O ambulanta ce transporta un bolnav din Braila la Balotesti a fost spulberata de o autoplatforma, pe DN 1B, in zona Popasului Merei

30 octombrie 2012 | 1 comentariu |

Pacientul a decedat, iar medicul, asistentul medical si ambulantierul au suferit multiple traumatisme si se afla internati in Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Buzau.

 

Foto: Ciprian Sterian

Trei membri ai unui echipaj al unei ambulante din Braila si pacientul pe care-l transportau pentru recuperare medicala la Balotesti au fost astazi victimele unui grav accident de circulatie produs pe DN 1B, intre Buzau si Ploiesti. In zona Popasului Merei, o autoplatforma ce transporta doua microbuze spre Galati a intrat pe contrasens, lovind frontal ambulanta care circula regulamentar, cu semnalele acustice si luminoase in functiune, dinspre Braila, transportand un pacient supravegheat de un medic si un asistent. Personalul de pe ambulanta a suferit multiple traumatisme, iar medicul a ramas mai bine de o jumatate de ora captiv intre fiarele contorsionate. Pacientul, in varsta de 71 de ani, a decedat.

Trei masini ale Serviciului Judetean de Ambulanta, alta de la SMURD si un echipaj al Serviciului de Descarcerare s-au deplasat imediat dupa producerea evenimentului la fata locului, pentru a veni in ajutorul ranitilor.

A fost vorba despre patru victime rezultate din impact, trei fiind membri ai echipajului ambulantei implicata in eveniment, iar cea de-a patra , un pacient in varsta de 71 de ani care era transportat la spitalul din Balotesti pentru recuperare medicala. Medicul a suferit traumatisme ale membrului inferior drept si membrului superior stang, ambulantierul a avut traumatisme mai putin grave ale unui membru inferior, iar asistentul medical a suferit usoare escoriatii faciale si traumatism al membrului superior stang. Pacientul, din nefericire, a fost cel mai grav afectat, el suferind politraumatisme severe toracice si abdominale si traumatism craniocerebral. Pe fondul unor antecedente medicale din cauza carora era transportat cu ambulanta, el nu a rezistat traumatismelor suferite in accident si, in ciuda  eforturilor medicilor de la Ambulanta si UPU, a decedat”, a precizat dr. Lhuana Zissu, sefa Serviciului Judetean de Ambulanta Buzau, care s-a aflat personal in misiune pentru a-si ajuta colegii implicati in eveniment.

Membrii echipajului de pe ambulanta se afla la ora actuala in Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, unde au fost stabilizati si investigati. Pacientul, cel mai grav traumatizat, a fost preluat imediat de o ambulanta de la Buzau si transportat la Spitalul Judetean, dar „a intrat in stop cardiorespirator si in ciuda eforturilor supraomenesti ale medicilor, nu a mai putut fi salvat. Ceilalti trei membri ai echipajului sunt acum in stare stabila”, potrivit purtatorului de cuvant al unitatii medicale, Adriana Bratosin.

Singurul care nu a fost afectat in urma impactului a fost soferul autoplatformei. Acesta a declarat politistilor ca a intrat pe contrasesns incercand sa evite coliziunea cu un autoturism Mercedes care l-ar fi depasit si i-a franat brusc in fata, incercand sa vireze la stanga, catre Merei. In ciuda incercarilor sale de a evita coliziunea si a tentativei soferului ambulantei de a frana, impactul nu a putu fi evitat.

Politistii cerceteaza acum imprejurarile in care s-a produs evenimentul si incearca sa stabileasca cine este vinovat.Comentarii (1)

  1. promovarea sanatatii spune:

    …imi pare rau pentru toti oamenii care au de suferit din cauza acestui accident!… Ar merita onoruri+recompense, la fel ca si militarii romani ranitzi pe campurile de lupta din Afganistan, Irak …alte “teatre de operatziuni” militare… Fiecare la locul de munca si datorie indeplinita in folosul public, merita recunostintza egala!

Adaugati un comentariu


 

*