Directorul medical de la Ana Aslan, demis dupa inspectia Corpului de control

9 decembrie 2016 | 0 comentarii |

La finalul lunii octombrie, inspectorii Ministerului Sanatatii sesizau o serie de nerguli si ilegalitati la unitatea medicala, recomandand conducerii revocarea din functie a medicului Gabriel Prada.

 

Dr. Silvi Ifrim

Dr. Silvi Ifrim

Cu mai bine de o luna de la verificarile efectuate de Corpul de control al Ministerului Sanatatii la Institutul Ana Aslan, Consiliul de Administratie al unitatii medicale a dat curs recomandarilor facute de inspectori, aproband revocarea din functie a directorului medical al unitatii, medicul Gabiel Ioan Prada. In seama acestuia sunt puse o mare parte dintre neregulile depistate de corpul de control, fapt pentru care inspectorii recomandasera, in raportul final, revocarea acestuia din functia pe care o detinea, in conditiile in care anumite aspecte semnalate erau si de natura penala.

Potrivit Ministerului Sanatatii decizia de revocare a directorului medical vine dupa ce Corpul de control al ministrului Sanatatii a aratat nereguli grave in privinta achizitiilor facute de unitatea sanitara, sporuri platite ilegal si incheiarea unor contracte fara respectarea legii, in defavoarea spitalului”.

Totul a pornit de la momentul numirii in functie a noului manager al institutului, medicul Silvi Ifrim, care a sesizat o serie de nereguli, la scurt timp dupa preluarea mandatului. Verificarile corpului de control au fost demarate in urma sesizarii facute de noul manager la Ministerul Sanatatii, fapt ce i-a atras antipatia directorului medical, care a antrenat si alti angajati vizati in cadrul anchetei.

 

Medicul Gabriel Prada in mijlocul protestatarilor

Medicul Gabriel Prada in mijlocul protestatarilor

La scurt timp dupa ce Corpul de control a facut public raportul referitor la neregulile constatate, medicul Gabriel Prada a profitat de contextul generat de greva generala declansata de Sanitas la finele lunii octombrie, deturnand protestul sindical intr-unul indreptat impotriva noului manager. Astfel, mai multi angajati au protestat in curtea institutului, afisand pancarde cu revendicarile Sanitas, dar scandand sloganuri impotriva managerului Silvi Ifrim. Totodata, cativa pacienti au fost scosi din saloane si pusi sa protesteze pe holurile institutului, dupa ce li s-a spsu ca noul director nu le mai asigura tratamentul si vor fi dati afara din spital.

Cei mai inversunati dintre protestatari au fost, la acel moment, medicul Gabriel Prada si seful ambulatoriului, ambii declarati responsabili pentru neregulile grave depistate de Corpul de control. Protestul s-a derulat chiar si la usa biroului actualului manager, angajatii nemultumiti atragand de partea loc si mai multi pacienti varstnici, care fusesera informati ca, in urma deciziei luate de Silvi Ifrim, vor ramane fara tratament.

 

Dr. Gabriel Prada

Dr. Gabriel Prada

In ciuda eforturilor directorului medical si ale sefului ambulatoriului de a declansa o „revolutie”, spiritele s-au calmat  destul de repede, iar medicul Silvi Ifrim a ramas pe postul pe care tocmai fusese reconfirmata de Ministerul Sanatatii.

Intre timp, ministerul a facut o plangere penala cu privire la neregulile constatate de Corpul de control, iar Consiliul de Administratie al spitalului s-a intrunit in cursul zilei de ieri, pentru a discuta recomandarea de revocare din functie a directorului medical. In urma sedintei s-a decis sa se dea curs acestei recomandari, astfel ca medicul Gabriel Prada a fost revocat din functia de director medical, prin decizia adoptata ieri, in CA-ul unitatii medicale. S-a tinut cont in luaraea acestei decizii si de faptul ca medicul fusese declarat incompatibil cu aceasta functie in cursul anului trecut, de catre Agentia Nationala de Intgritate.

Pana la acest moment nu a fost inca anuntat numele celui care va prelua functia de director medical al institutului, ramasa vacanta dupa revocarea lui Gabriel Prada.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*