Instititutul Oncologic Bucuresti are sase noi sali de operatie

29 decembrie 2014 | 0 comentarii |

Acestea fusesera inchise in 2010, insa dupa patru ani in care au stat in conservare au fost modernizate si redate in folosinta.

 

MEDICAMENTE CANCERCadoul de Craciun pentru specialistii  Institutului Oncologic Bucuresti si pentru bolnavii care apeleaza la acestia pentru a se vindeca, a constat in doua noi blocuri operatorii, fiecare cu cate trei sali de operatie. Modernizate si dotate la standarde europene, noile sali vor folosi la efectuarea de interventii dintre cele mai complicate, in domeniul chirurgiei digestive, toracice, ginecologie si de san. Acestea fusesera inchise in anul 2010, ca necorespunzatoare, iar de atunci, programul chirurgilor de la Institutul Oncologic devenise foarte incarcat, operandu-se aproape 24 de ore din 24 , in mai multe schimburi.

Mai in gluma, mai in serios, managerul institutului, medicul Nicolae Dan Straja, spune ca medicii chirurgi operau in schimburi, „ca la fabrica”, in conditiile in care nu aveau la dispozitie suficiente sali de operatie, iar pacientii erau nevoiti sa astepte timp indelungat pentru a fi supusi interventiilor chirurgicale de care aveau nevoie. „Patru ani noi ne-am calcat in picioare, am operat in schimburi de dimineata de la ora 7,00 seara si chiar pana la ora 1,00 noaptea, ca sa nu existe probleme pentru pacientii internati in sectii. Exact ca la fabrica operam, in ture, toti cu un program limitat. Acum putem opera si vindeca bolnavii”, a precizat managerul institutului.

 

operatieDesi in cele sase sali modernizate se opereaza incepand cu 22 decembrie, inaugurarea oficiala a avut loc pe 24 decembrie, in ajunul Craciunului. Dotarile ultramodern s-au facut cu ajutorul fondurilor primite de la Ministerul Sanatatii, astfel incat de acum incolo vor fi permise interventii de mare complexitate, acoperind o sfera larga a chirurgiei oncologice.

Despre aceasta investitie, managerul institutului a mai precizat ca „ce s-a intamplat in acest an a fost cu totul de exceptie, in sensul ca beneficiind de sprijinul ministrului Sanatatii am reusit sa obtinem fondurile necesare cu care am terminat tot ce insemna partea de constructie si sa dotam salile, sa avem si sterilizare. Este vorba de doua blocuri cu sase sali de operatii. Fiecare bloc operator are cate trei sali de operatie noi. In acestea se poate efectua orice interventie de chirurgie digestiva, ginecologie, san si chirurgie toracica”. Dr. Nicolae Dan Straja a adaugat ca, pe langa cele doua blocuri operatorii, a fost modernizat din aceleasi fonduri si compartimentul de sterilizare, care asigura necesarul pentru intregul spital.

 

IOB-pediatrie-dr. DragomirPrezent la inaugurare, ministrul Sanatatii, dr. Nicolae Banicioiu s-a aratat multumit ca investitia in blocurile operatorii va rezolva problema listelor de asteptare pe care erau nevoiti sa  le accepte bolnavii care aveau nevoie de interventii chirurgicale oncologice. „Am vizitat cele doua blocuri operatorii noi de la Institutul Oncologic Bucuresti. In cele sase sali de operatii, care au fost dotate ultramodern cu fonduri de la Ministerul Sanatatii, se fac incepand cu 22 decembrie operatii. Aceste sali permit efectuarea operatiilor de chirurgie digestiva, oncologica, genitala, de san, la standarde europene“, a declarat Nicolae Banicioiu, cu prilejul inaugurarii.

Totodata, ministrul Sanatatii a promis ca Sectia de Oncologie Pediatrica de la Institutul Oncologic Bucuresti va fi dotata cu aparat RMN, necesar copiilor bolnavi care au nevoie de aceasta investigatie. De asemenea, sustine ministrul Sanatatii, vor fi achizionate astfel de aparate si pentru sectiile similare din Timisoara, Iasi si Cluj, pentru ca cei mici sa beneficieze de cea mai buna ingrijire medicala.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*