Magarul valoros

27 aprilie 2013 | 0 comentarii |

Un taran avea o nevasta foarte carcotasa si cicalitoare. Tot timpul, ea il cicalea plangandu-se de orice, facandu-l cu ou si cu otet ca nu munceste destul, si din nimic ii facea zile fripte. Singurul moment cand avea liniste omul era atunci cand ara cu plugul tras de magarul sau. Asa ca ara foarte mult.

Intr-o zi, pe cand taranul era la arat, femeia se duce sa ii duca pranzul la camp. Omul trage magarul la umbra, se aseaza pe iarba si mananca. Femeia incepe sa il cicaleasca, si nu se mai oprea din dat din maini si tipat la taran. Agitatia ei il irita si il sperie pe magar, care brusc incepe sa sara si ii trage o copita in cap, si o omoara pe loc!

La inmormantare au venit multi oameni din sat, si preotul a observat cum toti se apropiau de om si ii vorbeau, iar el le raspundea tuturor, dar intr-un fel asa de ciudat, ca preotul nu s-a putut abtine sa nu-l intrebe.

 – Uite, am observat ca oamenii ti-au vorbit, dar ma mir de un lucru. Femeilor le raspundeai dand din cap in semn ca DA, iar barbatilor, dand din cap in semn ca NU. Sunt curios, cum explici asta?

– E simplu, femeile veneau si imi spuneau ce femeie de treaba a fost nevasta-mea, si nu puteam decat sa aprob…

– Si barbatii?

– Barbatii ma intrebau daca nu vreau sa le vand magarul…
 

 

Ai un banc bun si vrei sa-l impartasesti si celorlalti cititori ai nostri?
Trimite-ni-l prin email pe adresa publicitate@sanatateabuzoiana.ro !
ITI MULTUMIM!

 

 


Categorii: Umor

Adaugati un comentariu


 

*