O fetita de numai 12 ani uimeste lumea cu inteligenta ei!

5 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Lydia Sebastian, o fetita de origine indiana care locuieste in Marea Britanie, a reusit sa depaseasca cu doua puncte IQ-ul lui Albert Einstein si al lui Stephen Hawking.

 

Lydia Sebastian (sursa foto: gazette-news.co)

Lydia Sebastian (sursa foto: gazette-news.co)

O fetita de numai 12 ani uimeste oamenii de stiinta cu inteligenta ei, scrie presa din intreaga lume, de cateva zile incoace. Lydia Sebastian, la varsta la care alte fetite inca se joaca cu papusile, a reusit sa obtina 162 de puncte la testarea Mensa Catrall III B. Potrivit oamenilor de stiinta, acesta este un scor cu doua puncte peste cel al lui Albert Einstein si al profesorului Stephen Hawking si maximum ce poate fi obtinut in cadrul acestui test de verificare a IQ-ului.

La inceput am fost foarte emotionata, dar odata ce am inceput, a fost mai usor decat ma asteptam si m-am relaxat”, a declarat Lydia, spunand ca s-a straduit sa faca testul, care a urmarit inteligenta la mai multe capitole, inclusiv inteligenta lingvistica, analogiile, logica si definitiile, „cat mai bine”.

Lydia Sebastian invata la liceul de fete Colchester County si, pentru a putea sustine acest examen si-a rugat un an intreg parintii, sa o lase sa participe. Pana la urma i-a convins, iar rezultatul a uimit pe toata lumea, chiar si pe parintii ei, care desi o cunosc foarte bine, nu se asteptau la un astfel de rezultat.

 

Albert Einstein, Stephen Hawking, Lydia Sebastian

Lydia Sebastian a avut un scor IQ mai mare decat Albert Einstein sau Stephen Hawkin

Considerata un fel de soarece de biblioteca, Lydia ar fi citit toate cele 7 carti din seria Harry Potter de 3 ori. Canta la vioara de la varsta de 4 ani si a inceput sa vorbeasca inca de cand avea 6 luni. A inceput sa citeasca la cativa ani si inca de mica era preocupata de lecturi care depaseau cu mult varsta ei. Matematica a fost intotdeuna obiectul ei favorit si inca din clasele primare a castigat premii importante la aceasta disciplina, potrivit unei declaratii data de tatal fetitei, Arun, citat de The Daily Mail.

Tatal Lydiei este medic radiolog la spitatul Colchester General, iar mama, Erika Kottiath, este director la Barclays Bank. Parintii fetitei provin din sudul Indiei – Kerala si traiesc in Langham, Essex – Marea Britanie.

 


Adaugati un comentariu


 

*