La Maracineni s-a inaugurat cea mai moderna statie de epurare din tara

31 august 2012 | 0 comentarii |

Investitia a fost finantata de Ministerul Mediului si Primaria Maracineni si a costat 39 milioane de lei 

 

Localnicii din comuna Maracineni au la dispozitie, incepand de joi, cea mai mare si mai moderna statie de epurare din tara cu functionare in regim secvential SRB. Asa ca in curand, dupa ce instalatia va fi trecut de perioada de probe, vor uita de apa cu nitriti pe care nu o puteau bea sau care le punea in pericol sanatatea, mai ales a copiilor, si se vor putea racorda la noul sistem de canalizare, folosindu-si bile si  grupurile sanitare fara grija ca vor afecta panza freatica. Peste 2.580 de locuinte si 246 de sedii de firme din comuna vor beneficia de serviciile noii investitii, iar realizarea canalizarii va permite largirea Drumului Judetean 203K cu 3 metri pe fiecare sens de mers, ceea ce va asigura fluidizarea traficului rutier in zona.

Investitia a costat 39.203.387,40 de lei si a fost realizata cu fonduri de la Ministerul Mediului (85%) si cu contributia Autoritatii Locale (15%) si va fi exploatata chiar de Primarie, atat pe segmentul de apa cat si pe cel de canalizare, prin Societatea de salubritate locala la care actionarul majoritar este Consiliul Local.

Lucrarile au fost realizate de un consortiu format din societatea buzoiana SC Grup Romet SA (detinuta de omul de afaceri Constantin Toma) si SC Hidroconstructia SA Bucuresti – Sucursala Siriu.

Sistemul de canalizare a fost proiectat inca din anul 2006, iar lucrarile au inceput in anul 2008, reteaua intinzandu-se pe 41 de kilometri, iar statia de epurare este un sistem care foloseste o tehnologie de varf (SBR), care permite epurarea apei atat pentru un numar mic, cat si pentru unul mare de locuitori. Sistemul este proiectat si echipat dupa standard german, iar echipamentele au fost aduse din Japonia, Italia sau Germania, unul dintre bazine fiind realizat chiar de compania buzoiana Grup Romet SA.

Statia de epurare este proiectata sa preia consumul a 7.500 de locuitori, cu posibilitatea de a ajunge chiar la 10.000 de beneficiari, iar debitul maxim este de 100 – 120 de metri cubi pe ora, cel zilnic putind ajunge la 1.000 de metri cubi de apa uzata.



Categorii: Comunitate, Eveniment

Adaugati un comentariu


 

*