Examenul pentru sefia Sectiei OG I de la Maternitatea Buzau, amanat

13 martie 2015 | 1 comentariu |

Acesta va avea loc in mai, pentru ca nu putea fi sustinut inaintea examenelor pentru manager si director medical. In cursa, dupa analizarea dosarelor, au ramas medicii Catalin Paun si Claudiu Serbanoiu.

 

Laurentiu Gavrila, presedinte CA-SJUBZ

Laurentiu Gavrila, presedinte CA-SJUBZ

Spitalul Judetean de Urgenta Buzau a amanat concursul pentru ocuparea functiei de sef al sectiei Obstetrica-Ginecologie I de la Maternitate, care ar fi trebuit sa aiba loc in data de 23 martie, pentru data de 11 mai. Decizia de amanare a acestui examen cu aproape doua luni a fost necesara pentru ca la ora actuala, atat managerul unitatii medicale, cat si directorul medicaldetin aceste functii cu delegatie si abia in aprilie a a fost anuntat concursul pentru manager.

Avand in vedere ca legislatia prevede ca organizarea concursului ori examenului pentru ocuparea functiei de sef de sectie, sef de laborator sau sef de serviciu din unitaitile sanitare publice nu se poate organiza fara manager si directori adjuncti titulari, se ridica intrebarea, de ce Serviciul RUNOS si juristii unitatii medicale nu l-au avut in vedere inainte de a anunta organizarea concursului pentru sefia unei sectii.

Presedintele Consiliul de Administratie al spitalului, Laurentiu Gavrila, spune ca este regretabila greseala RUNOS, care „trebuia sa aiba in vedere aceste aspecte, dar se incearca sa se rezolve problema in termenul de 90 de zile de la publicarea postului in Viata Medicala, asa cum prevede legislatia, pentru ca altfel trebuie reluata procedura”.

 

Claudiu Damian, manager SJU Buzau

Claudiu Damian, manager SJU Buzau

Problema organizarii concursului pentru sefia sectiei I de la Maternitate nu este insa singura omisiune a serviciului Personal al unitatii medicale, despre care presedintele Consiliului de Administratie spune ca desi este salarizat pentru a sti toate acestea nu si-a facut treaba, pentru ca nici organizarea concursului pentru postul de manager nu este sigura, la ora actuala. Potrivit legislatiei in vigoare, aceste concursuri trebuie sa fie girate de un expert de la Ministerul Sanatatii, dar dupa demisia celor 200 de specialisti de la  minister, nu mai are cine sa indeplineasca aceste atributii. „Am solicitat Ministerului Sanatatii sa ne puna la dispozitie un expert, in vederea organizarii concursului de manager, dar deocamdata nu am primit niciun raspuns. Speram sa se gaseasca o solutie si sa nu fim nevoiti sa amanam si concursul de manager, programat sa inceapa pe 9 aprilie”, a precizat Laurentiu Gavrila.

 

Noua maternitate

Noua maternitate

Singura certitudine in legatura cu organizarea examenelor de sefi la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau este, pana acum, numele celor care vor candida la sefia Sectiei OG I Maternitate. In urma analizarii dosarelor inscrise la concurs, medicii Catalin Paun si Claudiu Serbanoiu au fost admisi, ambii intrunind criteriile de eligibilitate. Doasarul actualului sef interimar, dr. Mireca Suteu, a fost respins.

Dr. Catalin Paun este medic primar obstetrica-ginecologie si profeseaza  din 1992, o perioada ca medic integrat (a fost inspector sanitar), iar din 2000 ca titular cu norma intreaga in sectia pentru care vrea sa preia conducerea.

Dr. Claudiu Serbanoiu este, de asemenea, medic primar obstetrica-ginecologie si profeseaza in sectia similara, OG II, din aceeasi maternitate.

Unul dintre cei doi va avea, asadar, posibilitatea sa fie sef in noua maternitate, pe picior de egalitate cu dr. Dorin Neacsu, seful OG II, noua locatie urmand a se inaugura dupa acest examen, daca autotitatile judetene se vor tine de cuvant!

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale

Comentarii (1)

  1. Ioana Crudu spune:

    Cand m-am stabilit in Buzau tocmai se daduse in folosinta maternitatea actuala, de pe bulevard. Era mindria Buzaului! Nu stiu cum a ajuns mai repede ca Sp Bratianu sa se degradeze. In anii 2000-2005 se faceau de zor renovari de saloane, salile de operatii la fel, termopane, faianta, cabinetele la fel – deci s au investit niste bani in acea perioada!!!

Adaugati un comentariu


 

*