EXCLUSIV: Doctorul Ursachescu a demisionat de la sefia Spitalului Judetean Buzau

29 iulie 2014 | 1 comentariu |

Functia de manager va fi preluata de  economistul Claudiu Damian, care va face echipa cu medicul chirurg Ovidiu Ungureanu, dupa ce ANI a declarat-o incompatibila pe dr. Venera Acsinte, cea care era in „carti” pentru cea mai importanta functie din cel mai mare spital buzoian.

 

Dr. Cosmin-Ursachescu-www.sanatateabuzoiana.roSpitalul Judetean de Urgenta (SJU) Buzau este din nou in schimbare de management. Dupa ce, la 1 iunie, dr. Ion Draghici a demisionat din functia de director medical, pe motive de sanatate (cel putin oficial), managerul Cosmin Ursachescu si-a prezentat si el, demisia. La incheierea delegatiei de sase luni prin care a fost numit la sefia celui mai mare spital buzoian, medicul chirurg ORL si-a exprimat dorinta de a se intoarce la profesia sa, astfel ca sefii de la Consiliul Judetean au fost nevoiti sa ia in calcul gasirea unei noi echipe care sa asigure managementul SJU.

Initial, a fost luata in calcul echipa formata din dr. Venera Acsinte, fost director DSP Buzau, impreuna cu dr. Ovidiu Ungureanu, medic chirug, care se pare ca la randul sau ar fi preferat sa faca echipa cu dr. Ursachescu. Decizia acestuia fiind insa de neclintit, s-a cautat alta solutie. Cea cu dr. Acsinte s-a dovedit din nou „perdanta”, asa ca s-a cautat o alternativa care sa nu mai creeze probleme.

 

Dr. Venera Acsinte

Dr. Venera Acsinte

Medicul Venera Acsinte, care a ocupat functia de director executiv al DSP Buzau, unde a fost propulsata de PDL, s-a reorientat dupa pierderea functiei catre liberali, dar avea situatia neclara privind compatibilitatea, ea fiind reclamata la Agentia Nationala de Integritate (ANI) ca in perioada in care s-a aflat la sefia DSP a fost si director al Scolii Sanitare Postliceale de stat si a predat si la o facultate particulara, iar ANI a declarat incompatibili mai multi directori de spitale chiar si pentru ca au lucrat dupa program la cate un cabinet medical privat.

In acest context, Consiliul Judetean a solicitat ANI sa-si exprime un punct de vedere privind statutul medicului Venera Acsinte, iar astazi, decizia a fost clar negativa, aceasta neputind ocupa functii publice de conducere cel putin timp de trei ani de acum incolo.

Afland ca sperantele i-au fost din nou spulberate, dr. Venera Acsinte a plecat in concediu de odihna, probabil si pentru a evita intrebarile incomode care i s-ar fi pus, cel putin din partea presei, cu privire la aceasta situatie.

 

Alina Badulescu, director DGASPPC Buzau

Alina Badulescu, director DGASPPC Buzau

Lucrurile fiind asadar clare din momentul in care constatarea ANI privind statutul dr. Acsinte a fost transmisa Consiliului Judetean Buzau, decizia numirii unei noi conduceri la SJU a impus si alte schimbari.

De pe site-ul Consiliului Judetean a fost retras Proiectul de Hotarare prin care directorul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, av. Alina Badulescu era inlocuita cu ec. Claudiu Damian,  acestuia din urma oferindu-i-se postul de manager la Spitalul Judetean, urmand ca pentru sefia DGASPC sa se caute alta persoana.

Surse din CJ au confirmat in aceasta dupa-amiaza faptul ca fostul director al ROMARTA, Claudiu Damian, a acceptat noua provocare, de a fi manager la SJU si va face echipa cu medicul Ovidiu Cristian Ungureanu – director medical, care si el a fost de acord sa faca parte din aceasta noua varianta de management.

Joi, in sedinta ordinara a Consiliului Judetean Buzau, cel mai probabil va fi supus aprobarii un nou proiect de Hotarare, prin care se va lua act de demisia dr. Cosmin Ursachescu si se va numi noua echipa la conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Buzau.

 

Dr. Ovidiu Ungureanu

Dr. Ovidiu Ungureanu

Claudiu Constantin Damian este economist, are in jur de 40 de ani, nu este implicat politic si are experienta in management ca director al retelei de magazine Romarta.

Dr. Ovidiu Cristian Ungureanu este medic primar chirurg si profeseaza in cadrul sectiei de Chirurgie Generala a SJU Buzau, facand parte si din structura de conducere a Colegiului Judetean al Medicilor, unde este secretar general. In momentul in care va prelua functia de director medical el va trebui sa renunte la functia din forul profesional, pentru a nu deveni incompatibil, asa cum au facut-o in imprejurari similare si dr. Marius Anastasiu,  dr. Ion Draghici si dr. Cosmin Ursachescu.

Este casatorit cu dr. Justina Ungureanu, medic specialist medicina legala in  cadrul Serviciului de Medicina Legala Judetean, iar impreuna au doi copii.

 



Comentarii (1)

  1. Buzoianul spune:

    Deziluziile medicilor privind numirile si demiterile din functii atat in Minister cat si la spitale fac ca tot mai putini medici sa fie dispusi a juca in ”troaca” politica.
    Reforma din sanatate trambitata si neterminata de toate partidele politice face ca managementul sanitar sa semene tot mai mult cu ”Revolutia culturala” din China.
    Cate victime a adus ”Revolutia culturala” se estimeaza la circa 1 milion; cate victime va face reforma din sanatate inca le numaram, dar desigur nu vor fi putine.
    Sunt sigur ca peste cateva zeci de ani aceasta perioada va fi ca o pata…

Adaugati un comentariu


 

*