Medicul Domna Popescu, succesorul doctorului Manole

27 aprilie 2012 | 0 comentarii |

A trecut o saptamana de cand dr. Stelian Manole, unul dintre cei mai apreciati medici buzoieni, a plecat la „cele vesnice”. Nimeni si nimic nu-l poate inlocui, dar viata trebuie sa continue, iar activitatea Sectiei ORL din Spitalul Judetean de Urgenta (SJU), de asemenea. Lacrimile, regretele colegilor, colaboratorilor si mai ales ale pacientilor nu pot schimba evolutia fireasca a activitatii sectiei, chiar daca aceasta a ramas mai saraca atat cu un om, cat mai ales cu un profesionist de mare exceptie.

Intreaga echipa condusa de dr. Manole timp de 12 ani, s-a mobilizat dupa socul pierderii acestuia si se straduieste sa-i continue munca, sa-i duca numele mai departe.

Pana la organizarea concursului pentru ocuparea functiei de sef de sectie ramasa vacanta dupa decesul prematur al dr. Stelian Manole, dr. Domna Popescu a fost desemnata de conducerea SJU sa ocupe, incepand cu 1 mai 2012, cu delegatie pe sase luni , postul de sef al Sectiei ORL. Dr. Popescu este medic primar ORL si lucraza in Spitalul Judetean Buzau, Sectia ORL, din data de 16 mai 2006, cand a venit de la Spitalul Pogoanele, dupa ce spitalul din aceasta localitate a fost transformat in Unitate medico-sociala.

La ora actuala, sectia Oto-rino-laringologie functioneaza cu 30 de paturi, avand in completare un Compartiment de Cirurgie buco-maxilo-faciala (BMF) cu 5 paturi. In schema de personal a ORL sunt prevazute patru posturi de medic, noua de asistent medical, sase de infirmiera si unul de ingrijitoare, iar BMF trebuie sa functioneze cu un medic, un asistent medical pe sectie si unul la Sala de operatii.

Dupa decesul dr. Manole, Sectia ORL a rams cu numai doi medici in activitate: dr. Domna Popescu si dr. Cosmin Ursachescu,  iar activitatea BMF este asigurata de dr. Doinita Radu. Pentru ca nu se poate acoperi linia de garda decat partial cu cei trei medici, conducerea SJU are in vedere angajarea a inca cel putin un medic ORL, iar pana atunci, cei trei doctori au acceptat sa efectueze garzi de la domiciliu (sunt chemati in cazurile de urgenta).


Categorii: Actual, Eveniment

Adaugati un comentariu


 

*