Curs european de specializare in Psihoterapia Copilului

17 februarie 2017 | 0 comentarii |

Formarea in psihoterapia integrativa a copilului si adolescentului este acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania si Asociatia Europeana Interdisciplinara pentru Terapie cu Copii si Tineri. 

 

copil psihologPsihologii care doresc sa se specializeze in psihoterapia copilului au posibilitatea, incepand cu jumatatea lunii viitoare, sa participe la un curs de formare/specializare in psihoterapia integrativa a copilului si adolescentului, la finalul caruia vor obtine certificare europeana in aceasta specializare.

Cursul este organizat de Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa, care a avut aceasta initiativa, in contextul in care tot mai multi parinti se plang ca nu fac fata provocarilor impuse de cresterea unui copil, iar in acest sens apeleaza la ajutorul unui specialist. Romania are insa un deficit major de experti calificati in psihoterapia copilului si adolescentului, fapt pentru care s-a decis demararea acestui program educational, menit sa mai diminueze din acest deficit.

In acest sens, in zilele de 18 si 19 martie va demara, la Timisoara, primul program de formare profesionala destinat psihologilor, la finalul caruia se obtine avizul de libera practica de la Colegiul Psihologilor din Romania si Certificatul european pentru psihoterapia copilului. Se pot inscrie psihoterapeuti in supervizare, autonomi, specialisti si principali, indiferent de orientarea psihoterapeutica, care doresc sa se specializeze in psihoterapia copilului si adolescentului.

 

cursuri recalificare

Cursurile de formare, care au o durata de 2 ani si 6 luni, sunt acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania (COPSI) si de Asociatia Europeana Interdisciplinara pentru Terapie cu Copii si Tineri (EITACYP) – unul dintre cel mai mari foruri europene pentru pregatirea profesionala a psihologilor.

Proiectul educational este impartit in 18 module, in cadrul carora sunt pregatiti specialisti pentru toate stadiile de dezvoltare mentala, psihica si cognitiva a copiilor si adolescentilor si pentru toate problemele cu care acestia se confrunta in decursul anilor.

Psihoterapeutii vor invata sa gestionate relatiile cu copii care au dezvoltat tulburari de comportament, de la cele mai putin grave, precum dependenta de jocuri si internet, tulburari de conduita, tulburari de atasament, la cele mai grave, cum sunt dependenta de droguri si alcool, abuzurile fizice, sexuale si stresul post-traumatic. Cursantii vor invata, de asemenea, cum sa le ofere copiilor si adolescentilor sprijin in cazul tranzitiilor majore in viata, cum ar fi plasarea in familii surogat, decese in familie, divortul parintilor etc.

Echipa de formatori este una mixta, formata din specialisti din Romania (Oana Maria Popescu, Loredana Ileana Viscu, Silvia Georgiana Gane, Adriana Oachis, Gabriel Balaci), Croatia (Tina Peraica) si Marea Britanie (Joana Hewitt-Evans). Primul grup, care incepe pe 18-19 martie la Timisoara, este coordonat de dr. Oana Maria Popescu si prof. Loredana Ileana Viscu.

 

Dr. Oana Maria Popescu

In legatura cu acest proiect, presedintele Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa si coordonatorul programului de formare, dr. Oana Maria Popescu a declarat ca pana de curand, Romania nu a reusit sa specializeze, la standardele Uniunii Europene, suficienti experti in psihoterapia copiilor si adolescentilor. Din pacate, tara noastra se afla la coada clasamentului U.E. privind numarul de specialisti pregatiti la standarde europene pentru psihoterapia copilului si adolescentului. Gratie acestui parteneriat pe care l-am creat cu Asociatia Europeana Interdisciplinara pentru Terapie cu Copii si Tineri, am reusit sa aducem acest program de formare si in Romania, cu scopul de a suplini acest gol pe care il avem. Exista o cerinta mare in piata, parintii au mare nevoie de specialisti, care sa ii ghideze prin deja complicatul traseu pe care si-l croiesc copiii si adolescentii. Ne dorim ca la finalizarea acestui proiect educational, sa reusim sa certificam, la standarde europene, cel putin 100 de psihoterapeuti, pe care sa-i plasam in piata si care sa aduca un plus de valoare in relatia parinte-copil”.

Programul de formare in psihoterapia integrativa a copilului si adolescentului cuprinde 360 de ore teoretico-aplicative (formare de baza), 25 de ore de terapie individuala si 150 de ore de supervizare.

Modulele de formare si supervizare au durata de 20 de ore, fiind organizate in weekend.

Informatii suplimentare se pot obtine pe portalul Psihoterapie integrativala adresa de e-mail dr.oana.maria.popescu@gmail.com, sau sunand la numarul  0730.591.771.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*