Medicii Calin Tataru si Adrian Ionescu, premiati de Clubul Rotary

25 iunie 2012 | 7 comentarii |

Cu ocazia aniversarii a zece ani de la infiintare, Rotary Buzau a recompensat cu diplome si medalii 100 de buzoieni care au activat in beneficiul comunitatii, din 10 domenii de activitate, printre care si managerul site-ului Sanatatea Buzoiana, Nina Neagu, la categoria „publicistica – mass-media”.

 

Clubul Rotary Buzau a sarbatorit sambata, 23 iunie 2012, zece ani de la cartare, adica de la recunoasterea sa de catre Rotary International.

Cu acest prilej, la Sala de Bal a Primariei Buzau au fost decernate 100 de distinctii de merit pentru 100 de cetateni buzoieni care au facut ceva pentru comunitatea locala, potrivit principiului rotarian SERVICE ABOVE SELF (A servi mai presus de tine insuti).

Pentru a marca cei zece ani de activitate, rotarienii buzoieni au onorat cu diplome si medalii personalitati din zece domenii de activitate: Literatura –  Poezie – Proza – Epigrama; Profesorat – Medicina – Inginerie; Publicistica – mass-media; Cultura – Bibliofilie – Darmaturgie – Teatru – Spectacol; Etnografie – Folclor – Muzica populara; Muzica; Arte vizuale – Arhitectura;

Istorie – Geografie – Turism;  Sport; Sponsori – Oameni de afaceri – Oficialitati.

 

Vezi lista completa a persoanelor onorate de Rotary Club

 

Medici de elita

 

In deschiderea evenimentului, presedintele Rotary Club Buzau, Dan Camer, a prezentat pe scurt istoria si scopurile organizatiei, dupa care impreuna cu soi dintre membrii Clubului a conferit diplomele si medaliile pregatite.

Printre cei premiati s-a numarat medicul Calin Tataru, unul dintre cei mai cunoscuti chirurgi oftalmologi romani, care in Buzau opereaza in cadrul Clinicii OPTIMED, fiul uneia dintre cele mai apreciate familii de medici buzoieni cu traditie. A fost onorat de Clubul Rotary, de asemenea, dr. Adrian Ionescu, seful Sectiei Nifon a Spitalului De Psihiatrie Sapoca, apreciat pentru numeroasele sale cercetari si studii de referinta in domeniul psihiatriei si psihologiei.

Apreciati pentru ceea ce fac pentru altii au fost si profesorii Bogdan Enescu (cel care a pregatit loturile de olimpici internationali la matematica ai Romaniei, Americii, Pakistanului, Ungariei, Republicii Moldova) sau Adriana Pietrareanu – datorita careia Spitalul Judetean de Urgenta a beneficiat de peste doua milioane de euro din partea Flandrei de Est. La fel de onorati au fost  oameni de afaceri precum Constantin Toma (Gup Romet) sau Constantin Sava (Boromir Prod), scriitori, jurnalisti, atristi, sportivi, istorici, oficialitati.

 

Balul de caritate

 

Seara zilei aniversare a Clubului Rotary Buzau s-a desfasurat, ca de obicei, la T’Essence Pub, unde tot ca in fiecare an, a avut loc Balul aniversar si de caritate, la care au participat fostul guvernator al Districtului 2241 Romania-Republica Moldova, Marta Mocanu, reprezentanti ai cluburilor din Braila, Galati, Slobozia, Focsani, Tulcea si Ploiesti, precum si invitati nerotarieni.

Totodata, portivit regulamentului in baza caruia functia de conducere este ocupata pe principiul rotatiei, presedintele Dan Camer i-a predat stafeta lui Ion Gagiulescu, cel care pana anul viitoar va purta responsabilitatea functiei.

Componenta de caritate a balului a constat in strangerea de fonduri pentru efectuarea de reparatii si inlocuirea dotarilor uzate la stabilimentele pentru batrani si copii ale Fundatiei „Sfantul Sava”.

Asa cum a precizat Dan Camer, presedintele care si-a incheiat mandatul, „Clubul Rotary Buzau s-a implicat, in cei zece ani de activitate, in  numeroase proiecte care au fost de folos comunitatii sau unor persoane aflate in nevoie. Printre cele mai importante proiecte cu conotatie medicala ar fi o imprimanta Braille pentru Liceul de Nevazatori, un scaun special care a costat peste 100 de milioane de lei pentru un sportiv care a ramas paralizat in urma unei agresiuni, operatii gratuite de cataracta pentru batranii nevoiasi si multe alte actiuni de sustinere a unor proiecte culturale, stiintifie, sportive sau a unor copii de exceptie”. 

