Medicul Anca Draganescu, noul presedinte al Asociatiei Pro Imunizare

8 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Prima actiune de anvergura pe care o va coordona din aceasta calitate este Forumul Stop Gripa, care va avea loc la jumatatea lunii viitoare.

 

vaccin-gripaAsociatia Pro Imunizare, una dintre cele mai active organizatii care militeaza pentru importanta vaccinarii copiilor are, incepand din aceasta luna, un nou presedinte desemnat in persoana medicului primar pediatru Anca Draganescu, specialist in boli infectioase la Institutul Matei Bals. Schimabarea conducerii a fost operata in contextul in care fostul presedinte, medicul primar pediatru Oana Falup-Pecurariu a fost aleasa in urma cu cateva luni membru in board-ul Societatii Europeane de Boli Infectioase Pediatrice.

Medicul Anca Draganescu isi desfasoara activitatea in cadrul Institutului Matei Bals de 11 ani, inca din anul 2004, perioada in care s-a implicat constant in actiuni stiintifice dedicate bolilor pediatrice cu patologie infectioasa, aceasta implicare contand mult in desemnarea sa ca nou presedinte al asociatiei.

In aceasta calitate, medicul specialist a participat deja la o manifestare stiintifica ce a avut loc la Timisoara zilele trecute. Este vorba de Congresul National de Pediatrie, unde dr. Anca Dragunescu a participat la o sesiune de dezbateri pe tema profilaxiei prin vaccinare in contextul infectiilor severe.

 

RoVaccin 2015

RoVaccin 2015

Cea mai importanta manifestare stiintifica pe care o va gazdui in calitate de presedinte al Asociatiei Pro Imunizare va avea loc la Bucuresti pe 14 octombrie, fiind vorba de a treia editie a Forumului Stop Gripa, eveniment medical care a devenit un reper pentru profesionistii din sistemul medical si reprezentantii societatii civile, reusind sa reuneasca specialisti de marca din Romania si din Europa. In acest context, noul presedinte al asociatiei a declarat ca „ne apropiem de un nou sezon gripal si implicit de o noua editie a Forumului Stop Gripa. Este foarte important sa fim informati si sa stim cum sa ne protejam, in contextul in care rata de vaccinare a scazut dramatic in Romania. Este datoria noastra, a tuturor – autoritati, medici, specialisti, societate civila – sa contribuim la evitarea unui dezastru si sa aducem in discutie importanta existentei pe termen lung a unui cadru legislativ care sa reglementeze intregul proces de vaccinare”.

 

vaccin Un studiu realizat in septembrie 2014 de Asociatia Pro Imunizare, in parteneriat cu Societatea Nationala de Medicina a Familiei si Societatea Romana de Microbiologie, a identificat o serie de disfunctionalitati in desfasurarea activitatii de vaccinare antigripala, printre care se numara intarzierea procesului de imunizare anuala, care ar trebui definitivat in luna octombrie, numarul insuficient de doze de vaccin achizitionate, care reduce rata vaccinarii la nivelul grupelor de risc, procesul greoi de preluare a vaccinurilor de catre medici de la Directiile de Sanatate Publica, sistemul greoi de raportare a vaccinarii, care nu se foloseste de avantajele raportarii electronice si cresterea numarului de rapoarte in format tiparit pe care medicii de familie trebuie sa le intocmeasca pentru decontarea vaccinarilor efectuate. In acelasi timp studiul propune si o serie de masuri pentru eficientizarea programului de imunizare impotriva gripei.  Aceste masuri includ desfasurarea campaniilor de vaccinare antigripala gratuita, derulate prin cabinetele medicilor de familie si unitatile sanitare cu paturi, incepand cu data de 1 octombrie, cresterea numarului de doze de vaccin antigripal distribuite gratuit pentru persoanele din grupele de risc, in acord cu necesarul de vaccinuri centralizat de Directiile de Sanatate Publica, prin intermediul medicilor de familie, introducerea in Registrul Electronic National de Vaccinari a unui soft web-based, ce poate fi verificat online de catre Directia de Sanatate Publica, pentru a usura munca de evidenta si raportare, eliminand astfel obligatia medicilor de familie de a depune in format tiparit informatiile privind vaccinarea.

 


Adaugati un comentariu


 

*