Doctorul Dumitru Baiculescu este, de astazi, seful DSVSA Buzau

6 februarie 2014 | 0 comentarii |

Medicul veterinar buzoian are o vechime de peste 30 de ani in medicina veterinara buzoiana, el gestionand in aceasta perioada Circumscriptia Padina, unde „nu am avut niciun eveniment epizootic”, dupa cum singur spune.

 

Dr. Dumitru Baiculescu

Dr. Dumitru Baiculescu

Medicul veterinar Dumitru Baiculescu este, de astazi, director general executiv al Directiei Sanaitare Veterninare si pentru Siguranta Alimentatiei (DSVSA) Buzau. Numirea sa a avut loc in urma concursului sustinut la jumatatea lunii ianuarie, la Autoritatea Sanitara Veterninara si pentru Siguranta Alimentatiei (ANSVSA) si, deocamdata este pentru o perioada de sase luni, urmand ca ANSVSA sa decida daca se organizeaza un nou concurs sau ramane valabil cel sustinut in ianuarie, pentru un intreg mandat.

Condusa pana astazi de un director detasat de la Salaj, institutia are de recuperat in imagine, iar dr. Baiculescu, pe care colegii il considera un profesionist, spune ca „important este ca toata lumea sa-si faca treaba. Eu cred ca activitatea unei institutii trebuie sa decurga firesc, fara tensiuni, iar daca toti ne facem datoria, nu avem de ce sa ne facem griji. Personal, in 30 de ani de cand raspund de Circumscripria Sanaitar-veterinara Padina, am avut ca prioritate sanatatea publica, care depinde in mare masura de sanatatea animala. Am respectat legislatia si oamenii si astfel am reusit sa nu am avut nicio epizootie. Inca o data sustin ca daca fiecare ne facem datoria pe portiunea de activitate de care raspundem si respectam legislatia, va fi bine atat pentru institutie cat si pentru fiecare dintre noi si, implicit, pentru populatie si animalele din judet”.

 

Colegiul Medicilor Veterinari

Colegiul Medicilor Veterinari

Dr. Dumitru Baiculescu a absolvit facultatea de Medicina Veterinara in 1984, al treilea din promotia sa, iar debutul profesional si l-a facut in Buzau,  unde se afla si in prezent. Este cotat ca unul dintre profesionistii de baza ai medicinei veterinare din judet, iar de doua legislaturi este vicepresedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Buzau, in echipa cu dr. Danut Pale.

In calitatea sa de coleg atat in profesie cat si in forul profesional, dr. Pale considera ca „dr. Dumitru Baiculescu este atat profesional cat si colegial o persoana pe care te poti baza, care stie ce face si care intotdeauna a dat dovada de seriozitate si implicare, asa ca il vom sustine in proiectele pe care le va implementa la nivelul Directiei. Este important ca fiecare sa vina la serviciu de placere si nu sub un continuu stres, dar tot la fel de important este ca fiecare sa-si cunoasca locul si responsabilitatile si sa puna pe primul plan profesionalismul si nu interesul personal”, a precizat pentru Sanatatea Buzoiana presedintele Colegiului Medicilor Veterinari.

 

Medici veterinariNumirea dr. Baiculescu la sefia DSVSA Buzau are loc intr-un moment extrem de dificil pentru institutia care, de aproape un an este fara director general, fostul director Adonis Dragnea „jucandu-se” de-a „detasarea” si de-a concediul medical, iar in ultimele doua luni a fost in centrul atentiei publice din cauza scandalului spagii soldat cu arestarea deputatului Gheorge Coman, denuntat procurorilor anticoruptie de adjunctul DSVSA Buzau.

Potrivit anchetatorilor, in perioada noiembrie – decembrie 2013, Gheorghe Coman, folosindu-se de influenta conferita de functia de conducere detinuta in cadrul formatiunii politice din care facea parte (Partidul Conservator), i-a solicitat unui denuntator, in schimbul mentinerii acestuia in functia publica de director executiv adjunct al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Buzau, diverse servicii si foloase materiale necuvenite, pentru care a si fost arestat, intre timp.

Dr. Dumitru Baiculescu va face echipa la conducerea DSVSA Buzau cu dr. Ciprian Botezatu, care va ocupa si in continuare postul de director adjunct.

 


Adaugati un comentariu


 

*