Donatori cu suflet mare, în vizită pe șantierul primului spital de oncologie pediatrică

17 octombrie 2018 | 0 comentarii |

Aceștia au participat la ziua Porților Deschise, ocazie cu care au scris mesaje care au fost introduse într-o „capsula a viitorului” zidită apoi la temelia spitalului.

 

Oamenii cu suflet mare care s-au implicat pentru a sprijini proiectul de construire a primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România au avut ocazia să vadă pe viu care este stadiul lucrărilor și, totodată, să lase un gând pentru generațiile viitoare într-o capsulă care a fost zidită la temelia viitorului edificiu medical construit integral din donații. Asociația Dăruiește Viață, căreia îi aparține inițiativa demarării acestui proiect unic în România, a organizat Ziua Porților Deschise pe șantierul viitorului edificiu din curtea spitalului de copii Marie Curie, dând astfel posibilitatea tuturor susținătorilor să vadă la fața locului care este stadiul lucrărilor și să afle noi amănunte despre proiect. Peste 100 de persoane au răspuns invitației, printre acestea numărându-se și personalități ale vieții publice, care s-au implicat în sprijinirea proiectului, precum și reprezentanți ai companiilor care au contribuit cu sume substanțiale în acest sens.

Cu ocazia acestui eveniment, toți cei prezenți au putut sa scrie în câteva rânduri mesaje adresate generațiilor viitoare, care au fost plasata într-o „capsula a viitorului”, împreună cu alte aproximativ 2.000 de mesaje primite de la donatori, fiind apoi plasate la temelia viitorului spital.

 

Proiectul a fost lansat în urmă cu doi ani, inițiatorii propunându-și în primă fază să ofere suport copiilor din România bolnavi de cancer. Întrucât campania de strângere de fonduri a atras un număr foarte mare de donatori și de companii care s-au alăturat inițiatorilor, proiectul a fost extins. Astfel imobilul cu trei etaje propus inițial s-a extins la șase etaje, adăugându-se ulterior şi un bloc operator modern cu 8 săli de operaţie, o secţie de terapie intensivă, una de chirurgie şi una de neurochirugie. Carmen Uscatu, președintele asociației Dăruiește Viață, a declarat în cadrul evenimentului că în cei doi ani de la lansarea campaniei, peste 200.000 de donatori şi peste 1.500 de companii s-au alăturat demersului, contribuind cu 8 milioane de euro.

Aceasta adăugat că prin acest gest de solidaritate, oamenii cu suflet mare au reușit în acești doi ani ceea ce nu a reușit statul român să facă în 30 de ani.

 

Gabriel Liiceanu

La finele lunii trecute, pentru a continua strângerea de fonduri necesare ducerii la bun sfârșit a proiectului, asociaţia Dăruieşte Viaţă, alături de Ogilvy România a lansat o nouă campanie denumită „Viaţa copiilor bolnavi de cancer atârnă de un fir de păr”, acțiune căreia i s-au alăturat unele dintre cele mai importante personalităţi publice din România, artişti, jurnalişti, oameni de televiziune şi filozofi români. Campania se adresează celor care au disponibilitatea, prin donaţii pe termen lung, să contribuie la reușita proiectului, iar mesajul nu a rămas fără ecou. Astfel, în perioada 28 septembrie – 16 octombrie 2018, s-au strâns 280.000 euro de la donatori persoane fizice, prin donaţii online pe Bursa de Fericire şi prin SMS la 8864 cu mesajul SPITAL.

Gabriel Liiceanu, una dintre personalitățile publice care sprijină proiectul a declarat cu această ocazie că „nimeni, darămite un copil, n-ar trebui să treacă printr-o asemenea tragedie cum e cancerul. Am văzut copii bolnavi de cancer în spital şi v-aş ruga să vă imaginaţi o suferinţă fără echivalent în lume. Vă imaginaţi un copil de câţiva ani, cu corpul garnisit de ace, cu trupul bandajat în urma unor operaţii teribile, vă imaginaţi cum arată chipurile lor palide, apatice, dar îngrozitor de înţelepte. La doar 5 ani au înţelepciunea unui om de 20 de ani, care îşi încurajează mamele copleşite de tragedie. Prin acest spital putem să le asigurăm condiţii decente de tratament şi vindecare, ceea ce nu se întâmplă în prezent în România. Cu aceşti 4 euro pe lună daţi prin SMS se poate asigura vindecarea unui copil care trece prin acest coşmar”.


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*