Nicolaescu si Banicioiu, audiati, pe rand, la DNA

Actualul ministru al Sanatatii si predecesorul sau au fost citati in calitate de martori in dosarul in care este cercetat penal Silvian Ciuperca, presedintele Consiliului Judetean Ialomita.

 

Silvian Ciuperca

Silvian Ciuperca

Ultimii doi ministri ai Sanatatii au trecut astazi pragul DNA-ului, unde au dat cu subsemnatul in calitate de martori, fiind citati de procurorii anticoruptie in dosarul ce il are ca protagonist pe Silvian Ciuperca, presedintele Consiliului Judetean Ialomita. Acesta a fost arestat preventiv, luna trecuta, pentru mai multe fapte de coruptie, unul dintre motive fiind si acela ca a influentat un control trimis de la Ministerul Sanatatii la Spitalul Judetean Slobozia. Interpelarile telefonice arata clar cum acesta ii dicta, practic, sefului echipei de control din minister, ce sa scrie in raport, dupa ce concluziile initiale ale controlului nu fusesera pe placul lui Ciuperca. Astfel se explica si vizita la DNA pe care fostul si actualul ministru al Sanatatii au efectuat-o astazi, ambii precizand ca au fost citati in calitate de martori in dosarul respectiv.

 

Eugen Nicolaescu

Eugen Nicolaescu

Primul care a sosit la DNA a fost  ex-ministrul liberal Eugen Nicolaescu. Acesta a declarat ca a fost citat la solicitarea avocatilor lui Silvian Ciuperca, in urma recomandarilor facute de acesta. De altfel, la plecarea de la sediul DNA, Nicolaescu le-a spus jurnalistilor ca nu a avut prea multe de declarat in fata procurorilor. El a mentionat ca nu cunoaste prea multe date despre controlul respectiv si mai ales ca nu stie nimic despre concluziile acestuia, chiar daca a fost efectuat in timpul mandatului sau. Tot ce a putut spune a fost ca, din cate cunoaste, controlul s-a efectuat urmandu-se toti pasii legali, dar ca alte amanunte nu detine, intrucat concluziile au fost prezentate dupa ce el plecase din functia de ministru al Sanatatii.

 

Nicolae Banicioiu- ministrul Sanatatii

Nicolae Banicioiu- ministrul Sanatatii

Tot in cursul zilei de astazi, la DNA si-a facut aparitia si actualul ministru, Nicolae Banicioiu.  Acesta s-a aratat la fel de zgarcit in declaratii, ca si predecesorul sau. Astfel, sosit la sediul DNA in jurul orei 15.00, Banicioiu nu a dorit sa faca nicio declaratie jurnalistilor care l-au asteptat la intrarea in sediul institutiei, mergand direct in biroul procurorilor.

Surse judiciare au precizat insa ca actualul ministru a fost citat ca martor in acelasi dosar, lucru confirmat de Nicolae Banicioiu in momentul in care a iesit de la audieri.

Dupa cum rezulta din dosarul procurorilor, intreaga miza a scandalului a fost numirea unui nou manager, agreat de Silvian Ciuperca, la conducerea Spitalului Judetean Slatina, fapt pentru care acesta a solicitat controlul de la minister, in ideea de a-l infunda pe managerul pe care nu il agrea,  acesta din urma fiind si cel care a facut denuntul la DNA.

 


Categorii: Actual, Institutii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*