Prevenția, cel mai bun tratament!

6 aprilie 2020 | 0 comentarii |

Noul coronavirus face ravagii în lumea întreagă. Peste 1 milion de oameni au fost infectați la nivel global, iar aproape 60.000 dintre ei și-au pierdut viața. În România, până pe 5 aprilie, erau 3.864 de cazuri de persoane infectate, iar specialiștii ne avertizează că este posibil să se ajungă la 10-15.000 de cazuri, în următoarele două săptămâni.

În acest context, fără a intra în panică și fără a ne pierde simțul umorului, dar cu multă responsabilitate și rigurozitate, este esențial să respectăm măsurile de prevenție, atât acasă, cât și pe stradă și la serviciu…    

 

Iată câteva obiceiuri care pot opri răspândirea virusurilor la locul de muncă:

*Angajații ar trebui să lucreze de acasă, dacă este posibil, indiferent de vârstă – realitatea a demonstrat că și personale tinere sunt vulnerabile.

*Persoanele bolnave trebuie încurajate să stea acasă.

* Folosiți, pe cât posibil, modalități alternative de transport, iar în cazul în care programul vă permite, folosiți intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane.

* Ședințele cu participare numeroasă trebuie să fie mutate în mediul online.

* Trebuie promovată igiena corectă a mâinilor cu apă și săpun, timp de cel puțin 20 de secunde.

* Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate.

* Dacă strănutați sau tușiți acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel de unică folosință, pe care aveți grijă să-l aruncați imediat la coșul de gunoi.

* Se recomandă curățarea frecventă cu soluții pe bază de clor sau alcool, a suprafețelor des utilizate: birouri, mânerele ușilor, butoanele lifturilor, etc.

* Folosiți prosoape de hârtie, de preferat, pentru a vă șterge mâinile.

* Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

* Aerisiți de mai multe ori pe zi încăperile în care desfășurați activități.

* Masca de protecție/masca chirurgicală îi protejează pe cei din jurul dumneavoastră, în cazul în care aveți simptome de gripă sau răceală, întrucât previne răspândirea virusului pe cale respiratorie, dar vă poate proteja și pe dumneavoastră dacă sunteți sănătos, în cazul în care vă aflați în apropierea cuiva infectat.

* Virusul poate fi răspândit inclusiv de persoane aparent sănătoase, care nu au cunoștință de faptul că sunt purtători ai noului coronavirus.

* Păstrați distanța socială față de colegi, iar dacă nu este posibil, folosiți o mască de protecție.

* Angajatorii trebuie să se asigurare că există suficient dezinfectant pentru mâini.

 

 


Categorii: Umor

Adaugati un comentariu


 

*