Medicul nutritionist Silvi Ifrim, numita manager interimar al spitalului Colentina

16 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

Cea mai mare parte a carierei profesionale a acesteia este legata de spitalul Colentina, iar in ultimele opt luni a detinut functia de manager al Institutului Ana Aslan.

 

bolnavi - colentinaIn ciuda faptului ca din spatiul public au sosit mai multe semnale apreciative la adresa medicului Bogdan Andreescu, primarul general al Capitalei a ramas ferm pe pozitii si nu a revenit asupra deciziei de a-l demite pe acesta din functia de manager al spitalului Colentina. Medicului Bogdan Andreescu i s-a reprosat ca nu a incheiat un contract de mentenanta pentru instalatia de incalzire a spitalului si nu a dispus efectuarea reviziei acesteia inainte de inceputul sezonului rece, fiind astfel considerat vinovat, de catre primarul Capitalei, pentru faptul ca pacientii spitalului si-au petrecut mai multe ore in frig zilele trecute, din cauza proastei functionari a acestei instalatii. Mai mult, odata cu anuntul demiterii lui Andreescu, primarul general al Capitalei a spus ca in scurt timp va face publice si rezultatele auditului financiar de la Spitalul Colentina, precum si un raport complet privind corectitudinea deciziilor fostului management, in legatura cu fluxurile medicale din aceasta unitate spitaliceasca.

Gabriela Firea nu a prezentat nimic in sprijinul afirmatiilor sale, dar nici nu a revenit asupra deciziei de demitere a fostului manager, chiar daca pacientii au spus ca nu au suferit de frig, iar asociatiile de pacienti si numerosi medici au contestat decizia pe care a luat-o. Mai mult, incepand de astazi a numit un director interimar la conducerea spitalului aflat in subordinea sa si nu este exclus ca in zilele urmatoare sa asistam si la schimbarea directorului medical, care l-a sustinut, public, pe fostul manager.

 

Dr. Silvi Ifrim

Dr. Silvi Ifrim

Noul manager numit cu caracter interimar este medicul nutritionist Slivi Ifrim, cunoscuta in spatiul public si ca „medicul vedetelor”, dar aflata in atentia publica in ultima vreme mai mult in urma unui scandal iscat dupa ce a fost numita director la Institutul Ana Aslan. Dr. Silvi Ifrim a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Capitala, fiind medic primar de medicina generala, specializata si in diabet, nutritie si boli metabolice, cu competente in ecografie generala si vasculara.

In cei 30 de ani de activitate, cea mai lunga perioada a carierei sale este legata de spitalul la conducerea caruia a fost numita acum. Astfel, cu exceptia primilor doi ani din cariera, cand si-a efectuat stagiatura, si a ultimelor opt luni petrecute la conducerea Institutului Ana Aslan, medicul Slivi Ifrim si-a desfasurat activitatea in cadrul spitalului Colentina, acesta fiind unul din argumentele folosite de Firea pentru a justifica numirea sa in functia de manager.

Mandatul sau anterior, la conducerea Institutului Ana Aslan nu a fost lipsit de probleme, dr. Sivi Ifrim atragandu-si antipatia unei parti a angajatilor, dupa ca sesizat Corpul de control al Ministerului Sanatatii, ca urmare a unor nereguli grave depistate odata cu numirea sa in functie.

 

protest ana aslanDecizia sa a generat si un val de proteste orchestrate chiar de catre cei care erau principalii suspecti de comiterea acestor nereguli cu iz penal. Protestul a culminat la finele lunii octombrie a anului trecut, cand cei care l-au orchestrat au profitat de contextul creat de greva Sanitas, deturnand miscarea sindicalistilor intr-o revolta indreptata impotriva managerului, care tocmai ce fusese reconfirmat in functie in urma controlului efectuat de catre minister. Decizia a starnit nenultumirea celor care se simteau cu sabia deasupra capului si care i-au instigat pe angajati si pe o parte dintre pacienti, determinandu-i sa ceara demisia medicului Silvi Ifrim, pe care o acuzau ca vrea sa inchida institutul.

Ulterior, unul din principalii contestatari ai managerului, directorul medical Gabriel Prada, a fost demis in urma inspectiei Corpului de control, fiind gasit vinovat de nereguli grave.

Odata cu numirea medicului Silvi Ifrim la conducerea spitalului Colentina, Institutul Ana Aslan ramane din nou fara manager, iar in zilele urmatoare va fi, probabil, desemnata o noua persoana in aceasta functie.

 

Dr. Bogdan Andreescu - Spital Colentina

Dr. Bogdan Andreescu – Spital Colentina

Pe pagina sa de Facebook, dr. Bogdan Andreescu, fostul manager, le-a transmis colegilor ca le multumeste pentru felul in are au colaborat in cei 8 ani si si-a exprimat speranta caEnterprise”, cum si-a numit spitalul pe care l-a condus si pe pagina caruia a primit mii de mesaje de sustinere si incurajare, va merge mai departe si proiectul pe care l-a facut pentru ca acest spital sa devina unul metropolitan „nu va muri”. „Enterprise este acea stare de spirit care a mobilizat Spitalul Colentina sa devina ceea ce este astazi. Fiind o stare de spirit, ea nu mai poate depinde de un singur om, fie acela capitanul Enterprise! Va apreciez mult prea mult pe fiecare dintre voi, colegii mei, dar si pe cei care nu stiau de noi si si-au exprimat acum simpatia fata de Enterprise Colentina si consider ca nu e corect sa folosim aceasta stare de spirit intr-o actiune de recuperare a pozitiei mele de manager. (…)Nefiind ceva superficial, Enterprise va merge mai departe si emotia colectiva care s-a creat in jurul nostru ne va da notorietatea necesara pentru ca la un moment dat sa putem aduce in discutia publica viitorul lui Enterprise, adica acea nava intergalactica metamorfozata intr-unul din cele mai moderne concepte de spital din lume! (…)

Mesajul meu catre voi este ca acum sa canalizam toate energiile noastre si toata emotia pentru aducerea acestui proiect in fata opiniei publice, ca sa putem sa-l prezentam si sa oferim politicului sustinerea publica pentru a-si asuma o asemenea constructie de anvergura. In acest fel, demiterea mea de la Colentina ar putea genera sansa unica de a realiza acest proiect!(…)”, sustine medicul Bogdan Andreescu.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*