REZIDENTIAT 2015: 3.800 de locuri pentru absolventii UMF

10 octombrie 2015 | 0 comentarii |

Noile conditii in care se va desfasura concursul de intrare in Rezidentiat in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, din 15 noiembrie, au fost publicate de Ministerul Sanatatii.

 

medici ortopedie studentiAu fost publicate locurile si posturile pe care absolventii universitatilor de medicina, medicina dentara si farmacie se vor bate, pe 15 noiembrie, la concursul de Rezidentiat din acest an. Examenul se va sustine la fel ca si in anii trecuti, in sase centre universitare, respectiv Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, targu Mures si Timisoara, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Candidatii vor avea la dispozitie  3388 locuri si posturi pentru medicina, 263 de locuri pentru medicina dentara si 152 de locuri pentru farmacie.

Inscrierile pentru rezidentiat se vor face pana la data de 23 octombrie 2015, ora 15.00, la directiile de sanatate publica din cele 41 de judete si Municipiul Bucuresti sau la ministerele cu retea proprie, dupa caz.

Taxa de participare la concurs este de 360 de lei de persoana si se va achita in Contul IBAN: RO36TREZ70020E365000XXXX, CUI 4266456, DTMB (Directia de Trezorerie a Municipiului Bucuresti), beneficiar Ministerul Sanatatii, adresa: str. Cristian Popisteanu Nr. 1-3, sector 1, Bucuresti, cod: 010024.

 

medici rezidentiat-2015Printre specialitatile deficitare pentru care se organizeaza rezidentiatul in unitatile de profil se afla chirurgie cardiovasculara, neonatologie, oncologie medicala, radioterapie, anestezie si terapie intensiva, epidemiologie, farmacie clinica, hematologie, medicina de laborator, pediatrie, psihiatrie, psihiatrie pediatrica, radiologie si imagistica medicala.

Concursul se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pentru care candidatii au la dispozitie 4 ore ca sa raspunda.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu, in centrul universitar de concurs.

*Amanute privind tematica de concurs si bibliografia aferenta (care au ramas aceleasi din 2014), precum si numarul locurilor si posturilor, metodologia si conditiile de participare au fost afisate in Viata Medicala si pe site-ul oficial al MS, sectiunea Rezidentiat.

 


Adaugati un comentariu


 

*