Medicii Valentin Calu si Catalin Pivniceru vor fi externati saptamana viitoare

2 februarie 2014 | 0 comentarii |

Ceilalti doi supravietuitori ai accidentului aviatic din Apuseni, medicul Sorin Ianceu si copilotul Rzavan Petrescu vor mai ramane internati la Cluj, starea lor fiind stabila.

 

Dr. Valentin Calu

Dr. Valentin Calu

Alti doi supravietuitori ai accidentului pretrecut pe 20 ianuarie in Apuseni vor parasi, in curand, spitalul de la Cluj si vor reveni la Bucuresti, urmand ca apoi, in cateva zile, sa isi reia activitatea, la fel ca si colegul lor Radu Zamfir, revenit la munca la inceputul saptamanii trecute. Este vorba de medicul Valentin Calu, de la spitalul Elias si de medicul Catalin Pivniceru, de la spitalul Sfanta Maria, care s-au refacut aproape complet in urma leziunilor suferite. Anuntul a fost facut de Petru Susca, managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj, unitatea medicala la care victimele au fost aduse imediat dupa ce au fost gasite si coborate din munti. In urma aterizarii fortate a avionului cu care se deplasau in misiune medicala, medicul Valentin Calu a suferit numeroase leziuni la nivelul coastelor si s-a ales cu o vertebra fracturata, in timp ce colegul sau, Catalin Pivniceru suferit mai multe fracturi costale si o fractura la brat.

 

61455355_26715400_66090000Cel de-al patrulea medic aflat in avion, doctorul Sorin Ianceu de la Oradea, va mai ramane internat in spital cateva zile in plus fata de colegii sai, nefiind deocamdata complet refacut. Starea sa de sanatate este buna, iar evolutia favorabila, asa ca pacientul nu ridica probleme deosebite. In starea cea mai grava, dintre cei cinci supravietuitori, se afla in continuare copilotul Razvan Petrescu, ranit grav la nivelul fetei si cu o fractura de femur. Zilele trecute, acesta a fost supus unei noi interventii chirurgicale, dupa ce fusese operat pentru fractura de piramida nezala, de aceasta data operatia efectuata fiind le nivelul bazinului. Interventia chirurgicala a decurs, bine, fara incidente, iar in prezent copilotul se afla la terapie intensiva si mai necesita o perioada de spitalizare, fiind ultimul dintre supravietuitori care va fi externat.

 

Dr. Catalin Pivniceru

Dr. Catalin Pivniceru

Atat medicul Valentin Calu cat si colegul sau, Catalin Pivniceru sunt hotarati sa se intoarca la munca in cel mai scurt timp posibil, la fel de decisi fiind si in privinta continuarii pregatirii in domeniul prelevarii si transplantului de organe, pe care o urmau in momentul in care au fost implicati in accidentul aviatic. Leziunile pe care eu le-am suferit sunt reversibile si tratabile, ma voi intoarce la locul de munca sa imi reiau activitatea chirurgicala si o sa incerc sa acord mai multa importanta si partii frumoase a vietii”, declara zilele trecute medicul Valentin Calu.

La randul sau, dr. Catalin Pivniceru a afirmat: „Eu am empatizat cu pacientii mei. I-am crezut, dar nu mereu i-am inteles. Acum inteleg suferinta, pentru ca am trait-o. Daca nu traiesti suferinta, ca sa stii cat sufera bolnavul din fata ta, il intelegi mai greu. Imediat ce sanatatea imi va permite sper sa fiu in mijlocul colegilor mei”.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*