Remedii naturale pentru tratamentul cicatricilor

17 septembrie 2016 | 0 comentarii |

Aspectul neplacut generat de urmele unor leziuni aflate la vedere poate fi diminuat sau chiar indepartat, folosind cateva ingrediente la indemana oricui.

 

lamaieDiferitele leziuni, dobandite pe parcursul vietii, lasa pe corpul oricui urme mai mari sau mai mici, mai adanci sau mai estompate. In cazul in care acestea nu se afla la vedere, nu sunt deranjante si se poate trai cu ele fara niciun fel de problema. Bineinteles, vorbim de rani superficiale, care nu lasa in urma cicatrici ce au nevoie ulterior de interventii de chirurgie estetica si nu afecteaza functionalitatea membrelor.

Aparitia cicatricilor este explicata prin faptul ca orice rana determina in organism producerea suplimentara de colagen, motiv pentru care tesutul lezat capatat un aspect aspru, in relief, pe masura ce se vindeca. Cicatricile sunt, in fapt, un nou tesut care apara corpul de germeni si bacterii, tesut care nu mai este la fel de elastic precum acela pe care l-a inlocuit, iar aspectul este, prin urmare, diferit.

Cele mai deranjante sunt cicatricile la nivelul fetei, care sunt greu de mascat. Pentru astfel de semne neplacute exista geluri si creme, insa putini stiu ca se poate obtine acelasi efect si cu ajutorul unor remedii naturale, din ingrediente aflate la indemana.

 

otet de mereOtetul de mere are numeroase beneficii pentru sanatate, fiind recunoscut pentru proprietatile sale de a scadea nivelul glucozei din sange si al colesterolului, ca si pentru efectul de detoxifiere a organismului.

Este insa la fel de eficient si pentru tratamentul cicatricilor, determinand o mai rapida exfoliere a pielii si o atenuare a aspectului tesutului. Se face un amestec cu apa, in parti egale, in care se inmoaie un betisor pentru urechi, cu care se tamponeaza cicatricea. Se lasa sa actioneze timp de un sfert de ora, dupa care se spala local, cu apa calduta. Se aplica tratamentul de doua ori pe zi. Este indicat sa nu se puna otet direct pe tesutul afectat, pentru ca exista riscul unei iritatii.

Mierea este un remediu popular din bucatarie, apreciata nu doar pentru faptul ca este sanatoasa, ci si pentru proprietatile sale medicinale, antibacteriene, care ajuta ranile sa se vindece. Mierea stimuleaza fluxul de oxigen, determinand vindecarea mai rapida a tesuturilor distruse.

 

miere (1)Se aplica miere pe tesutul afectat si se maseaza timp de 10 minute, apoi, se lasa sa actioneze circa o ora, inainte de a fi indepartata cu apa calda. Se foloseste acest tratament de doua ori pe saptamana, pentru a obtine efectul scontat.

Se poate face si o mixtura exfolianta, dintr-o lingura de bicarbonat de sodiu la doua linguri de miere. Se maseaza usor pielea timp de 3 minute, apoi se clateste. Pentru rezultate bune, tratamentul trebuie urmat o data pe saptamana.

Sucul de lamaie este o alta varianta pentru a estompa aspectul cicatricilor. Cei care sufera de acnee stiu deja ca zeama de lamaie actioneaza ca un inalbitor pentru petele rosii, in mod similar actionand si in cazul cicatricilor.

 Intr-o lingurita de zeama de lamaie se imbiba bine bumbacul unui betisor pentru urechi, se aplica pe zona respectiva, se lasa sa actioneze si se indeparteaza dupa 10 minute, iar tratamentul  se repeta de doua ori pe zi. La fel ca si otetul de mere, zeama de lamaie este acida, astfel ca, in cazul unui ten ultrasensibil trebuie diluata cu putina apa inainte de aplicare. Trebuie retinut faptul ca zeama de lamaie face tenul fotosensibil, asa ca va fi nevoie de o crema protectiva sau de acoperirea zonei tratate, in cazul expunerii imediate la soare.

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*