Medicii si moasele din Maternitatea Buzau instruiesc, voluntar, personalul Serviciului Judetean de Ambulanta

7 iulie 2016 | 0 comentarii |

Pentru ca sanatatea si viata gravidelor si a nou-nascutilor sa fie in siguranta, atat furnizorii programului de instruire cat si beneficiarii considera ca timpul lor liber este eficient valorificat prin acest proiect.

 

Simona Bolchi, dr. Derbanoiu, Melania TudoseSpitalul Judetean de Urgenta Buzau, prin medicii si moasele cu pregatire superioara de la Maternitatea Buzau, in parteneriat cu Scoala Postliceala „Regina Maria” va derula, pe parcursul a 80 de ore de teorie si a altor 40 de ore de pratica,  un curs  de perfectionare a asistentilor medicali si ambulantierilor din cadrul Servicului Judetean de Ambulanta, in vederea asigurarii unei mai bune asistente medicale in cazurile de nastere voluntara.

 „Spitalul Judetean de Urgenta Buzau a deschis, astazi, oficial, cursul de pregatire profesionala in specialitatea Obstetrica – Ginecologie, in cadrul programului «Dezvoltare medicala continua». Cursul are ca obiectiv colaborarea intre SJU – Maternitate care, printr-un protocol de parteneriat cu SAJ Buzau si Scoala postliceala sanitara Regina Maria, vor asigura pe baza de voluntariat, formarea continua a asistentilor medicali generalisti de la SAJ Buzau. Durata cursului este de 140 ore teorie si practica, modulele fiind: obstetrica fiziologica, obstetrica patologica, ginecologie, ingrijirea nou nascutului”, a precizat Simona Bolchi, directorul de ingrijiri al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau.

 

Dr. Lhuana Zissu

Dr. Lhuana Zissu

Medicii Dorin Neacsu si Claudiu Serbanoiu vor coordona atat partea teoretica cat si pe cea practica  a cursului, iar intre lectori se afla moasele principale cu studii superioare Daniela Baciu, Melania Tudose, Maria Gheorghiu – Obstetrica Ginecologie si Violeta Mitrea – Neonatologie.

Scopul cursului fiind acela de a creste calitatea serviciilor in domeniul sanatatii, 19 asistenti medicali de la Ambulanta s-au inscris, deja, pentru prima serie, intre ei numarandu-se chiar si asistenta sefa, Rodica Corneci.

Avem destule gravide care solicita ambulanta in ultimul moment, mai sunt si cazurile in care se ajunge greu la domiciliul lor din cauza unor intemperii, iar asistentii nostri, desi au cunostinte de acordare a primului ajutor in aceste cazuri, au apreciat ca este binevenit un curs prin care sa-si actualizeze si sa-si perfectioneze pregatirea, astfel incat sa poata ajuta mai bine gravida si, la nevoie, noul nascut, inainte de a-i transporta la spital. Consideram ca intiativa medicilor si asistentilor Spitalului Judetean – respectiv de la Maternitate este binevenita, asa ca nu putem decat sa apreciem aceasta oportunitate”, a precizat dr. Lhuana Zissu, directorul SAJ Buzau.

 

Dr. Dorin Neacsu

Dr. Dorin Neacsu

Dr. Dorin Neacu, seful Sectiei OG II din cadrul Maternitatii Buzau considera cadesi personalul medical de la Ambulanta este, in general, bine pregatit, astfel de cursuri le actualizeaza nptiunile de ultima ora, privind pregatirea in interventiile care pot fi necesare in cazul gravidelor, in cazul in care se declanseaza nasterea spontana si, bineinteles, al copilasilor care nu se nasc la Maternitate”. Desi acest curs se realizeaza pe baza de voluntariat, medicii si moasele de la Maternitatea Buzau spun ca il considera binevenit, intrucat prin reactualizarea notiunilor teoretice si practice, impreuna cu personalul de la Ambulanta, se va contribui la asigurarea unei mai bune asistente medicale specializate gravidei si nou-nascutului.

Melania Tudose, care este si presedinta Asociatiei Nationale a Moaselor Independente, spune ca „sunt moasa cu studii doctorale si sunt sigura ca experienta pe care o am ma va ajuta sa am ce impartasi colegilor mei, dupa aproape 40 de ani de experienta profesionala. Ma bucur pentru aceasta frumoasa colaborare si sper ca la final toata lumea sa fie multumita”.

 

personal maternitate-neonatologieLa fel de incantate si disponibile s-au aratat si celalte moase si asistente medicale care vor contribui la derularea cursului de perfectionare, intrucat, spun acestea, este extrem de important sa se faca tot posibilul ca viata gravidei, a mamei care naste si a nou-nascutului sa fie in siguranta. Iar pentru ca medicina evolueaza, iar colegii lor se perfectioneaza, in general, pe specialitatea in care lucreaza, o colaborare interdisciplinara nu poate decat sa fie benefica tuturor.  „Intotdeauna am fost o sustinatoare a colaborarii intre membrii echipei medicale multidisciplinare. Nu putem sa performam unii fara ceilalti, asa ca sunt fericita pentru ca prin astfel de proiecte vom invata unii de la ceilalti si astfel vom darui mamelor si copiilor mai multe sanse la sanatate si viata”, spune Daniela Baciu, as sefa OG I.

Iubesc profesia de moasa si imi place sa impartasesc din experienta mea de peste 30 de ani colegilor care au o dorinta expresa de a se perfectiona intr-un domeniu asa de frumos, misterios si greu. Pentru aceasta le multumesc”, spune la randul ei moasa Maria Gheorghiu, care este si lector la Scoala postliceala sanitara Regina Maria.

 

medici si asistente maternitate si ambulanta - Copy (1)Aminitindu-ne ca „viitorul mamelor si al nostru, al tuturor, este reprezentat de copii”, Violeta Mitrea, as. sefa sectia Neonatologie, spune ca vrea sa participe la sanatatea acestora, din toata inima si prin orice mijloace.

La lansarea proiectului au participat, astazi, managerul SJU Buzau Claudiu Damian, directorul de ingrijiri al spitalului – Simona Bolchi, Maternitatea Buzau a fost reprezentata de medicii sefi de sectie  Dorin Neacsu – OG II, Claudiu Serbanoiu – OG I, Antonina Gradinaru – Neonatologie si moasele Daniela Baciu, Melania Tudose, Maria Gheorghiu si Violeta Mitrea care vor coordona si sustine instruirea pe parcursul celor 140 de ore de teorie si practica, in medicina obstetricala si neonatatologie, si, bineinteles, beneficiarii proiectului.

La randul lor, asistentii medicali de la Ambulanta se arata increzatori ca la sfarsitul acestui curs vor fi mai bine instruiti si vor ajuta si mai mult pacientii care le vor solicita ajutorul.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*