Elevii si studentii nu mai au nevoie de adeverinte de la CNAS

17 septembrie 2016 | 0 comentarii |

Ministerul Educatiei (MENCS) si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) au incheiat un protocol care simplifica procedura de gestionare a calitatii de asigurat pentru elevii si studentii (inclusiv doctoranzii) cu varsta intre 18 si 26 de ani.

 

medic  familieProcedurile de gestionare a calitatii de asigurat pentru elevii si studentii (inclusiv doctoranzii) cu varsta intre 18 si 26 de ani se simplifica, ca urmare a semnarii unui protocol pe aceasta tema intre Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), anunta Ministerul Educatiei, printr-un comunicat remis presei. Documentul vizeaza debirocratizarea sistemului de asigurari sociale de sanatate, printr-un efort comun al celor doua institutii.

Daca pana acum, elevii si studentii trebuiau sa depuna, la inceputul fiecarui an de invatamant, la sediul casei de asigurari de sanatate de care apartin o adeverinta eliberata de institutia in care studiaza, in urma acestui protocol, este eliminata aceasta formalitate birocraica. Documentul vizeaza debirocratizarea sistemului de asigurari sociale de sanatate, printr-un efort comun al celor doua institutii”, se subliniaza intr-un comunicat de presa transmis de CNAS

 

medic siui card cnasConform legislatiei in vigoare, elevii si studentii (inclusiv doctoranzii) cu varsta intre 18 si 26 de ani sunt asigurati fara plata contributiei de asigurari de sanatate, daca nu realizeaza venituri din munca.

Protocolul semnat de MENCS si CNAS va permite eliminarea acestei formalitati, initial pentru elevi, iar intr-o etapa ulterioara si pentru studenti/doctoranzi.

Verificarea si validarea calitatii de asigurat urmeaza sa fie efectuate de CNAS, prin intermediul unor servicii web dezvoltate de Ministerul Educatiei si a accesului la datele din Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania (SIIIR) pentru elevi, respectiv, Registrul Educationl Integrat (REI) pentru studenti.

Ministerul Educatiei si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate vor asigura si controla modul de respectare a prevederilor protocolului pentru asigurarea protectiei si securitatii datelor furnizate”, precizeaza CNAS.

 


Categorii: Actual, C.A.S., Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*