Buzoienii, asteptati sa incinga Hora Unirii in jurul Muzeului Judetean

23 ianuarie 2016 | 0 comentarii |

Duminica, 24 ianuarie, organizatorii evenimentului isi propun sa stabileasca un record local, formand cea mai mare hora care s-a jucat vreodata in judetul Buzau.

 

horaPentru ca sanatatea spirituala a unei natiuni tine foarte mult si de gradul in care isi cunoaste si isi respecta istoria, trei institutii de cultura buzoiene din subordinea Consiliului Judetean vor organiza duminica, 24 ianuarie, un eveniment inedit. Acesta este dedicat Unirii Principatelor Romane, eveniment care a avut loc pe 24 ianuarie 1859 si este cunoscut in istorie ca Mica Unire.

Organizatorii si-au propus cu aceasta ocazie sa mobilizeze cel putin 600 de buzoieni care sa se prinda intr-o hora a unirii ce va inconjura Muzeul Judetean, recent renovat, consemnand totodata si un record local.

Cele trei institutii de cultura care au avut aceasta initiativa sunt Muzeul Judetean, Teatrul George Ciprian si Centrul Judetean de Cultura si Arta, cea mai mare hora care a avut loc vreodata in Buzau” fiind doar unul dintre evenimentele programate pentru ziua de duminica.

 

Muzeul Judetean BuzauManifestarile care se vor desfasura la Muzeul Judetean vor debuta la ora 10.00, cu prezentarea drapelelor tuturor unitatilor din subordinea Diviziei 2 Infanterie de la Buzau. Apoi, de la ora 10.15, toti cei prezenti vor fi invitati sa se prinda in hora care va inconjura cladirea muzeului, in acest scop, organizatorii facand apel la cat mai multi buzoieni sa participe la eveniment.

Incepand cu ora 10.45, la parterul Muzeului Judetean va avea loc vernisajul expozitiei ,,Alexandru Ioan Cuza la Buzau“, iar de la ora 11.00, in sala Teatrului G. Ciprian va avea loc spectacolul de muzica populara sustinut de artistii Centrului de Cultura si Arta Buzau.

De la ora 12.00, in amfiteatrul Muzeului Judetean va fi prezentat volumul stiintific „Cimitirul Medieval de la Piatra Neamt – Darmanesti. Cercetarile preventive din anul 2012”, iar dupa ora 12.20, in acelasi amfiteatru, este programat spectacolul de poezie si cantece patriotice sustinut de elevii scolilor din Hales si Bratilesti. Cu incepere de la ora 12.30, tot in sala amfiteatru, va avea loc o masa rotunda cu tema „Alexandru Ioan Cuza şi Mica Unire”, eveniment organizat cu sprijinul Societatii de Stiinte Istorice din Romania, filiala Buzau.

 


Adaugati un comentariu


 

*