Medicul Monica Pop, omul lui Basescu la CNAS

9 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Astazi, presedintele a semnat un decret pentru numire a  dr. Monica Pop in Consiliu de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pentru un mandat  de patru ani.

 

Dr. Monica Pop

Presedintele Basescu isi plaseaza „artileria grea” si la CNAS. Administratia Prezidentiala a transmis, printr-un comunicat, ca presedintele Basescu a semnat astazi, 9 octombrie, „Decretul pentru numirea doamnei prof. dr. Monica-Daniela Pop in Consiliul de administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru un mandat de 4 ani”.

Intrebata de jurnalistii DCnews daca a discutat personal cu presedintele Traian Basescu despre un mandat la Casa Nationala de Asigurari, dr. Pop a confirmat ca a fost sunata chiar de Traian Basescu, dar s-a declarat surprinsa ca „atat de repede” s-a si materializat propunerea sefului statului.

Da, m-a sunat chiar presedintele. Nu mi-a propus nimic, doar m-a intrebat daca as dori sa fac parte din Consiliul de Administratie de la CNAS, ca reprezentant al presedintiei. Eu respect institutia, evident ca ma onoreaza propunerea. Am zis ca as dori sa fac parte din CA al CNAS. Asta a fost tot. Nu m-a anuntat nimeni, nimic. M-am gandit ca o sa dureze, am fost surprinsa cand am aflat ca acest decret a fost semnat atat de repede”, a declarat dr. Pop.

Prof. dr. Monica Pop este manager general al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti si s-a remarcat, in interventiile din mass media, ca un critic al guvernelor Boc si Ungureanu, dar si ca un vehement sustinator al noii legi a Sanatatii, al asigurarilor private de sanatate si mai ales al introducerii coplatei in sistemul sanitar.

CA al CNAS este format din 7 membri, dintre care 4 numiti de  Guvern, respectiv, 3 din Ministerul Sanatatii, intre care si presedintele CNAS, care ocupa si functia de presedinte al Consiliului, si unul reprezentand Consiliul National al Persoanelor Varstnice. Ceilalti trei reprezinta Confederatiile sindicale reprezentative la nivel national, patronatelor (UGIR) si presedintia.

Potrivit ultimei liste publicata pe site-ul CNAS, din CA al CNAS, lipseau, pana astazi, doi membri, unul reprezentand sindicatele si celalalt, presedintia. Odata cu numirea dr. Pop, doar sindicatele au mai ramas nereprezentate.


Categorii: C.A.S., Eveniment, Medici

Adaugati un comentariu


 

*