Lenjeria modelatoare – cât de bine este să o purtăm, când și de ce

9 iulie 2021 | 0 comentarii |

Despre lenjeria modelatoare a auzit toată lumea. Este acea lenjerie care, pe lângă rolul său clasic și bine-cunoscut, are și scopul practic de a aplatiza unele zone și de a atenua acele linii ce vă fac să vă simțiți inconfortabil. În mod special zona abdominală este mai problematică. Așadar, atunci când purtați ceva mulat, veți prefera poate pe dedesubt un chilot modelator care aplatizează burta.

Atenție însă la ce tip de lenjerie modelatoare alegeți. Ideea nu este neapărat doar cea de a vă încorseta într-o lenjerie strâmtă. Există o gamă specială a acestui tip de lenjerie. Iar mai apoi depinde și de cum a fost creată, dacă este de calitate și ce materiale are în compoziția sa. Astfel de lenjerie ar trebui să nu facă să vă simțiți ca și când ați purta mai multe straturi de textile sau ca și cum ați fi încătușate în ceva strâmt.

 

Tipuri de lenjerii modelatoare

Gama aceasta de produse s-a diversificat destul de mult în ultima perioadă. Acum vorbim de seturi complete, de chilot modelator, de corsete, sutiene, colanți lungi sau scurți. În funcție de nevoile fiecăruia, astfel de lenjerie poate modela silueta în mod plăcut, creând compresie în zona abdominală.

Există tipuri de lenjerii modelatoare indicate a fi purtate și postpartum. Sunt un mod eficient de a o face pe proaspăta mămică să se simtă mai bine în pielea ei, într-o perioadă în care traversează provocarea de a redobândi silueta de dinainte de naștere.

Body-uri, corsete, bustiere, în gama de lenjerie modelatoare veți găsi toate tipologiile de produse.

 

Când purtăm astfel de lenjerie

Create din materiale durabile, ușor elastice, atunci când lenjeria modelatoare este de calitate va face purtarea să fie confortabilă. De cele mai multe ori sunt alegeri asociate automat cu purtarea unor ținute mulate care scot în evidență silueta, liniile corporale. Însă nu este neapărat doar vorba de purtarea ocazională.

Dacă vorbim, spre exemplu, de chilotul modelator recomandat postpartum acesta poate fi purtat cât e ziua de lungă. Va ajuta, în timp, la definirea siluetei. Și este de efect, pentru că imediat după naștere are loc retragerea uterului și încet încet retragerea abdomenului. Pentru a ajuta la aplatizarea acestuia, pentru a nu rămâne cu așa zisa burtă după naștere, multe dintre mămici apelează la diverse trucuri – poartă destul de des corsete spre exemplu.

 

Cum o alegem

Lenjeria modelatoare face o mare diferență în armonia liniilor corporale și purtarea sau nu a acestui tip de lenjerie este o schimbare imediată, vizibilă. Însă asta nu înseamnă că trebuie aleasă cea cu o mărime mai mică decât sunt dimensiunile corporale, doar din ideea de a părea mai slabă sau mai suplă.

Respectați măsurătorile așa cum sunt indicațiile oferite de producător. Puteți opta pentru tonuri neutre sau nonculori, alb, negre ori bej. Pe sub haine, o lenjerie modelatoare bine aleasă nu va trăda ce purtați. Acesta este spre exemplu efectul laser cut, a lenjeriei fără cusături și întărituri vizibile.

 


Adaugati un comentariu


 

*