Incepe distributia cardurilor de sanatate

6 septembrie 2014 | 2 comentarii |

Contractul de distribuire a fost semnat de catre directorul CNAS Vasile Ciurchea si de seful Postei Romane Alexandru Petrescu, in prezenta premierului Victor Ponta.

 

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca incepand cu data de 20 septembrie, cardurile nationale de sanatate vor incepe sa ajunga la asigurati.

El a participat, vineri (5 septembrie – n.r.), la semnarea contractului dintre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Compania Posta Romana, care are ca obiect serviciile de distribuire a cardului national de sanatate, anunta  Biroul de presa al Ministerului Sanatatii (MS).

Ma bucur pentru ca in ultimele sase luni de cand sunt la Ministerul Sanatatii si prin colaborarea cu conducerea Casei Nationale de Asigurari am reusit sa tiparim cea mai mare parte a cardurilor, undeva la peste 9,5 milioane de carduri printate in ultimele sase luni, alocand si cea mai mare parte a sumelor necesare tiparirii 123 de milioane de lei pana in momentul de fata si avand si banii alocati pentru ultima transa de un milion de carduri cate mai sunt acum la tiparit. Dupa data de 20 septembrie cardurile vor incepe sa ajunga la asigurati, astfel incat vom avea un sistem mult mai eficient, mult mai transparent in cheltuirea banului public, in asigurarea serviciilor de sanatate”, a afirmat ministrul cu ocazia semnarii contractului, la Palatul Victoria.

 

card_de_sanatateCu acelasi prilej, Banicioiu si-a exprimat satisfactia ca, prin semnarea acestui contract, sistemul de sanatate poate contribui la „salvarea” activitatii Postei Romane.

Astazi , prin semnarea acestui contract de distribuire a cardurilor intre Casa Nationala de Asigurarii de Sanatate si Posta Romana acest deziderat devine realitate. Ma bucur ca si sistemul de sanatate contribuie la scoaterea din terapie intensiva a Postei Romane pentru ca acest contract va ajuta foarte mult Posta si cei 28.000 de angajati de acolo”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Nicolae Banicioiu a tinut sa puncteze faptul ca atat Ministerul Sanatatii cat si Casa de Asigurari de Sanatate „fac eforturipentru a face tot posibilul ca serviciile medicale sa fie din ce in ce mai calitative, cheltuirea banilor sa fie transparenta si gestiunea banilor sa fie cat mai eficienta.

 Comentarii (2)

 1. Carmen C. L. spune:

  Mie mi-a spus medicul de familie ca nu sunt asigurata. Cu codul de identificare am aflat ca sunt asigurata (mi-a spus ca au venit liste de la Casa de sanatate in care figuram ca neasigurata). S-ar putea sa nu întru in posesia Cardului de sanatate? Cand eu stiu bine ca sunt asigurata. Faceţi ceva cu bugetarii de la Casa de Sanatate!
  Este nevoie sa ne plimbam prin Tribunal? Ca asta e „democraţia”, sa ne castigam dreptatea. Instituţiile (STAT)ului sa te pacaleasca!

 2. Buzoianul spune:

  Dupa ani si ani… s-a facut primul pas
  Pasul urmator are să fie cititoarele de card si legutura la internet (alti bani, altă distractie).
  Pasul ultim – cetatenii vor veni la medic fara card. Majoritatea cetatenilor nu au la ei nici ”buletinul”. Deci intocmirea retei se va face foarte greoi. Poate ca ar fi fost necesara si o educatie a beneficiarilor.
  Pasul suplimentar – recuperarea banilor ”pierduti” de catre cei care au cheltuit pana acum mai mult decat era prevazut – doar chiar Ponta sustinea ca la CNAS s-au facut multe lucruri necurate (acest pas va fi uitat din motive politice; daca se iau masuri drastice consecinta va fi o incuscrire mai dificila la guvernare).

  Povestea continua, ca doar suntem in Romania… La final va fi un serial ca ”Tanar si nelinistit” cu episoade fara numar…

Adaugati un comentariu


 

*