Psihologi de renume mondial, reuniti la malul marii

Conferinta internationala a psihologilor incepe astazi, la Venus, avand ca principale tematici preventia si interventia psihologica.

 

conferinta congresIncepand da azi,  pana la sfarsitul saptamanii, Statiunea Venus va reuni unele dintre cele mai importante personalitati internationale din domeniul psihologiei, care vor participa la o conferinta organizata de Asociatia Romana pentru Cunoastere si Interventie Psihologica, in parteneriat cu Universitatea Andrei Saguna din Constanta.

Sub denumirea generica „De la cunoastere la interventie in psihologie”, conferinta internationala care a debutat astazi isi propune sa atraga atentia comunitatii stiintifice din domeniu asupra necesitatii dezvoltarii preventiei si interventiei psihologice.

Programata sa se desfasoare pe parcursul a cinci zile, manifestarea stiintifica va cuprinde tot atatea sectiuni, care vor acoperi intreaga sfera de interventie in domeniul psihologiei: Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor, Psihologie pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, Psihologie Clinica si Psihoterapie, Psihologie Educationala, Consiliere Scolara si Vocationala si Psihopedagogie Speciala.

 

Bernadette Blin

Bernadette Blin

Organizatorii au anuntat ca in cadrul tuturor celor 5 sectiuni se va pune un accent deosebit pe activitatile practice, toate prezentarile fiind de fapt ateliere de lucru si nu doar simple expuneri teoretice.

La eveniment vor fi prezenti unii dintre cei mai reputati psihologi recunoscuti la nivel mondial si personalitati ale psihologiei din Romania, precum prof. dr. Mihai Anitei, presedintele Colegiului Psihologilor din Romania, prof dr. Irina Holdevici, prof. dr. Margareta Dinca, prof. dr. Odette Dimitriu, prof. dr. Doru-Vlad Popovici si multi altii.

Intre invitatii straini, organizatorii i-au amintit pe Bernadette Blin si  dr. Gilles Lecocq, ambii din Franta, sr. Michael J. Stevens din Statele Unite ale Americii si Caterina Farkash Vidder din Israel.

Bernadette Blin este psiholog, psihoterapeut, supervizor si formator. Este fondatorul Institutului de Formare pentru Psihoterapie Transpersonala din Franta si autor a numeroase articole si carti in domeniul psihoterapiei transpersonale. Este, de asemenea, presedintele Asociatiei Europene de Psihologie Transpersonala (EUROTAS). Psihologul francez va verifica si stadiul in care se afla organizarea Conferintei EUROTAS 2016, care va avea loc tot la Venus, in luna septembrie, si care care reprezinta cea mai ampla conferinta organizata pana in prezent in Romania.

 

cu profesorii la psihologGilles Lecocq este doctor in psihologie, cercetator asociat la Laboratorul de Psihologie Aplicata al Universitatii din Reims Champagne Ardennes si Universitatea Picardie Jules Verne si cercetator asociat la Institutul Catolic de la Paris. In acelasi timp, el este formator in stiinte umane si sociale aplicate la domeniile de sanatate, educatie si sport, presedintele asociatiei Le Corps pour le Dire si director de cercetare la Wellness & Empowerment.

Michael J. Stevens este doctor in psihologie si profesor emerit la Universitatea de Stat din Illinois. A primit numeroase premii internationale pentru merite deosebite si a primit in 2003 titlul de Doctor Honor Causa, al Universitatii Lucian Blaga din Sibiu.

Caterina Farkash Vidder este un cunoscut facilitator si terapeut, psihoterapeut de orientare corporala si terapia regresiei. Este prezent in Romania pentru al cincilea an consecutiv, la solicitarea comunitatii psihologilor din Romania.

 


Adaugati un comentariu


 

*