DSVSA Buzau, din nou fara director executiv

24 ianuarie 2013 | 0 comentarii |

Interimarul de la Teleorman a demisionat si s-a intors acasa. Conducerea institutiei a ramas din nou pe umerii adjunctului Ciprian Botezatu. ANSVSA nu a nominalizat, deocamdata, un alt director executiv.

 

Dr. Ciprian Botezatu

Fostului director de la Directia Sanitara Veterinara Teleorman, dr. Marius Stan, nu i-a priit deloc la Buzau, unde fusese detasat pentru sase luni, incepand cu 11 ianuarie, printr-un Ordin al presedintelui Autoritatii Nationale, Mihai Turcanu. Chiar daca i s-a „oferit” cate 100 de milioane de lei vechi pentru fiecare luna de „deportare”, ca sa-i asigure confortul la noul loc de munca din Buzau, medicul veterinar teleormanean s-a imbolnavit subit, chiar din prima zi in care a facut cunostinta cu noul loc de munca.

Asa cum Sanatatea Buzoiana a aratat in premiera intr-o editie anterioara, dr. Marius Stan nu a contestat decizia ANSVSA si s-a prezentat la noul loc de munca, vineri, 11 ianuarie, unde s-a pus la curent cu situatia la zi a institutiei. Dupa cateva ore de socializare cu noii colegi, a plecat in week-end, anuntand totodata ca este in concediu medical pana pe 19 ianuarie.

Imbolnavirea lui subita a iritat autoritatile buzoiene, subprefectul Buzaului, Alecu Vasile, spunand ca „daca un om care a primit o demnitate are un astfel de comportament inca din prima zi, fara o justificare plauzibila, inseamna ca nu o merita sau nu si-o doreste si ar trebui sa lase locul altcuiva”.

 Iritata s-a aratat si conducerea ANSVSA, care nu fusese informata de cel in cauza, asa cum era normal si legal, vicepresedintele Marian Pitur declarand ca va cere institutiilor abilitate sa verifice daca eliberarea concediului medical s-a facut cu respectarea legii.  

Vazand-se incoltit si, probabil, neputandu-se justifica, interimarul de la DSVSA Buzau a decis ca cea mai buna solutie pentru el este sa demisioneze si sa accepte o functie de executie in cadrul fostei institutii de la care fusese detasat. Astfel, la inceputul acestei saptamani, el s-a prezentat la ANSVSA, unde a dat probabil si explicatii superiorilor. Si-a depus demisia din functia de director la DSVSA Buzau, iar sefii lui l-au „rasplatit” cu o functie de sef Birou  la Teleorman, facilitandu-i astfel intoarcerea „acasa”.

Postul de director al DSVSA Buzau a ramas astfel vacant, iar pana la o noua dispozitie a presedintelui ANSVSA, prerogativele au fost preluate, asa cum s-a intamplat de nenumarate ori in ultimii patru ani la Buzau, de directorul adjunct al institutiei, dr. Ciprian Botezatu.

Prefectul Vasile Alecu spune ca „deocamdata nu a fost emis un ordin al presedintelui Autoritatii Nationale privind postul de director executiv al DSVSA Buzau, asa ca pana la noi dispozitii, de activitatea institutiei se ocupa directorul adjunct, Ciprian Botezatu”, mentionand ca fostul director al institutiei, Adonis Dragnea, se afla „in continuare in concediu medical, el neprezentandu-se la postul pe care a fost detasat la ANSVSA”.


Adaugati un comentariu


 

*