„Rotary Club Buzau – 10 ani in slujba comunitatii”

18 iunie 2013 | 0 comentarii |

Este titlul cartii pe care Dan Camer, presedintele rotarienilor buzoieni in perioada 2011-2012, a lansat-o in prezenta a numerosi prieteni, istorici, publisti, artisti, la Cafeneaua Artistilor.

 

Dan Camer - lansare de carte

Dan Camer – lansare de carte

Cand esti bolnav, ori trist, sau un necaz s-a abatut asupra ta si iti intinde mana un prieten, povara ti se usureaza, iar umerii ti se indrepta. Cand un strain iti sare in ajutor si te vezi iesit dintr-un impas ce la un moment dat parea de netrecut, gestul lui ti se intipareste in minte si-i devii recunoscator pe viata. Dar cand un grup de oameni se implica frecvent in actiuni de caritate si nu le este indiferent nimic din ceea ce comunitatea in care traiesc are nevoie pentru a se insanatosi si pentru a-si pastra valorile, atunci esti marcat de un sentiment de respect amestecat cu adniratie si te smti dator, la randul tau, sa te implici.

Asa s-ar traduce in cateva cuvinte, in acceptiunea mea, ceea ce face CLUBUL ROTARY in Buzaul in care cu discretie, de un deceniu, se implica in sustinerea unor proiecte de mare insemnatate pentru aceasta comunitate.

Luni seara, la Cafeneaua Artistilor din Buzau, rotarienii au invitat buzoienii la un eveniment inedit. Au organizat o sedinta a organizatiei deschisa  publicului, totodata fiind lansat volumul „Rotary Club Buzau – 10 ani in slujba comunitatii”, semnat de Dan Camer, presedinte al organizatiei in mandatul 2011-2012.

 

Lansare carte ROTARY

Lansare carte ROTARY

Structurata pe parcursul a 400 de pagini, in capitole care contin o descriere succinta a celor mai importante campanii derulate in mandatul fiecarui presedintem in care sunt inserate proiecte, imagini, structura clubului din fiecare an, pasaje din procesele verbale ale sedintelor… Fie ca se aminteste de finantarea primei editii a Festivalului de teatru de la Buzau, despre asigurarea unor operatii de cataracta pentru batrani nevoiasi sau dinarea unui carut performant unui sportiv care in urma unui accident a ramas imobilizat, ori despre iluminarea Bisericii „Banu” – unul dintre cele mai vechi lacase de cult ale Buzaului, monument istoric si arhitectural ce dateaza din prima jumatate a secolului al XVIII-lea sau donatia unor instrumete muzicale si a unei imprimante Braille elevilor Liceului de Nevazatori, sponsorizarea unor concursuri pentru elevi sau tabere scolare pentru olimpici ori alte acte de caritate sau de insanatosire a vietii comunitatii, volumul este, de fapt, o retrospectiva a activitatii Clubului, la nivel local, in cei 10 ani de cand de cand activeaza la Buzau.

ROTARY este o organizatie nonguvernamentala la nivel mondial, singura cu reprezentare deplina la ONU, iar modul in care este ales presedintele, adica doar pentru un singura an si o singura data in viata, cred eu ca ar trebui urmat si în alte domenii, inclusiv la presedintia tarii”, a declarat Dan Camer, autorul cartii, care o considera ca prin continutul sau, acest volum este si „un instrument de lucru” pentru membrii Clubului.

Evenimentul s-a incheiat cu un recital sustinut de artistul buzoian  Laurentiu Cazan.


Categorii: Comunitate, Eveniment

Adaugati un comentariu


 

*