Mesajul preşedintelui CJ Buzău, Cristi Bîgiu, cu ocazia aniversării a 154 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească

24 ianuarie 2013 | 0 comentarii |

Poporul român sarbatoreste astazi 154 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Româneasca, moment definitoriu pentru existenta noastra ca stat, care a marcat intr-un mod fundamental istoria României modern.

Alegerea lui Alexandru Ioan Cuza atat in Moldova, cat si in Tara Româneasca, a demonstrat lumii intregi ca românii sunt o natiune in adevaratul sens al cuvantului si ca avem puterea sa ne castigam locul in concertul natiunilor europene.

Unirea celor doua principate a fost in primul rand victoria natiunii române si ea a deschis calea catre infaptuirea celorlalte mari deziderate nationale: independenta, Marea Unire si, mai aproape de vremurile noastre, aderarea la Uniunea Europeana. Unirea principatelor a fost piatra de temelia a statului national român.

Astazi, poate mai mult ca in alte zile, trebuie sa ne amintim lupta dusa de inaintasii nostri pentru reintregirea neamului si trebuie sa le multumim pentru ca noi, urmasii lor, putem afirma cu mandrie ca suntem romani si ca traim in România.

Nu trebuie sa uitam insa de datoria pe care o avem si noi, la randul nostru, de a continua sa modernizam statul român, de a face tot ce putem pentru prosperitatea tarii.

Suntem datori inaintasilor nostri si, in aceeasi masura suntem datori urmasilor nostri sa contribuim, fiecare dintre noi, sa facem din România o tara de care sa fim mandri.


Adaugati un comentariu


 

*