REZIDENTIAT: Noi prevederi privind pregatirea viitorilor medici

Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei au adus cateva modificari ordinului care reglementeaza efecturea modulelor de pregatire de catre medicii rezidenti.

 

rezidenti .Medicii rezidenti care urmeaza sa isi inceapa stagiul de pregatire in spitale trebuie sa aiba in atentie faptul ca, incepand din data de 1 martie, vechiului ordin care reglementeaza efectuarea modulelor de pregatire in cazul lor i-au fost aduse unele modificari valabile incepand cu acest an, modificari ce se refera in mod special la documentele necesare pentru efectuarea stagiului in unitatile medicale. Astfel, conform deciziei de completare  a documentului legisltiv adoptat in 2007, cu 30 de zile inainte de inceperea modulului de pregatire, rezidentii si specialistii prevazuti in ordin trebuie sa depuna o cerere de efectuare a pregatirii la spitalul vizat. Unitatea sanitara va centraliza cererile de efectuare a pregatirii, pe care le va transmite apoi, saptamanal, Directiei de Sanatate Publica judeteana sau a municipiului Bucuresti, insotite de o copie a primei pagini din carnetul de rezident.

 

medic rezidentRepartizarea rezidentilor pentru efectuarea modulului de pregatire in unitatile sanitare se va face pe baza acordului de primire al sefului de sectie din spitalul respectiv. Conform noilor prevederi, cu cinci zile inainte de inceperea pregatirii, Directia de Sanatate Publica trebuie sa transmita unitatilor sanitare de la care au venit solicitarile, adresele de repartitie. La primirea adreselor de repartitie, unitatea sanitara acreditata va elibera, pentru medicii rezidenti sau specialisti, adresele de repartitie, pe care acestia au obligatia sa le depuna la sectia in care isi vor efectua stagiul de pregatire sau, dupa caz, la unitatea angajatoare cu care a fost incheiat contractul de munca.

Validarea stagiilor efectuate pe parcursul fiecarui an de rezidentiat va fi efectuata de structura abilitata din cadrul Directiei de Sanatate Publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti.

 

rezidentiatRezidentii si medicii aflati la a doua specializare cu taxa care isi vor desfasura stagiul de pregatire in Centrul Universitar Bucuresti trebuie sa transmita, pana la 1 mai, documentele prevazute in noul Ordin, catre Compartimentul de management al pregatirii medicilor, medicilor dentisti si farmacistilor prin rezidentiat si a doua specialitate cu taxa, din cadrul Ministerului Sanatatii, Strada George Vraca, nr. 9, sector 1, Bucuresti. Acest departament  prelucreaza solicitarile si intocmeste o adresa de repartitie catre unitatea sanitara acreditata care a transmis cererea si o adresa de repartitie catre unitatea sanitara cu care rezidentul a incheiat contractul de munca, respectiv, adresa de repartitie catre sectia/sectia clinica in care isi efectueaza stagiul medicul aflat la a doua specializare. Solicitarile vor fi prelucrate de catre structura abilitata din cadrul Directiei de Sanatate Publica a municipiului Bucuresti.

Incepand cu anul acesta, examenul de rezidentiat va fi organizat de Ministerul Educatiei, prin intermediul universitatilor de medicina si farmacie din tara si nu de Ministerul Sanatatii, ca pana acum.


Adaugati un comentariu


 

*