Medicul Marius Anastasiu este, de astazi, managerul SJU

1 august 2012 | 0 comentarii |

Presedintele Consiliului Judetean a semnat decizia de numire. Maine are loc transferul de atributiuni intre fosta si actuala conducere a Spitalului Judetean de Urgenta.

 

Este oficial. Ceea ce Sanatatea Buzoiana anunta in premiera, acum  cateva saptamani, s-a parafat astazi, prin decizia semnata de presedintele Consiliului Judetean, Cristi Bigiu: medicul chirurg Marius Anastasiu este manager interimar al celei mai mari unitati sanitare cu paturi din judet. Numirea este pentru o perioada de sase luni, urmand ca in aceasta perioada sa fie organizat concursul pentru ocuparea postului.

Intrucat decizia presedintelui CJ a fost semnata abia astazi dupa-amiaza, ransferul de „putere” la cea mai importanta unitate sanitara cu paturi din judet va avea loc abia maine, cand fostul manager, dr. Dorel Nicolescu, pensionat incepand cu 1 august 2012, va preda atributiunile de conducere noului manager.

Medicul Marius Anastasiu este  seful Sectiei Chirurgie generala a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Buzau, fiind cunoscut ca unul dintre cei mai reputati chirurgi pe care i-a avut Buzaul, dar mai ales este un nume de referinta in lumea chirurgicala internationala, fiind membru al celor mai importante foruri profesionale de profil din Europa si America. Este unul dintre pionierii laparoscopului in Romania, iar in urma unei lucrari stiintifice prezentata de el la unul dintre numeroasele congrese interne si internationale la care a participat, in Romania s-a schimbat modul de abordare a urgentelor chirurgicale.

„Pe langa meritele indiscutabile de medic chirurg, a dovedit si reale calitati manageriale”, a spus despre dr. Anastasiu, presedintele CJ, Cristi Bigiu, iar faptul ca in sectia pe care o conduce, din fonduri exclusiv private, dr. Anastasiu a realizat primele rezerve de lux din sistemul sanitar buzoian, felul in care aceasta sectie si-a indeplinit intotdeauna indicatorii de performanta, ca si ordinea si disciplina care domnesc, practic, aici, confirma opinia presedintelui Bigiu.

In zilele urmatoare, dr. Victor Ionita va prelua atributiunile directorului medical, de la dr. Ion Draghici, dar se preconizea si alte schimbari.

 

Cititi in editia de maine, in EXCLUSIVITATE pentru www.SanatateaBuzoiana.ro , un interviu cu noul manager al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau.


Adaugati un comentariu


 

*