Directia Sanitar Veterinara Buzau, stana fara caini

14 ianuarie 2013 | 4 comentarii |

Fostul director Adonis Dragnea a fost detasat la ANSVSA, iar in locul lui a venit la Buzau fostul sef al DSV Teleorman. Ambii si-au luat insa concediu medical, de a doua zi. Adjunctul Ciprian Botezatu este la un curs la Constanta.

 

Subpref. Alecu Vasile

Ca la noi, la nimeni. Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau functioneaza la acest inceput de an, ca o stana fara caini. Niciun sef nu gasesti in institutie, pentru ca fie „a dat boala” peste ei, fie au alte treburi. In acest context, toata responsabilitatea a ramas pe umerii unui sef de serviciu, care are insa atributii limitate. Doamne fereste de o epizootie sau alta nenorocire!…

Delegatia de 30 de zile, prin care dr. Marijan Milea fusese numit la conducerea institutiei la sfarsitul lunii noiembrie, a expirat si nu i-a mai fost prelungita. Printr-un Ordin al presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, fostul director executiv PDL-ist, Adonis Dragnea, a fost „detasat in structura centrala, ca director al Directiei de Control Vamal, pe o perioada de sase luni. In locul sau, la Buzau, tot pentru sase luni si tot prin Ordin al directorului ANSVSA, a fost detasat fostul director executiv de la Teleorman, dr. Marius Stan. Acesta a venit vineri la Buzau, a facut cunostinta cu personalul de aici, iar de astazi s-a imbolnavit subit si a intrat in concedu medical. Tot subit si inexplicabil s-a imbolnavit si Dragnea, care desi fusese, practic, promovat, a gasit de cuviinta sa-si ia concediu medical, asa cum a facut si in ultima luna din 2012. Cred ca trebuie gasita o rezolvare, pentru ca este inadmisibil ca o institutie atat de importanta sa functioneze astfel”, a declarat pentru Sanatatea Buzoiana, subprefectuil Vasile Alecu, exprimandu-si speranta ca pana la sfarsitul acestei luni sa se gaseasca o rezolvare, iar lucrurile sa reintre in normal.

 

Nici Botezatu nu-i „la post”

Dr. Ciprian Botezatu

Situatia este cu atat mai hilara cu cat nici directorul adjunct Ciprian Borezatu nu-i la post, pentru a suplini, asa cum a mai facut-o in nenumarate randuri, lipsa directorului general executiv.

Contactat de reporterii nostri, el a declarat ca se afla la un curs, la Constanta, si ca se intoarce saptamana viitoare. „Din pacate, eu eram programat la un curs de functionari publici, la Constanta, cu mult inainte de a se sti de aceste schimbari si cu atat mai mult de a avea habar ca directorul abia numit se imbolnaveste brusc si intra in concediu medical. In lipsa lui si a mea, atributiunile sefului institutiei au fost preluate, conform unei note interne existente, de dr. Silvia Enescu, sef Serviciu Inspectie. Competentele sale sunt desigur limitate in anumite privinte, dar in chestiunile principale, care privesc populatia si sanatatea animala, nu exista riscul de a nu se descurca foarte bine in vreo problema, este un medic foarte priceput. Din fericire, in aceasta perioada nici nu exista riscuri majore, au trecut sarbatorile si s-a diminuat foarte mult riscul unor focare de trichineloza”, a precizat dr. Ciprian Botezatu, director adjunct si purtator de cuvant al institutiei.

Pana la organizarea concursului pentru ocuparea postului vacant de director executiv, este insa posibil sa se gaseasca un alt director care sa fie numit la condcerea institutiei, mai ales daca aceasta isi schimba numele sau mai Dr. Botezatu spune ca in judet starea sanitar-veterinara este normala, cadrele de specialitate indeplinind obiectivele programelor de supraveghere si aparare a sanatatii animalelor.

 

Dr. Danut Pale

„De rasul lumii”

Medicii veterinari din judet considera ca situatia creata prin neprezentarea la post a celor doi directori detasati face „sa fim de rasul lumii. Despre ce vorbim? Unora li s-a urcat la cap, cred ca au numai drepturi si nicio obligatie. Este ciudat ca ANSVSA a trimis la Buzau un om din Teleorman, care nu stim cat este de competent, dar stim ca nu si-a platit cotizatia la Colegiul Medicilor Veterinari de doi ani, așa că nu mai are drept de practica medicala. Iar asta, in conditiile in care la DSVSA Buzau sunt destui medici sau alti functionari seriosi si competenti, dintre care s-ar fi putut alege. Iar in ceea ce-l priveste pe dr. Dragnea, se stie ca are pe rol numeroase procese in care este implicat cu prombleme care nu fac cinste unui conducator de institutie, iar cei de la ANSVSA l-au promovat – si culmea, el si-a luat medical… Personal, sunt revoltat ca se intampla astfel de lucruri si chiar am formulat un memoriu in care aduc in discutie aceste probleme si altele de care ar trebui sa se tina seama, pe care-l voi inainta atat Institutiei Prefectului Buzau, ca reprezentant al Guvernului in teritoriu, cat si ANSVSA”, mentioneaza dr. Danut Pale, presedintele Colegiului Medicilor Veterinari Buzau, vicepresedinte al Colegiului National si consilier judetean.

In lumina acestor declaratii si a evidentelor care nici macar nu lasa loc de comentarii, nu putem sa nu ne intrebam cum este posibil sa functioneze in asa hal o institutie a statului de o asemenea importanta si de ce isi permit unii sa-si bata joc de banii contribuabililor, din care sunt platiti cu salarii frumoase…Comentarii (4)

 1. ADRIANA spune:

  Cunoscatorule!Ai uitat sa spui reprezentatilor lupilor din precedenta haita ca in 24 de ore a omorat toti lupii…Asta da amnezie!

 2. Calin spune:

  UN BERBEC DIN STANA
  Înainte sa aruncati cu noroi în imaginea unei instituții si sa afirmati ca este o “stana fără câini” poate ar trebui sa precizati ca “stana a rămas fără câini” după ce aceștia au fost haituiti de către reprezentanții “turmelor de lupi”…care de câteva luni bune încearcă prin toate metodele legale sau mai puțin legale sa alunge paznicii actuali si in locul lor sa își aducă “catelusii”.

 3. un cunoscător spune:

  Pot înțelege multe dar cum de Dumnezeu unora dintre noi ne-a uitat măsura chiar nu înțeleg. De ce stână fără câini ?
  1. Titularii posturilor de Directori executivi de la Buzău și Teleorman există și pot fi identificați ușor, doar că aceștia actualmente se găsesc într-o situație absolut legală.
  2. Detașarea face parte dintr-un concept mai amplu de mobilitate a funcționarilor publici care NU presupune pierderea postului de drept câștigat prin concurs, și este valabilă 6 luni.
  3. ”absența de la post” a unui funcționar public aflat la un curs de instruire presupune delegarea respectivului în interesul serviciului, perfecționarea continuă fiind o condiție obligatorie potrivit legii pentru dezvoltarea carierei.
  4. Colegiul Medicilor veterinari este un for profesional ce apără interesele medicilor veterinari de liberă practică . Prin urmare ”revolta” Dr. Pîle este doar și numai o stare de nervozitate sper trecătoare cu izvor dincolo de profesie.
  În concluzie tot acest articol după părerea mea este un exemplu de ”cum poți face un mare foc incediind un cub de gheață.

Adaugati un comentariu


 

*