Adonis Dragnea, schimbat din nou de la sefia DSV Buzau

16 septembrie 2014 | 0 comentarii |

El este cercetat de Comisia de Disciplina a ANSVSA, iar pana la finalizarea anchetei, in locul sau a fost detasat Ion Niculicea,  de la Piatra Neamt.

 

Adonis Dragnea

Adonis Dragnea

Scaunul de sef al Directiei Sanitare Veterinare si Siguranta Alimentara (DSVSA) a judetului Buzau i-a fost, inca o data, tras de sefii de la Centru, medicului veterinar Adonis Dragnea, care din nou face obiectul unei cercetari administrative, demarata de Comisia Centrala de Disciplina, se pare, in urma unei sesizari.

Adonis Dragnea a fost suspendat din functia de director executiv al DSVSA Buzau si trecut pe o functie de executie, in locul sau, la conducerea institutiei fiind numit, cu delegatie, Ion Niculicea de la Piatra Neamt.

Este posibil ca cercetarea sa aiba legatura cu proasta gestionare a bolii limbii albastre la Buzau, desi oficial, nu se cunoaste motivul inlaturarii acestuia, pentru a patra oara, de la sefia DSVSA Buzau.

Legatura care se poate face cu aceasta situatie este faptul ca la sedinta convocata de Institutia Prefectului cu reprezentantii DSVSA si ai primariilor din localitatile afectate, la sfarsitul lunii august, dupa confirmarea focarelor de Bluetongue, subprefectul George Sava i-ar fi cerut demisia lui Dragnea.

 

 

Medici veterinari

Medici veterinari

Este insa de luat in calcul si solicitarea  Colegiului Medicilor Veterinari Buzau, transmisa presedintelui ANSVSA, Vladimir Manastireanu, de a interveni „urgent pentru a clarifica situatia de la DSVSA Buzau”, medicii veterinari buzoieni de libera practica contractuali ai actiunilor sanitar-veterinare din cadrul Programului actiunilor de supraveghere, prevenire si control a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si inregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor si ecvinelor, fiind obligati sa inceteze activitatea ca urmare a neachitarii sumelor aferente lunilor octombrie-noiembrie 2013 si a notificarii DSVSA Buzau vis-a-vis de lipsa banilor pentru actiunile sanitar-veterinare din lunile mai-iunie-iulie 2014, precum si actiunea in instanta a medicilor concesionari.

 

Prefectul Buleandra si subprefectul Sava

Prefectul Buleandra si subprefectul Sava

Documentul a fost transmis atunci si Prefecturii Buzau, impreuna cu notificarea DSVSA Buzau si lista celor 58 de medici concesionari care au semnat pentru intreruperea activitatii ca forma de protest la neplata activitatilor sanitar-veterinare contractate si efectuate in octombrie si noiembrie anul trecut.

Prefectul Maria Buleandra a declarat la momentul respectiv, pentru Sabatatea Buzoiana, ca a cerut la ANSVSA un punct de vedere privind a aceasta situatie, mentionand ca a fost efectuat si un control de la Centru, in legatura cu activitatea conducerii DSVSA Buzau.

Medicul veterinar Adonis Dragnea s-a aflat de mai multe ori in centrul unor scandaluri administrative si s-a incercat schimbarea sa din fucntie, dar acesta si-a recastigat functia, de fiecare data, in instanta.  Este posibil ca si de aceasta data sa actioneze la fel, avand in vedere ca la sedinta de la sfarsitul lunii august a inregistrat totul cu un reportofon, sub pretextul ca nu vrea sa fie acuzat, ulterior, ca n-ar fi gestionat corespunzator situatia Bolii limbii albastre in judet.

 


Adaugati un comentariu


 

*