Cristian Busoi este, oficial, presedintele CNAS

18 iunie 2013 | 0 comentarii |

El a fost instalat astazi, in functie, de chiar ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Cei doi liberali au dat asigurari ca relatia dintre cele doua institutii va fi „in sfarsit, consolidata”. 

 

Cristian Busoi si Eugen Nicolaescu

Cristian Busoi si Eugen Nicolaescu

Europarlamentarul liberal Cristian Busoi este oficial, de astazi, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). Instalarea lui Busoi in aceasta functie a fost girata de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Ambii demnitari au declarat, cu aceasta ocazie, ca relatia dintre cele doua institutii va fi „in sfarsit consolidata”, noul presedinte al CNAS declarand ca isi doreste o relatie buna de colaborare cu Ministerul Sanatatii si in acord cu programul de guvernare. Consolidarea relatiei dintre Ministerul Sanatatii si CNAS se bazeaza pe o masura adoptata de cei doi sefi, chiar astazi, prin care fiecare dintre ei va participa la sedintele organizate in boar-ul celeilalte institutii, masura despre care ministrul Nicolaescu a tinut sa remarce ca „nu s-a mai facut la Casa din 2008”, adica din perioada in care tot el se afla la carma Ministerului Sanatatii, in timp ce la CNAS era  presedinte Vasile Chiurchea.

Domnul ministru va participa la toate intalnirile lunare ale Consiliului de Administratie, asa cum este normal, iar eu voi participa la intalnirile saptamanale cu secretarii de stat, pentru a ne corela activitatile si a comunica. Intr-o saptamana, doua, as dori sa ma pun la punct cu problemele din cadrul institutiei si sa vad care sunt cele mai presante probleme. Dupa aceea, voi face cunoscute obiectivele mele”, a afirmat noul presedinte al CNAS, Cristian Busoi, mentionand ca introducerea cardului national de sanatate este una dintre prioritatile pe care le are in vedere, iar in acest scop va fi detaliat, in curand, un program al derularii actiunii.

Introducerea cardului national de sanatate este unul dintre proiectele care trebuie sa se incheie rapid. Deja, Ministerul Sanatatii, celelalte institutii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate s-au miscat rapid, au lucrat foarte bine. Cat de curand veti primi un program si un calendar detaliat”, a spus Busoi, dupa instalarea in functie.

Ca intre colegi de partid, noul presedinte a Casei de Sanatate i-a multumit ministrului Sanatatii ca l-a onorat cu prezenta chiar in prima lui zi de mandat si a anuntat ca proioritatile Sanatatii vor fi stabilite, de acum inainte, impreuna.

Ii multumesc domnului ministru ca a venit astazi, din prima zi in care am preluat functia de presedinte. Imi doresc foarte mult, si este foarte important pentru sistemul de asigurari, sa existe o buna colaborare si stransa comunicare intre Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Prioritatile sistemului le stabilim impreuna, ne pliem pe ceea ce inseamna prioritatile mari ale Guvernului si ale Ministerului Sanatatii si sunt convins cavom avea o buna comunicare si colaborar si, veti vedea si dumneavoastra, presa, si opinia publica, in curand, un alt stil de colaborare si comunicare”, a spus Busoi.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu si-a exprimat, la randul sau, dorinta de a coopera cu CNAS, spunand ca are incredere in noul presedinte al institutiei.

Primul mesaj pe care i l-am transmis a fost acela de colaborare, de deschidere, de transparenta, de sprijin si ma bazez pe cel putin doua elemente: il cunosc de aproape 15 ani, am activat impreuna in toate comisiile de sanatate si, in al doilea caz, ma bazez pe experinta pe care o are din Parlamentul European pe partea de sanatate, unde are contributii foarte, foarte importante, a spus ministrul Nicolaescu, dupa ceremonia de instalare in functie a noului presedinte al CNAS.

Decizia de numire a lui Cristian Busoi in functia de membru al Consiliului de Administratie si de presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a fost publicata luni, in Monitorul Oficial.

Premierul Victor Ponta l-a numit vineri, in functia de presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pe europarlamentarul PNL Cristian Busoi, dupa ce Doru Badescu si-a prezentat demisia din acest post, in urma scandalului privind numirea lui Lucian Duta in CA al CNAS, din partea Administratiei Prezidentiale.


Adaugati un comentariu


 

*