent cu cresterea numarului de donatori. Iar pentru ca apartinatorii unui potential donator sa poata lua o decizie informata, trebuie sa cunoasca demersurile si procedurile legale cu privire la actul donarii. O astfel de informare face Asociatia Transplantatilor din Romania in cadrul Campaniei „Spune DA! Sustine donarea de organe”.

Nu vor lipsi, nici la Iasi, multumirile si recunostinta adresate donatorilor si familiilor acestora, fata de cei care fac posibil transplantul si fata de cei care au grija de pacientii in stare post transplant, asa cum nici povestile de viata, de lupta cu boala si de victorie finala nu vor fi absente.

Vor fi prezenti si pacienti in program de dializa, cu povesti de asteptare, speranta si optimism sau pacienti care in prezent se afla pe listele de asteptare si tresar la fiecare apel telefonic care sa-i anunte ca le va fi curmata suferinta si le va schimba viata.

 

voluntari donare 396Intre orele 12 – 14, voluntari ATR si voluntari ai Filialei Iasi a SNCRR vor distribui materiale informative si vor sta de vorba cu publicul pe traseul: Parcul Copou – b-dul Carol I (trotuar) – b-dul Independentei (trotuar) – str. Al. Lapusneanu (trotuar) – Piata M. Eminescu – Piata Unirii.

Seara, la ora 20, iesenii sunt invitati in Piata Unirii, pentru a lansa lampioane zburatoare in memoria DONATORILOR care plecand la cer au salvat pe pamant alte vieti, ca si a celor care de pe listele de asteptare nu au mai ajuns pe masa de operatie.

Aceasta campanie urmareste sa constientizeze publicul asupra gestului donarii, asupra nobletii si generozitatii actului donarii si nu in ultimul rand asupra legalitatii acestui gest. „In acelasi timp, ne-am propus sa atragem in activitatile de informare institutii si persoane care prin specificul activitatii lor vin in contact cu multi oameni si le pot transmite informatii corecte despre actul donarii: Biserica, medicul de familie, Crucea Rosie, Directiile de sanatate publica, mass-media”, a mai spus Amali Teodorescu, exprimandu-si speranta ca tot mai multi romani vor intelege mesajul corect al Campaniei Spune DA! Sustine donarea de organe, care va continua in Brasov, Craiova si Bucuresti.


Adaugati un comentariu


 

*