 

Scurt istoric Rotary

 

In 1905, La Evenston, Chicago, a aparut primul club Rotary, din initiativa avocatului Paul Harris. Astazi, Rotary International este considerata cea mai veche si mai raspandita organizatie de servicii in folosul comunitatii, numarand peste 1,2 milioane de  membri, in aproximativ 33.000 de cluburi din peste 200 de tari si zone geografice din lume, fiind si singurul ONG cu statut de observator permanent la ONU.

Romania si Republica Moldova formeaza, impreuna, Districtul Rotary 2.241, cu 107 cluburi si peste 3.000 de membri.

In Buzau, primele intruniri rotariene au avut loc in toamna anului 2000, la initiativa indianului Dorairaja Ashok si suedezului Per Folke Lindskog, oameni de afaceri straini rezidenti in municipiul nostru.  La 10 septembrie 2001 se infiinteaza Asociatia „Rotary Club Buzau”, iar la 30 iunie 2002, Clubul primeste CARTA („Hrisovul” de intemeiere) de la Rotary International.

Clubul Rotary Buzau a derulat, in cei zece ani de existenta la Buzau, numeroase proiecte si diverse activitati in folosul comunitatii locale sau actiuni cu caracter umanitar.


Categorii: Eveniment

Comentarii (7)

 1. Daniel spune:

  Printre altele, dl Adrian Ionescu ar trebui să explice cum (modalitate) și de ce (motiv) și în ce condiții (a primit oare ceva în schimb și dacă da, ce anume) a internat-o pe viață pe sora scriitorului Adrian Păunescu, bolnavă de sindromul Down, o boală genetică, dar care nu necesită internare, bolnavul fiind foarte cooperant și empatic, integrându-se destul de bine în societate și familie.

 2. George spune:

  Un pericol social, o adevarata catastrofa a medicinei psihiatrice romanesti este dr. Adrian Ionescu de la Nifon. Face experimente, in majoritatea cazurilor cei tratati de el ajung epave umane sau mai rau, se sinucid, majoritatea medicamentelor administrate de el creeaza dependenta. Asistentele medicale din Nifon au uitat sa mai faca injectii. Foloseste bolnavii pe post de cobai pt. medicamentele americane. Ca om = de nimic, nu a tinut nici un rezident pe langa el, iar pe nevasta-sa, atunci cand locuia la Nifon, desi era medic nu o lasa sa practice decat cand era plecat in concediu cu hareamul de asistente. In tinerete, probabil ca era un medic capabil, dar acum este un adevarat pericol pentru cei care au trecut sau trec prin spitalul Nifon, si numai din brodeala unii reusesc sa se faca bine, marea majoritate fiind pierduti pt. totdeauna. Singurul merit pe care-l are este ca e un bun gospodar si mentine o disciplina cazona cu salariatii spitalului.

  • Nicoleta Grigore spune:

   Pe ce va bazati cand faceti asemenea afirmatii?

   • O domnisoara spune:

    Dl. Ionescu este un doctor renumit pentru rezultatele sale, insa asa cum s-a scris, are tarele lui: in primul rand, COMUNICAREA apartinator-cadru medical LIPSESTE CU DESAVARSIRE. Unii suntem oameni de familie buna, cu pretentii, care am avut nenorocul sa avem un caz de boala psihica in familie. Nu e corect sa fim tratati ca niste “laturi” in momentul in care dorim sa adresam o simpla intrebare. Ca sa nu mentionez atitudinea “domnisoarelor” asistente, care nu e deloc profi! E clar ca unele din ele au o relatie mult mai apropiata de dl. doctor si-si permit multe mizerii la adresa lui si a pacientilor, de fata cu toata lumea! Degeaba esti doxa de carte, daca practica te omoara! E o rusine ce se-ntampla acolo si nu as fi precizat aceste mici detalii, daca si-ar face treaba cum trebuie vis-a-vis de pacientii care nu au nici o vina ca sunt bolnavi mintal.

   • Radulescu spune:

    Doar diagnosticheaza pe cine prinde cu aceiasi boala, si foloseste tehnica patul lui Procust-taie-trateaza si insulta demnitatea pacientului pentru a se plia pe tratamentul lui! Nu are respect pentru finta umana, nu cunoaste deontologie sau macar decenta, nici scrupule si vai de cei pe care reuseste sa ‘puna mana’!

    • A. Niculescu spune:

     Nu mai face nici bine, nici rau… E vai de el…

     • Luminita spune:

      Nu stiu care e starea domnului doctor de ca specialist a fost desavarsit. In ceea ce priveste lipsa de comunicare intr-adevar a fost deficitara, dar a depins si de pacient in mare parte.
      Regimul de acolo a fost intr-adevar dur, dar rezultatele de exceptie.
      Spre deosebire de majoritatea medicilor, dl. doctor nu a perceput bani sau alte foloase, trata egal toti pacientii, indiferent de starea lor sociala.
      Personal ii doresc multa sanatate!

Adaugati un comentariu


 

*